Přejít na obsah

Citizen AT4117-56H Nighthawk Radio Controlled

Doporučené příspěvky

Odesláno

Máte prosím někdo zkušenost s nastavením času dle radia v ČR. Pokud jsem dobře z návodu pochopil, tak z Evropy je tam pouze časové pásmo pro Londýn, ostatní se musí nastavit ručně a pak není čas řízen rádiem?

Odesláno

Tak nevím, jestli zcela rozumím otázce, ale radio controlled znamená, že čas je řízen vysílačem v Mainflingenu u Frankfurtu n.M. v Německu a v okruhu tuším 1500 km, řídí čas u hodinek, které mají tuto funkci. Nighthawky mám, ale starší než máš Ty. Nastaví Ti to UTC čas a ty si podle pásma nastaveného na hodinkách, pak nastavíš lokální čas, na těch mých je nejbližší město v našem časovém pásmu Berlín.

Odesláno
  V 25. 9. 2014 v 20:32, michalval napsal:

Tak nevím, jestli zcela rozumím otázce, ale radio controlled znamená, že čas je řízen vysílačem v Mainflingenu u Frankfurtu n.M. v Německu a v okruhu tuším 1500 km, řídí čas u hodinek, které mají tuto funkci. Nighthawky mám, ale starší než máš Ty. Nastaví Ti to UTC čas a ty si podle pásma nastaveného na hodinkách, pak nastavíš lokální čas, na těch mých je nejbližší město v našem časovém pásmu Berlín.

Chápu to také tak. Pokud nemáš RC s GPS, což jsou SEIKA Astrony a tuším dvoje Citizeny, je nutné časové pásmo nastavit ručně, aby hodinky věděly, jak mají časové pásmo aplikovat. Dálší problém je letní čas. Některé kalibry to umí samy, některé ně. Např. já mám nastaveno na Citizenech (kal. H145) pásmo Berlín, letní čas (SMT) si zjistí sám, tedy Mainflingen by měl vysílat i tuto informaci a kalibr ji umí zpracovat.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...