Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dáváte normálně hodinky na tahu do winderu? Mám takový ten levnější (s vnitřkem na kterém jsou uchycené hodinky z plastu a ze dvou částí roztahovaných pružinou) a když na to "tělo" nasadím hodinky tak je tah hodně napnutý - tj. na stěžejky působí celkem konstantní síla od té pružiny "těla" winderu. S koženým řemenem problém nemám, protože ho zapnu na jednu z posledních dírek a na "těle" sedí tak akorát aby to nebylo našponovaný a zároveň to ve winderu drželo. S potápěčskou extenzí to je zase moc volný a po winderu to pak cestuje. 

Odesláno

Já mám něco takového. není to právě ten styl jako v krabičce od nových hodinek na příjemným molitanu, ale na tom plastovým bazmeku s pružinou uprostřed....

post-34461-0-18419000-1413888279_thumb.jpg

Odesláno

No tak silná není, ale abych to k něčemu přirovnal tak je to jako kdybych na ten tah pověsil třeba cca 1 kg závaží...prostě jsem si říkal, jestli se něco v tahu nevytahá...

Odesláno

Tak přesně tenhle problém jsem řešil taky a dokonce se stejnými hodinkami. Ten plastový bazmek jsem okamžitě vyloučil. Neuměl jsem si představit, že by mi tahal za náramek celý víkend. Pravda - povolit extenzi mě nenapadlo. Tak dávám hodinky na molitanový polštářek a s ním je vložím do natahovače. Krásně se uvnitř roztáhne a hodinky pěkně drží.

Odesláno z mého Nexus 7 pomocí Tapatalk

Návštěvník YPO
Odesláno

no myslím, že ta vnitřní píčovina ve windru nedělá to co popisuješ .... leda by si měl zápěstí 10cm a to bys to tam asi nenandal ...... dále se síla kterou zmiňuješ rozprostře na všechny části tahu a ne jenom na stěžejky ..... myslím že daleko větší záhul dostává tah u lidí kteří nosí hodinky přímo na zápěstí (v kloubu x ohybu, jag kdo chce) a to vícekrát denně s větší silou než je zmiňovaný kilogram, kterej je taky diskutabilní ..... tvoje problémy jsou zcela zbytečné = h.o.v.n.o. se tomu stane

Odesláno (upraveno)

Hosi, tvl, dyt to jsou jen hodinky! Mam to na svym verglu podobne celkem pro 2 casostroje a neresim to, natahuje? Natahuje... Ze by se to na necem podepsalo, to fakt nepozoruju.... Jo a souhlas s YPO, kterej to rozepsal nez to ja dopsal...

Upraveno uživatelem LovecK
Odesláno

Je docela klidně možný, že se tomu nic nestane. Nepochybuji o tom, že máte s natahoči větší zkušenosti. Já ho koupil před cca 14ti dny a dost mě překvapilo, jak silná pružina v tom roztahujícím se segmentu je. A že by působil po celém obvodu tahu není alespoň v mém případě pravda. Hodinky jsou zapřené o dýnko a o sponu. Boční části tahu jsou volné a napnuté. Souhlasím, že na ruce si tah rozhodně neodpočine, a to ani v případě, kdy jsou hodinky navolno. Odstředivá síla ve spojení s váhou hodinek není při pohybu rukou jistě malá. Tady mi to ale přišlo prostě moc a furt. 

Návštěvník YPO
Odesláno

ještě tu chybí vlákno co dělat se sluníčkem který mi svítí na ručky a je to hotový :) ...... kucí fakt je  mi vás líto, tydle traumata bych taky nedal  ;)

Odesláno
  V 21. 10. 2014 v 18:37, YPO napsal:

ještě tu chybí vlákno co dělat se sluníčkem který mi svítí na ručky a je to hotový :) ...... kucí fakt je  mi vás líto, tydle traumata bych taky nedal   ;)

Vždyť je nemáš, YPO. A nás litovat nemusíš, my se s tím nějak poperem, slibujeme. Ale proč ti tohle téma vadí? Kde jinde si o tom popovídat, když ne tady? Myslím, že se tu probírají mnohem méně podstatné věci a nikdo to nijak zvlášť neřeší. 

Návštěvník YPO
Odesláno

mě to téma nevadí je humorný s nádechem blbosti .... slibuju že už nic nenapíšu ... sem ;)

Odesláno (upraveno)

na jednom winderu jsem měl tak silný "vnitřek", že mít natrvalo vintážní rolexky na tahu nebylo myslitelné (úplně jsem viděl, jak se ten tah roztahuje :D )

edit: nebyl to winder, ale šmejdovská krabička na hodinky

Upraveno uživatelem gougy
Odesláno
  V 21. 10. 2014 v 18:46, siwi napsal:

@gougy Pojď, budeme se stydět spolu, jo?

tož jasný, ale počkej chvilku, musím jít zkontrolovat polštářky, jestli náhodou netahají za tah z obyčejné 316l, nikdy nevíš.

A rovnou změřím i vlhkost, důlková koroze je sFiňa. :D

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...