Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

O přesnosti ruských hodinek se mezi veřejností povídá řada vtipů, realita je trochu jinde. Stále ale nemohu uvěřit tomu, že po dlouhatánských 6 týdnech neustálého nošení se ještě nepředešly moje poljoty co mám v avataru o celou minutu, předevčírem to bylo cca 50sek ....neuvěřitelné! Určitě je to otázka štěstíčka a dobrého předchozího nastavení, ale tohle mi vážně bere dech! Jak jste na tom vy?

Odesláno
O přesnosti ruských hodinek se mezi veřejností povídá řada vtipů, realita je trochu jinde. Stále ale nemohu uvěřit tomu, že po dlouhatánských 6 týdnech neustálého nošení se ještě nepředešly moje poljoty co mám v avataru o celou minutu, předevčírem to bylo cca 50sek ....neuvěřitelné! Určitě je to otázka štěstíčka a dobrého předchozího nastavení, ale tohle mi vážně bere dech! Jak jste na tom vy?

ja mam

Poljot 2614

v aviatoroch a ta presnost nie je nijak zavratna +(20-30)s den ja osobne s tym problem nemam u mechanik som ochotny tolerovat do minuty za den bez tak ich musim vzdy rano natiahnut a tak mi nevadi ich pri tom aj nastavit ale vseobecne je realita taka ze ruske hodinky je dnes hodne siroky pojem od ciny s napisom v azbuke po poljot s ETA strojkom vo vnutri to su stale ruske hodinky ..... pozor napriklad na vostok europe to nema s ruskom nic spolocne a takych znaciek sa najde viac

inak vyber schvalujem poljot je podla mna posledny zastuca naozaj ruskych hodiniek u ktoreho sa najde mnozstvo peknych a dobre urobenych modelov hodnotnych hodiniek ktore sa nesnazia len gycovito tazit zo zaslej slavy byvaleho USSR

dalej mam aviatory s ETOU a presnost je + 3-5s den ale to je o nastaveni tej ety a s ruskom to nema nic....

Odesláno
ja mam

Poljot 2614

v aviatoroch a ta presnost nie je nijak zavratna +(20-30)s den ja osobne s tym problem nemam u mechanik som ochotny tolerovat do minuty za den bez tak ich musim vzdy rano natiahnut a tak mi nevadi ich pri tom aj nastavit ale vseobecne je realita taka ze ruske hodinky je dnes hodne siroky pojem od ciny s napisom v azbuke po poljot s ETA strojkom vo vnutri to su stale ruske hodinky ..... pozor napriklad na vostok europe to nema s ruskom nic spolocne a takych znaciek sa najde viac

inak vyber schvalujem poljot je podla mna posledny zastuca naozaj ruskych hodiniek u ktoreho sa najde mnozstvo peknych a dobre urobenych modelov hodnotnych hodiniek ktore sa nesnazia len gycovito tazit zo zaslej slavy byvaleho USSR

dalej mam aviatory s ETOU a presnost je + 3-5s den ale to je o nastaveni tej ety a s ruskom to nema nic....

Souhlasím, honba za "digitální" přesností za každou cenu je u mechanik nesmyslná, taky že mi vůbec nevadilo u předchozích hodinek když minutu daly za týden, a pěkně každé pondělí jsem seřídil, ale tohle jsem opravdu nečekal. Jinak tohle jsou ještě staré sovětské, není to postsovětská reedice.

Odesláno

Já mám také s kalibrem 3133 podobné skušenosti a to +jednu minutu za měsíc ale on se během dne předbíhá a zpomalují cca +-5 sec v součtu za měsíc je to ona minuta bohužel tuto přestnost vykazují pouze jedny hodinky(rok výroby 1980)je to spíše souhra náhod ostatní s 3133 vykazují -10+15 za den,přesné nastavení strojku je trochu problematické určitě by pospělo pri příští inovaci výrobce doplnit o mikroregulaci přepětí vlásku jako to mněl Vostok 2809 ani změna materiálu setrvačky u nových provedení se nijak výrazněji v přesnosti neprojevila co se ale podařilo výrazně zlepšit to je rezerva chodu cca 70 hod.jinak strojek snáší poměrně dobře rázy vybrace i změny teplot.Dle mého názoru by výrobce se mněl jestě pokusit zlepšit standartizaci výroby s výsledky jako např. ETA.

Je to docela dobrý strojek za ty peníze.

Odesláno

Já mám taky Poljot 2614 a poslední měsíc je korunkou uz vubec neladim. Mam je sestelovany tak, ze pres noc na boku, korunkou dolů se vzdy zpomaly o cca 5-10s. To pak pres den, vicemene dozenou. Normalne polozeny za noc tak 10 pridaj. 20s sem tam mi nevadi.

Polohou na noc se daji v pohode ridit.

Svycarsky strojky bych rekl jsou mnohem mene nachylny na polohu a asi i teplotu. Nicmene krasnych hlasitych 18000 nebo 21600 tiku za hodinu to nenahradi. :rolleyes:

Zatim si Poljoty nemuzu vynachvalit.

Odesláno

Ja mam Vostok Europe Arktika (coz je jiny kalibr, od jine firmy, ale taky rusky) a byl jsem (pozitivne) sokovany jejich presnosti. Pokud je nesundavam z ruky, jedna se o tak jednu, dve vteriny za den, coz je parada.

Zajimave ale je, ze kdyz jsem je sundal na chvili (neco jsem vrtal a brousil) a dal do kapsy, tak mi naskocila "nepresnost" cca 8 sekund za dve hodiny.

• po měsících...
Odesláno

Mám Vostok Europe Expedicija (kal. 2426) a nedávno díky Afrikab pořízené Avia Classic IV (Molnija)a u prvních se odchylka ustálila na +15 sec denně a druhé zatím -15 sec denně, v obou případech v podstatě konstantní, což je super:-)

Odesláno

Chlapi, neblbněte a nepřehánějte to zas tolik s tou přesností :). My, co máme doma nějaké ruské hodinky víme, že měří čas ve smyslu oné velké země, že zítra znamená včera nebo tak nějak. Tím pádem se po určité době zase srovnají, jen datumovka je o jeden den napřed (pozadu)... ;)

• Po letech...
Odesláno
Chlapi, neblbněte a nepřehánějte to zas tolik s tou přesností :). My, co máme doma nějaké ruské hodinky víme, že měří čas ve smyslu oné velké země, že zítra znamená včera nebo tak nějak. Tím pádem se po určité době zase srovnají, jen datumovka je o jeden den napřed (pozadu)... ;)

Já mám na svých Aviatorech odchylku pod minutu za týden, což je většinu času pod moji rozlišovací schopnost, seřizuju je tak jednou za tři týdy až měsíc, což je tak zhruba perioda, kdy se mi podaří je v pátek po práci sundat a než je zase v pondělí ráno najdu, tak jim dojde rezerva... :smile_anim:

Takže "včera znamená již zítra" aspoň u mých hodinek neplatí...

Odesláno

V januari som tu pisal o Vostok Arktika, robili za den 8 sekund..po 10 mesiacoch sa mi pokazilo nastavovanie casu(nosim ich denne -nesetrim),boli v oprave ...cca 10 dni hodinar ich asi den-dva pozoroval a asi ich nastavil a teraz mi za 48 hodin spravili (-1 sekunda).Viem ne je to ciste rusko..ale strojcek rusky je :)...tak ako je svajciarska ETA vo vseliakych hodinkach,takze da sa povedat ze "srdcom" su ruske :)

Odesláno
Já mám taky Poljot 2614 a poslední měsíc je korunkou uz vubec neladim. Mam je sestelovany tak, ze pres noc na boku, korunkou dolů se vzdy zpomaly o cca 5-10s. To pak pres den, vicemene dozenou. Normalne polozeny za noc tak 10 pridaj. 20s sem tam mi nevadi.

Polohou na noc se daji v pohode ridit.

Svycarsky strojky bych rekl jsou mnohem mene nachylny na polohu a asi i teplotu. Nicmene krasnych hlasitych 18000 nebo 21600 tiku za hodinu to nenahradi. :rolleyes:

Zatim si Poljoty nemuzu vynachvalit.

mam taktez poljot 2614 a je to presne jak rikate, presnost uchazejici a polohou se daji ridit... nicmene presi jen za tyden ti pulminutku az trictvrte nazenu, ale myslim si ze to je naprosto vporadku a jsem se svym 2614 naprosto spokojen...

Odesláno
Zdravím. Těchdle Poljotů (3133) se musím zastat. Dají se vyštelovat na nečekanou přesnost. Aktuálně asi +2 vteřiny denně :thumbsup_anim:

Souhlasím, podařilo se mi to tak doladit taky.Ale co mě udivilo ještě víc,měl jsem rezervu chodu 69 hodin!

Odesláno

Já měl kdysi Pobědy. Kupované byly odhadem v roce 68/69. Ty mi dělaly + minutu za týden. Natahovány byly pravidelně v 7:30 ráno, sem odcházel do školy a kontroloval je dle rádia. V neděli stačilo dát onu minutu zpět a bylo vystaráno. Jo...a u hodináře byly vždycky jen když jsem rozflákal sklíčko :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...