Wrch Odesláno 8. října 2014 Nahlásit Odesláno 8. října 2014 Všechny Vás zdravím, v tomto tématu chci popsat fakticky moji zkušenost se "členem" tohoto fóra, který si říká autobus; zaregistrován 16. srpna 2014.Budu se snažit vyvarovat se vnášení emocí do textu, neboť jsem opravdu velmi na.raný. Vlastně jsem spíše zklamaný z té, pro mě nepochopitelné, bezpáteřnosti některých jedinců... Obchod "začal" tím, když jsem 1. října ve vlákně "koupím", vytvořil poptávku na hodinky. Téhož dne, mě večer zkontaktoval Autobus, jestli nechci koupit jeho Tag heuer aquaracer cap2112.ba0833, které tu již dříve nabízel. Hodinky se mi líbily, inu jsem obratem odvětil, že bych měl zájem a na kolik si je cení. Na druhý den jsem obdržel odpověď s cenou a s tvrzením, že hodinky jsou jak nové. Asi do 45 minut jsem nabídku obchodu s radostí přijal. Následovala samotná domluva. Z mé strany byly stanoveny pouze dvě podmínky, které by v případě porušení znamenaly zrušení obchodu z mé strany. 1) ověření pravosti v autorizovaném servise a 2) hodinky nesmí být fest zrasované. Na hodinky jsem se moc těšil a tak jsem chtěl obchod uskutečnit co nejdříve. Prodávající žije v Praze, tak jsem navrhl, že přijedu v sobotu, zajdeme např. k Dušákovi, tam na hodinky kouknou, rozdělají je, řeknou mi, že je vše v pořádku a poté, že proběhne obchod, ze kterého se budu těšit i já, i prodávající Autobus. Jaké bylo zjištění, když jsem volal k Dušákovi a tam mi řekli, že hodinky nerozdělají, že nejsou autorizovaný servis. Celou dobu jsem myslel, že jsou. Zároveň mi sdělili, že jediný takový je Hanák v Brně, odkud i pocházím. Dne 3. 10. jsem se závazně domluvil s prodávajícím, že náš obchod proběhne v Brně, aby se na hodinky u Hanáků podívali. Přijet měl zítra. Celou dobu jsem se na hodinky velmi těšil. Dokonce jsem i často prokrastinoval, pozorováním jejich fotek na internetu. Znáte to... Dnes jsem, spíše jen formálně, napsal cca v 16 hodin prodávajícímu Autobusovi zprávu, zda zítřek platí. Když bylo cca 20:15 a já stále neměl odpověď, zavolal jsem mu. Několikrát telefon nebral. Až hovor přijal, řekl mi, že si to rozmyslel, že se mu do Brna nechce a že prý, až by dojel, že bych se ho snažil přemlouvat, ať mi dá slevu. Koukal jsem a nevěřil svým uším. Ujistil jsem ho tedy, že ho rozhodně nemíním tahat 200 kilometrů, jen abych se podíval. Řekl jsem mu jasně, že chci nechat hodinky prověřit v autorizovaném servisu a že pokud to nebudou fíky, že je určitě koupím a že jsme přeci už několik dní na uskutečnění obchodu domluvení. Všechna slova marná. Autobus si to rozmyslel, jen mi to jaksi zapomněl říct... A to jsem si na zítřek záměrně neplánoval žádné schůzky, aby mohl přijet kdykoli... A to je konec divného příběhu a mrzkého přístupu pana Autobusa. Pokud jste dočetli až sem, děkuji a přeji všem co nejméně srážek s blbci. Hezký zbytek večera
petr_cha Odesláno 8. října 2014 Nahlásit Odesláno 8. října 2014 ..zaregistrovan v srpnu 2014... ono to asi fakt chce tohle brat v potaz..
Frostie Odesláno 8. října 2014 Nahlásit Odesláno 8. října 2014 díky za info, aspoň víme, na koho si trochu dávat pozor...
sibirnaya Odesláno 9. října 2014 Nahlásit Odesláno 9. října 2014 Nechci ti do toho kecat, ale predstava, ze se z Prahy potahnu do Brna, aby si mi rekl, ze se ti nezdaji, ze sou vic noseny nezs cekal, ze sis to rozmyslel apod by me taky nelakala. Chces je, tak si pro ne zajed, jestli maj noty, nemusis votvirat, jestli nemaj, pak je to jina, nicmene pak ti je zas muze votevrit kdokoliv, pac ti vo zaruku nejde.. Ja nikam nejezdim, nemam cas, vsechno si nechavam posilat a sem v klidu
Frantik Odesláno 9. října 2014 Nahlásit Odesláno 9. října 2014 Souhlas. Nedopustil ze zadnyho podvodu. Proste ti sdelil, ze se nechce hrkat hodiny a hodiny autobusem, kdyz neni jisty, ze hodinky koupis. Neni asi idealni, ze ti to rekl vecer pred, ale nevidim za tim nic strasne neseriozniho.
Wrch Odesláno 9. října 2014 Autor Nahlásit Odesláno 9. října 2014 ...děkuji za všechny názory. Podle mě je fajn a toho si i cením na tomto fóru, resp. na jeho členech, když se dodrží domluvené. A my se jasně a svobodně domluvili, že přijede do Brna. Kdybych mu sám nezavolal, ani by mi ten večer předem neřekl, že si to rozmyslel, že nepřijede. Proč to tedy od samého počátku tvrdil? To je při nejmenším prudce neslušné a zcela se příčící dobrým mravům.Nutno dodat, že jediné co by mohlo mít za následek zrušení obchodu z mé strany bylo, kdyby to byly repliky a nebo kdyby byly fest zrasované - tím nemyslím "víc nošené". Jinak si mohl být prodejem na 100% jistý, jak jsem psal, byla to závazná domluva a ne žádné "já se na hodinky podívám"... Kdyby to byl někdo, kdo je zde registrován delší dobu, neřeším to a nechám si je poslat, ale proto, že je zde registrován od srpna 2014, byla domluva taková, jaká byla a on ji nedodržel.
Frostie Odesláno 9. října 2014 Nahlásit Odesláno 9. října 2014 Souhlas. Nedopustil ze zadnyho podvodu. Proste ti sdelil, ze se nechce hrkat hodiny a hodiny autobusem, kdyz neni jisty, ze hodinky koupis. Neni asi idealni, ze ti to rekl vecer pred, ale nevidim za tim nic strasne neseriozniho. podvod jistě ne, ale neserióznost nejhrubšího zrna ano. A nejednalo se o hodinky za dvojku... Dle mého má wrch pravdu, ale třeba se jedná jen o můj a jeho úhel pohledu a nerozumíme tomu. Jaká by byla reakce, kdyby se např. jednalo o fejk /což ovšem nechci předjímat/ a došlo to poštou???
Frantik Odesláno 9. října 2014 Nahlásit Odesláno 9. října 2014 Nevim no. Rozmyslet si petihodinovou cestu ma pravo kazdej a zase takovou straaasnou neserioznost v tom nevidim. Ale asi by se mel vyjadrit sam Autobus.
autobus Odesláno 9. října 2014 Nahlásit Odesláno 9. října 2014 Musím se do toho vlozit a trochu se obhájit.Neměl sem přistoupit na to abych přijel do brna z prahy.Celý se mě to rozlezelo v hlavě .Nebudu jezdit přes 200km třeba úplně zbytečně.Navíc bych dal vědět jenže byl sem predbehnut.Hodinky mají veškerý dokumenty zarucak a nechápu naco je jeste potřebuje otevírat a dokonce byt i u úkonů otevření a to sem volal jeste k altmanum tam by mě daly potvrzení pravosti tak nevím o co by šlo.Nebudu trávit svůj čas minimálně po d1 výlet na celý den.A nevím proč mě tady meje zadek jako kdybych prodával fejky nebo byl levak.obchod měl probehnout dnes a včera večer byl zrušen.a navíc co je to za člověka když mě dává na rozmyšlenou hodinu jinak uvidím už tu nikdy nic neprodam atd.To je velmi seriózní člověk .
Wrch Odesláno 9. října 2014 Autor Nahlásit Odesláno 9. října 2014 "a navíc co je to za člověka když mě dává na rozmyšlenou hodinu jinak uvidím už tu nikdy nic neprodam atd"... řekl jsem, že pokud se do hodiny neozvete, o obchod ztrácím zájem a popíši zde moji zkušenost s vámi.
JaRooN Odesláno 9. října 2014 Nahlásit Odesláno 9. října 2014 Tak a je to... Na místě moderátorů bych toto vlákno smazal a pánům doporučil, ať si to vyříkají mezi sebou. Jeden slíbí a pak si to rozmyslí, druhý vydírá, že když ne, tak to tady popíše. Já na místě uživatele jménem "autobus" bych takový obchod pod tlakem taky asi zrušil a nepřistoupil na vydíraní... Mějte oba hezký den a zachovejte prosím chladnou hlavu.
Tondaa73 Odesláno 9. října 2014 Nahlásit Odesláno 9. října 2014 Tak a je to... Na místě moderátorů bych toto vlákno smazal a pánům doporučil, ať si to vyříkají mezi sebou. Jeden slíbí a pak si to rozmyslí, druhý vydírá, že když ne, tak to tady popíše. Já na místě uživatele jménem "autobus" bych takový obchod pod tlakem taky asi zrušil a nepřistoupil na vydíraní... Mějte oba hezký den a zachovejte prosím chladnou hlavu.Naprosto souhlasím....i kdyby měl kupující pravdu, já bych obchod zrušil právě kvůli tomu tlaku....howgh
Wrch Odesláno 9. října 2014 Autor Nahlásit Odesláno 9. října 2014 Na nikoho jsem netlačil, nikoho jsem nevydíral. Obchod byl ze strany prodávajícího dříve zrušen.
Martyp Odesláno 9. října 2014 Nahlásit Odesláno 9. října 2014 Přesně jak to bylo, ví asi jen zúčastnění pánové, nicméně Autobus možná obchod mohl zrušit dříve než v předvečer uskutečnění, ale také ho mohl zrušit hodinu předem, nebo vůbec, a to by myslím byla "neserióznost" nejhrubšího zrna, jak tu zaznělo...Rozmyslet se má právo každý...Zároveň chápu rozhořčení Wrcha z neuskutečněného obchodu, na který se těšil, ale že by se stalo něco echt "světoborného", to bych neřekl...JaRooN to, myslím, vystihl přesně...
prischera Odesláno 9. října 2014 Nahlásit Odesláno 9. října 2014 Já bych to nemazal. Ono to vlákno má vypovídací hodnotu směrem k budoucím obchodům, i když možná jinou než autor zamýšlel...
Tondaa73 Odesláno 9. října 2014 Nahlásit Odesláno 9. října 2014 Na mne tady par clenu taky tlacilo..To si vůbec nedokážu představit, Martine...
sibirnaya Odesláno 9. října 2014 Nahlásit Odesláno 9. října 2014 ano, autobus nemel slibovat, ze ti je doveze osobne. na druhou stranu chtit po nekom, aby votviral hodinky s notama mi prijde jako zverstvo. autobus nemuze vedet, nakolik je wrch seriozni nebo neni, to, ze rekne, ze je seriozni a ze je vezme, jeste neznamena, ze se tak stane. podle me vecer pred obchodem je v pohode na zruseni, nevidim v tom nic dramatickyho, i kdyz chapu, zee wrcha to nastvalo. no nic, kazdej si obrazek udelal, takze LOCK.
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.