Přejít na obsah

Pochlubte se svými novými číslíčkovými přírůstky

X-Bob

Doporučené příspěvky

Tak tady jsou ještě jednou ty BWC. Podle zdrojů z netu by měly být rok 1974: http://www.crazywatches.pl/bwc-swiss-arctos-675-lcd-1974 .

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Nařizování je pomocí chybějící "korunky", když po povytáhnutí se mění minuty (pozvolna a samy) a po zatlačení zase hodiny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dneska dorazily F91, pracovní hodinky.

Odkaz ke komentáři

V 16. 3. 2015 v 11:35, casiotron napsal:

Tak tady jsou ještě jednou ty BWC. Podle zdrojů z netu by měly být rok 1974: http://www.crazywatches.pl/bwc-swiss-arctos-675-lcd-1974 .

attachicon.gifP3140946.JPGattachicon.gifP3140954.JPGattachicon.gifP3140956.JPG

Nařizování je pomocí chybějící "korunky", když po povytáhnutí se mění minuty (pozvolna a samy) a po zatlačení zase hodiny.

Poctivy kus hodinarske historie!

Odkaz ke komentáři

Casio W-752, Casio W-S210H a již bezejmené:

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Chilliluk

Tak já se taky pochlubím. Dnes jsem pořídil nové Casio AE-500 ve zlaté verzi. Původně jsem myslel, že jdu jasně do stříbrné jako vždy, ale když jsem je viděl vedle sebe, bylo jasný, že se k nim zlatá hodí víc. Navíc to umocňuje pocit, že kdo je nosí, musí být "fakt magor", a to se mi líbí  :D

Líbí se mi to, jak žluté osvětlení krásně ladí k té zlaté. Funkčně jsou na tom taky docela dobře, aspoň jim nechybí odpočet a ta mapka na displeji působí zajímavě, jsou taky aspoň water resist, což je milý.

Co je perfektní je to, že jsou krásně lehoučký a příjemný na ruce s dostatečně dlouhým tahem. Pouzdro je malé, ale o něco větší než tomu bývalo v osmdesátých letech, takže i na mojí ruce mi nepřipadají přehnaně maličké. Jde spíš o stylovku, je mi jasný, že plastový pouzdro a ten "pozlacený" tah asi dlouho nevydrží v původním stavu, pokud je budu nosit..na druhou stranu jsem člověk, který má rád takové hodinky, které se mu líbí. Kovové pouzdro a screwback prostě nezachrání hodinky, které se mi nelíbí, a naopak pokud se mi hodinky líbí, plast mi ani nevadí, takže uvidíme.

Upraveno uživatelem Chilliluk
Odkaz ke komentáři

V 22. 3. 2015 v 10:04, Chilliluk napsal:

Tak já se taky pochlubím. Dnes jsem pořídil nové Casio AE-500 ve zlaté verzi. Původně jsem myslel, že jdu jasně do stříbrné jako vždy, ale když jsem je viděl vedle sebe, bylo jasný, že se k nim zlatá hodí víc. Navíc to umocňuje pocit, že kdo je nosí, musí být "fakt magor", a to se mi líbí  :D

Líbí se mi to, jak žluté osvětlení krásně ladí k té zlaté. Funkčně jsou na tom taky docela dobře, aspoň jim nechybí odpočet a ta mapka na displeji působí zajímavě, jsou taky aspoň water resist, což je milý.

Co je perfektní je to, že jsou krásně lehoučký a příjemný na ruce s dostatečně dlouhým tahem. Pouzdro je malé, ale o něco větší než tomu bývalo v osmdesátých letech, takže i na mojí ruce mi nepřipadají přehnaně maličké. Jde spíš o stylovku, je mi jasný, že plastový pouzdro a ten "pozlacený" tah asi dlouho nevydrží v původním stavu, pokud je budu nosit..na druhou stranu jsem člověk, který má rád takové hodinky, které se mu líbí. Kovové pouzdro a screwback prostě nezachrání hodinky, které se mi nelíbí, a naopak pokud se mi hodinky líbí, plast mi ani nevadí, takže uvidíme.

attachicon.gifDSCN4249.JPG

attachicon.gifDSCN4248.JPG

Máš pravdu. Na ruce ta zlatá vypadá fakt dost dobře. A moc se mi líbí, že mají klasický tvar. Prostě CASIO, jak má být.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Chilliluk

Fakt mi přijde, že tím, jak jsou v téhle zlaté verzi, nepůsobí tak malé, jako by působily stříbrné. Vlastně jsem pro ně šel s přesvědčením, že mi tah bude krátký (jako skoro vždy u hodinek tohoto typu), a tak budu stejně muset vzít stříbrné, abych ho mohl vyměnit za nějaký delší ze svých zásob (zlatý žádný nemám a ani bych ho nejspíš nesehnal, pokud ano, vypadal by hrozně a nehodil by se k nim). Ale když jsem je zkusil, překvapilo mě, že je nejen dostatečně dlouhý, ale nemusím ho dokonce mít ani na plnou délku, a to se opravdu jen tak nevidí. Proto jsem musel jít do té zlaté a vůbec nelituju, jsou parádní :-)

EDIT: Ještě přidávám foto osvětlení. Myslím, že se povedlo navodit atmosféru klasické žárovičky asi nejvíc ze všech retro Casií, co jsem viděl. Ve tmě svítí mnohem víc než stará Casia, ale za denního světla to vypadá skoro nerozeznatelně od žárovičky 80-tých let. Škoda, že foťák hodně zkresluje (spíš neumím fotit), ale tahle fotka o skutečném stavu docela vypovídá.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Chilliluk

I v té stříbrné nevypadají zle. Kdyby se k nim dal dobový tah 80-tých let, mohlo by to vypadat dobře, na tomto je přece jen znát taková ta novodobá "lacinost" nebo jak to napsat, ale úprava pouzdra vypadá i u stříbrných dobře jako třeba u DBC-1500, nejsou jen nabarvené jako třeba DBC-610.

..pokud by vydržely aspoň půl roku běžného nošení pěkný , nahradím je za cca pětikilo z Ebay novými.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Chilliluk

To je úplně stejné, ale zdá se mi, že ke zlaté to víc sedne. Ale každopádně s osvětlením se tentokrát docela trefili do odstínu staré žárovičky (i když intenzita je větší) a i umístění diody uprostřed levé strany pouzdra je povedené. Jsou to detaily, někomu by to bylo jedno, ale pro mě jsou právě takový věci důležitý.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Chilliluk
  V 22. 3. 2015 v 21:06, siwi napsal:

V Casiu jsou si zřejmě vědomi, že stoupá zájem o hodinky, které by vypadaly jako z 80. let.

Je to možné. Mně se osobně nejvíc líbí, když už si mám koupit retro model, aby se všemi možnými detaily co nejvíce přibližoval stylu těch let, které se snaží napodobit. Takže třeba pokud dají LEDku někam do rohu a svítí zeleně, je to na první pohled fiasko, ale pokud jí dají tak jak jí dávali kdysi, tedy někam doprostřed  svislé strany pouzdra a navíc co nejvíce napodobí odstín světla tak, aby odpovídal vzoru 80-tých let, je to úplně něco jiného. Jsou to detaily, na kterých záleží. Myslím, že takhle to má většina lidí, kteří o takových digi uvažují. Jestli to v Casiu konečně pochopili, je to jen dobře.

Ještě bych chtěl pochválit displej - je krásně kontrastní a pod úhly stále perfektně čitelný.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...