cali Odesláno 20. června 2007 Nahlásit Odesláno 20. června 2007 od zaciatku mojho vaznejsieho zaujmu o hodinky trpim averziou k priehladnym dynkam zvlaste potom u takzvanych military watch, proste mi tam ten kusok skla nesedi aj ked viem ze v zasade nijako neskodi a na funkcnosti asi nepridava ale asi ani neskodi,.... OMYL! konecne som nasiel pre svoju averziu k priehladom realne opodstatnenie priehladne dno nema na akcnych hodinkach co hladat a to nie len z toho dovodu ze sa mi proste nepaci ale moze zavazne ohrozit odolnost hodiniek voci magnetickemu polu a tu je dokaz....... poriadne military nie len ze nemaju priehlad ale maju dokonca dynko dvojite prave aby tienilo stroj pred ucinkami elektromagnetickeho pola. a teraz uz nechajme hovorit autora: This edition bearing the Precista name has been faithfully manufactured to the original specification, improving on it where appropriate. The most significant improvement is the addition of an anti-magnetic movement cover, movement holder and soft iron dial giving the watch anti-magnetic resistance to 80,000 A/m (Amp metres), the same as modern day IWC and Sinn watches. This has increased the thickness of the watch by 3mm over the original. PS: nebrat prosim tento moj prispevok moc vazne ... 80,000 A/m (Amp metres) je hodnota ktoru by sme v reale dosiahli pravdepodobne iba ak by sme strkali ruku do zapnuteho elektormotora z ktoreho neikto vymontoval rotor, pripade sa nechali za hodinky prenasat na magnete bagra na prenasanie zelezneho srotu navyse snaha tienit stroj bola v tomto pripade vykupena absenciou pre mna nevyhnutnej vychytavky datumu ale na druhu stranu to nieje o nic menej coolova vychytavka ako napriklad taky heliovy ventil a hlavne hodinky su vdaka tomu vacsie a nieje v nich nijaka umelohmotna vypln (tiez potesi) takze neviem ako Vas ale mna si autor ziskal Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
VS Odesláno 21. června 2007 Nahlásit Odesláno 21. června 2007 A nedělají se teď vlásky a pera z nemagnetických materiálů? Kdysi se uvádělo na ciferníku antimagnetic, protože to byla novinka, dneska už se to považuje za samozřejmost. U starších strojků ale magnetické stínění může mít význam.
alt Odesláno 21. června 2007 Nahlásit Odesláno 21. června 2007 (upraveno) A co sroubky a dalsi material ? Ale tohle uz jsou extremy... Upraveno 21. června 2007 uživatelem alt
cali Odesláno 21. června 2007 Autor Nahlásit Odesláno 21. června 2007 A nedělají se teď vlásky a pera z nemagnetických materiálů? Kdysi se uvádělo na ciferníku antimagnetic, protože to byla novinka, dneska už se to považuje za samozřejmost. U starších strojků ale magnetické stínění může mít význam. no tak ja som nikde inde hodinky s touto vychytavkou zatial nevidel preto sa domnievam ze si to autor vymyslel sam proste pre to aby mohol predavat relativne noname military hodinky s ETA strojkom za 350GBP a v ozajstnych hodinkach ako IWC ci ake to tam este spomina sa ta brutalna magneticka odolnost dosahuje skor pouzitim vhodnych materialov nez tienenim ale na druhu stranu videl som uz na hodinkach aj vacsie obskurnosti za vacsie peniaze takze u mna ma autor palec hore
cali Odesláno 21. června 2007 Autor Nahlásit Odesláno 21. června 2007 jo a nie je mi u nich jasne to akrylove sklo, ked aj do ovela lacnejsich modelov dava safir a do svojho najdrahsieho neda? inak zdroj: http://timefactors.co.uk/precista.htm
afrikab Odesláno 21. června 2007 Nahlásit Odesláno 21. června 2007 (upraveno) jo a nie je mi u nich jasne to akrylove sklo, ked aj do ovela lacnejsich modelov dava safir a do svojho najdrahsieho neda? inak zdroj: http://timefactors.co.uk/precista.htm Tyto hodinky jsou vyrobeny dle specifikace podle niz Precista vyrabela hodinky pro britskou armadu. U armadnich hodinek je plastove sklicko prednosti. Vic vydrzi (narazy) a jeho pripadne prelesteni je otazkou nekolika minut. Tady je jejich seznam: 50717.com/british/. Upraveno 21. června 2007 uživatelem afrikab
ego alter Odesláno 21. června 2007 Nahlásit Odesláno 21. června 2007 cali,objevujes objevene! :-) pokud bys precetl pozorne cely text, tak tam uvadi,ze to jsou hodinky vyrobene dle specifikace britskeho ministerstva obrany( drive to udajne byvaly omegy 300),proto to akrylove sklicko a dalsi specifika....jinak si myslim,ze timefactors se svymi modely zas neni tak uplne neznama znacka......:-) jinak zrovna tyto hodinky vlastnim a porad me "berou"......
cali Odesláno 21. června 2007 Autor Nahlásit Odesláno 21. června 2007 cali,objevujes objevene! :-) pokud bys precetl pozorne cely text, tak tam uvadi,ze to jsou hodinky vyrobene dle specifikace britskeho ministerstva obrany( drive to udajne byvaly omegy 300),proto to akrylove sklicko a dalsi specifika....jinak si myslim,ze timefactors se svymi modely zas neni tak uplne neznama znacka......:-) jinak zrovna tyto hodinky vlastnim a porad me "berou"...... no super, to som potreboval pocut, nenaslo by sa par fotiek? hlavne na ruke a tak..... myslim ze teraz je uz iste ze sa casom na nejaky z jeho modleov ulakomim lebo mi pripada stylovejsi nez napr cwc a aj o cosi lacnejsi.
ego alter Odesláno 21. června 2007 Nahlásit Odesláno 21. června 2007 ok,zkusim neco nafotit.....jinak si myslim,ze antimagnetic uprava u modernich hodinek neni zas tak uplne standard.....
Viktor Odesláno 21. června 2007 Nahlásit Odesláno 21. června 2007 Timefactors.com a Eddie Platts jsou už celkem pojem, taky fórum na Timefactors patří k nejlepším. Hodinky vyrábí v Německu u firmy Fricker, občas sežene i zajímavý strojky. Historii vojenských hodinek se věnuje dlouho a pečlivě. Pár fotek na ruce.
seaman Odesláno 21. června 2007 Nahlásit Odesláno 21. června 2007 no tak ja som nikde inde hodinky s touto vychytavkou zatial nevidel preto sa domnievam ze si to autor vymyslel sam proste pre to aby mohol predavat relativne noname military hodinky s ETA strojkom za 350GBP a v ozajstnych hodinkach ako IWC ci ake to tam este spomina sa ta brutalna magneticka odolnost dosahuje skor pouzitim vhodnych materialov nez tienenim ale na druhu stranu videl som uz na hodinkach aj vacsie obskurnosti za vacsie peniaze takze u mna ma autor palec hore Ak sa nemylim a tou vychytavkou mysli autor ten "anti-magnetic movemet cover" tak to nie je az taka novinka. Napr ja mam uz druhe Omegy seamastery a aj 2531 aj 2254 ten kryt pod dynkom maju standardne, takze ziadne objavenie Ameriky sa nekona, akurat ze prestiznejsi vyrobcovia sa s tym nechvalia ako s novinkou, asi je to samozrejmost :-)
cali Odesláno 21. června 2007 Autor Nahlásit Odesláno 21. června 2007 Ak sa nemylim a tou vychytavkou mysli autor ten "anti-magnetic movemet cover" tak to nie je az taka novinka. Napr ja mam uz druhe Omegy seamastery a aj 2531 aj 2254 ten kryt pod dynkom maju standardne, takze ziadne objavenie Ameriky sa nekona, akurat ze prestiznejsi vyrobcovia sa s tym nechvalia ako s novinkou, asi je to samozrejmost :-) jasne ze som nepredpokladal ze to bude jeho vlastny z brusu novy zlepsovak ale v tejto cenovej kategorii to na mna proste robi dojem a clelkovo sa mi tie hodinky pacia dokazem si ich na ruke predstavit dokonca lepsie nez magicke bondovky
seaman Odesláno 21. června 2007 Nahlásit Odesláno 21. června 2007 jasne ze som nepredpokladal ze to bude jeho vlastny z brusu novy zlepsovak ale v tejto cenovej kategorii to na mna proste robi dojem a clelkovo sa mi tie hodinky pacia dokazem si ich na ruke predstavit dokonca lepsie nez magicke bondovky Design je druha vec, su fakt pekne, pripominaju mi design 70-tych rokov. Stale sa mi pacili divery z tej doby, preto som si kupil Seamastery, ktore mi pripominali na pohlad divery zo 70-tych, hlavne indexami.
cali Odesláno 21. června 2007 Autor Nahlásit Odesláno 21. června 2007 Timefactors.com a Eddie Platts jsou už celkem pojem, taky fórum na Timefactors patří k nejlepším. Hodinky vyrábí v Německu u firmy Fricker, občas sežene i zajímavý strojky. Historii vojenských hodinek se věnuje dlouho a pečlivě. Pár fotek na ruce. no pekne citam na lavo spravne "Praha"? poviem to rovno... co keby som ta niekedy pozval na pivo a ty by si ich "akoze nahodou" mal na ruke, predsa len raz vidiet, je lepsie ako sto krat vidiet odfotene ....... povodne som sa planoval ulakomit na nieco takehoto: http://cgi.ebay.com/British-SBS-Satin-ETA-...oQQcmdZViewItem ale to je tazky noname a tato Precista mi teraz prijde ako rozumny kompromis medzi tazkym nonamom a platenim 70% ceny hodiniek za napis na ciferniku.
Viktor Odesláno 21. června 2007 Nahlásit Odesláno 21. června 2007 no pekne citam na lavo spravne "Praha"? poviem to rovno... co keby som ta niekedy pozval na pivo a ty by si ich "akoze nahodou" mal na ruke, predsa len raz vidiet, je lepsie ako sto krat vidiet odfotene ....... Setkat se není problém, ale já už ty divery nemám, už je má alter ego, u mě uvolnily místo sendvičovýmu ciferníku, ale byly to fajn hodinky.
afrikab Odesláno 21. června 2007 Nahlásit Odesláno 21. června 2007 Presne tak, Timefactors je uz pojem. Urcite lepsi nez ty hodinky z eBay. Ale pokud si frajer, tak si sezenes originaly vyrabene pro britskou armadu v 70. letech. Ale bojim se, ze ta cena bude silena. Ale da se to pak brat jako investice. Jejich cena uz neklesne. Vintage hodinky maji proste sve kouzlo i v ekonomickem meritku.
odklizec Odesláno 21. června 2007 Nahlásit Odesláno 21. června 2007 Cali, tyhle precisty jsem mel, a jsou fakt super! Jedina jejich chyba je v sroubovaci korunce, ktera je trosku mala a neovlada se nejlip. Ale jinak zpracovani a prezentace naprosto dokonala! Jestly te chytly a nechce se ti patrat nebo investovat po dokonalych Omegach 300, tak jsi do nich. Na timefactors nebo rltwatches forech se obcas mihnou v prodejich. Ale pokud nejsi pravidlene prispivajicim clenem, tak na rltwatches nepochodis a do timefactors prodejniho forumu bych byt tebou ze slusnosti nesel, pokud nemas aspon jeden-dva jine prispeveky Kdyz tak se ozvi, myslim ze by nebyl problem zprostedkovat nakup.
afrikab Odesláno 21. června 2007 Nahlásit Odesláno 21. června 2007 699USD - cekal jsem vic. Ale zase nejsou v prvotridnim stavu. I kdyz renovace by jim hodne pomohla: cgi.ebay.com/Rare-1984-CWC-British-Royal-Navy-Military-Divers-Watch_...... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
cali Odesláno 21. června 2007 Autor Nahlásit Odesláno 21. června 2007 Cali, tyhle precisty jsem mel, a jsou fakt super! Jedina jejich chyba je v sroubovaci korunce, ktera je trosku mala a neovlada se nejlip. Ale jinak zpracovani a prezentace naprosto dokonala! Jestly te chytly a nechce se ti patrat nebo investovat po dokonalych Omegach 300, tak jsi do nich. Na timefactors nebo rltwatches forech se obcas mihnou v prodejich. Ale pokud nejsi pravidlene prispivajicim clenem, tak na rltwatches nepochodis a do timefactors prodejniho forumu bych byt tebou ze slusnosti nesel, pokud nemas aspon jeden-dva jine prispeveky Kdyz tak se ozvi, myslim ze by nebyl problem zprostedkovat nakup. no tazko ovladatelna korunka by mi srdce nervala, su to automaty bez datumu takze ak sa zosteluju tak na korunku clovek skoro nemusi sahat ale mata ma na nich ten datum viac nez cokolvek ineho,.... mam strach ze by som sa ich po kratkom case koli tomu zase zbavoval...... uvazujem aj o lacnejsom modeli s datumom aj za cenu ozelenia magnetickej vychytavky ale zase ked tie lacnejsie maju trochu humpolacke puzdro...... tak neviem,... necham si to asi cele este prejst hlavou navyse teraz renovujem jedny sport I. do nerezu takze na nejaky mesiac mam o novy prirastok postarane.... uz je ale iste ze dalsim prirastkom budu nejake precisty otazka je ake.... co sa povodnych CWC tyka tak to urcite nie lebo to vyblednute tritium na mna dojem nerobi (muselo by na renovaciu) a uz vobec nie za taku cenu ..... chcem vyslovene neradioaktivne hodinky..... som rad ze som objavil precistu lebo vela nechybalo bol by som sa ulakomil na tie z ebay a uz vidim ze by ma to potom mrzelo vdaka vsetkym za usmernenie a s pripadnym nakupom jetych by som sa potom ozval ak by to bolo aktualne.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se