beatle Odesláno 25. října 2014 Nahlásit Odesláno 25. října 2014 Ahoj, máte někdo Aquis date a nosíte je k obleku? Byl jsem na tlakovce a zkusil jsem je v hodinářství na ruku (43mm). Až na ten rozměr byly perfektní, ale nejsem si jist, jak by pocitově sedly k obleku. Mám na mysli verzi 40mm. Jeden z kolegů má Aqua racer, ale Aquis date na mně působí jakoby robustněji... TA na mně působí víc uhlazeně. Jinak mně docela uhranuly http://www.uhrinstinkt.de/oris-aquis-date-01-733-7676-4154-07-8-21-10p.html
tombas Odesláno 25. října 2014 Nahlásit Odesláno 25. října 2014 K obleku se obecně potápky moc nehodí a myslím, že to platí i o těchto Orisech. Proti hovoří robustnost, luneta, tah a koneckonců myslím, že i barva, ale to je věc vkusu každého chronomága.Samozřejmě už jsem viděl nosit k obleku ledacos, od skutečných oblekovek až po digitálky Casio .Pokud už by to musely být potápky, volil bych méně kontrastní variantu a dal bych je na kožený řemen.např.:
beatle Odesláno 26. října 2014 Autor Nahlásit Odesláno 26. října 2014 Je mi jasne, ze potapky nejsou oblekovky, ale spoustu lidi je k obleku nosí. Zajímá mne spise konkretni pocit z techto modelu... uz jsem k obleku videl PO, Aqua racery a nevadilo mi to. Tak mi zajímal pocit z techto modelu. Jinak tato decentní varianta je myslim damska.
xcmaniax Odesláno 26. října 2014 Nahlásit Odesláno 26. října 2014 Ty orisy jsem mel taky na ruce kdyz jsem rozhodoval mezi LHC, aquaracer a prave oriskami. K obleku je to podle me uz moc, hodne masivni pouzdro a kozeny remen asi jen na zakazku. Ja bych pres ne uz treba nezapnul kosili. Pres LHC ano.
Daemonultimate Odesláno 26. října 2014 Nahlásit Odesláno 26. října 2014 (upraveno) One watch man, sice na hraně, ale proč ne. Ovšem taky záleží kam v obleku vyrazíš. Ne v každé společnosti budou vhodné. Třeba suby nebo péóčka se nosej, předvádění značky , taky potápky, takže...no a co.Už jsi měl ty 40 v ruce? Na mně působily až dámským dojmem, hlavně tah je u spony ouzkej, stěžovali si na to lidi i na Watchuseek. Upraveno 26. října 2014 uživatelem Daemonultimate
tombas Odesláno 26. října 2014 Nahlásit Odesláno 26. října 2014 Ten světlý model je stejných 40mm jako ten tvůj tmavý, dámský má 37mm.Co jsem koukal, tak prakticky všechny barevné varianty jsou ve velikostech 37, 40 a 43mm.
beatle Odesláno 26. října 2014 Autor Nahlásit Odesláno 26. října 2014 One watch man, sice na hraně, ale proč ne. Ovšem taky záleží kam v obleku vyrazíš. Ne v každé společnosti budou vhodné. Třeba suby nebo péóčka se nosej, předvádění značky , taky potápky, takže...no a co.Už jsi měl ty 40 v ruce? Na mně působily až dámským dojmem, hlavně tah je u spony ouzkej, stěžovali si na to lidi i na Watchuseek.Ne ne, zkoušel jsem právě jenom ty 43 mm. Do práce nosím k obleku většinou pilotky na řemenu, tyhle se mi prostě líbili, když jsem je náhodou zkusil... ale těch 43mm bylo na mně prostěš moc. Mám zápětsí ca 18,5 cm. Budu muset někde zkusit ty 40 mm. To zůžení tahu se mi právě líbí. Byl jsem těsně pře koupí conquestů a odradila mně právě souměrnost tahu, resp. masivnost a stejná šíře po celé délce... nevím proč, ale nějak mi to nesedlo.
beatle Odesláno 27. října 2014 Autor Nahlásit Odesláno 27. října 2014 Ten světlý model je stejných 40mm jako ten tvůj tmavý, dámský má 37mm.Co jsem koukal, tak prakticky všechny barevné varianty jsou ve velikostech 37, 40 a 43mm.Mas pravdu. Ten by byl nejvice decentní v ramci moznosti.
rooosta Odesláno 27. října 2014 Nahlásit Odesláno 27. října 2014 Ja mám zápästie 17,5 a Aquisy black 43mm. Nevravím, že k obleku sú úplne ok, ale prečo nie... nebál by som sa ich vziať aj k obleku, avšak podľa toho k akému a do akej spoločnosti by som s nimi išiel. Určite by som volil variantu 43 mm nakoľko píšeš, že máš obvod zápästia 18,5 - porovnávam to so sebou, 40tky podľa mňa budú malé na Tvoju ruku.
beatle Odesláno 27. října 2014 Autor Nahlásit Odesláno 27. října 2014 Ja mám zápästie 17,5 a Aquisy black 43mm. Nevravím, že k obleku sú úplne ok, ale prečo nie... nebál by som sa ich vziať aj k obleku, avšak podľa toho k akému a do akej spoločnosti by som s nimi išiel. Určite by som volil variantu 43 mm nakoľko píšeš, že máš obvod zápästia 18,5 - porovnávam to so sebou, 40tky podľa mňa budú malé na Tvoju ruku.Nasel jsem si tvoje fotky... To jsou fakt 43? Zapesti mam jeste o centak vetsi nez ty a podle fotky vypadaji na tobe uplne v pohode. Začínám mit podezření, ze jsem nemel na ruce aquis date, ale jinou radu... Stejne mi přišli mnohem vic takovy soudkovity. Nejak jsem se o tyhle rady Oris nezajímal, zkusil jsem to tam z dlouhé chvíle a kromě toho ze mi přišly veliké byly fakt v poho. Ale kdyz jsem to ted poradne prohlédl, začínám mit pocit, ze jsem mel ma ruce jinou radu, nebo nejakou limitku.
Daemonultimate Odesláno 27. října 2014 Nahlásit Odesláno 27. října 2014 I to je možný, třeba s malou vteřinkou maj 46 mm, zkoušej správnej model, nebyly to z řady Pro , ruku máme podobnou a 43 jsou akurátní.
beatle Odesláno 27. října 2014 Autor Nahlásit Odesláno 27. října 2014 Jj, dokonce jsem ten model nenašel ani na stránkách Orisu, zřejmě jim tam leží už dlouho, je to malé hodinářství v Klatovech Asi mně čeká výlet a zkoušení, mám možnost je vzít s 15% slevou u Altmana, to by i cena byla poměrně zajímavá .
Hron21 Odesláno 27. října 2014 Nahlásit Odesláno 27. října 2014 Taky mám 43mm a myslím že 40mm budou na tvé ruce opravdu malé. Já bych teda osobně k obleku se spíš podíval po jiným modelu než po oris aquis.
rooosta Odesláno 28. října 2014 Nahlásit Odesláno 28. října 2014 chod vyskúšať a odfoť si to na ruke (aspoň zistíš aký model to je :-)pripájam ešte 2 aktuálne foto jednu s "vykasanym" rukávom a druhu bez
beatle Odesláno 30. října 2014 Autor Nahlásit Odesláno 30. října 2014 chod vyskúšať a odfoť si to na ruke (aspoň zistíš aký model to je :-)pripájam ešte 2 aktuálne foto jednu s "vykasanym" rukávom a druhu bez Super, diky. Za mne to nevypadá vubec spatne. Ani ted nenosím typické oblekovky k obleku ani pri "black tie" příležitostech. Nosím pilotky na remenu, tak nevim proc by mel byt problem u potápek na tahu zkusim a uvidim, diky.
Hron21 Odesláno 30. října 2014 Nahlásit Odesláno 30. října 2014 Možná budu prodávat ty orisy, tak kdybys měl zájem, tak se můžeme domluvit. Májí pár vlásečnic jinak jsou nové a jsou cca 4 měsíce staré
beatle Odesláno 31. října 2014 Autor Nahlásit Odesláno 31. října 2014 Možná budu prodávat ty orisy, tak kdybys měl zájem, tak se můžeme domluvit. Májí pár vlásečnic jinak jsou nové a jsou cca 4 měsíce staréAhoj, díky za reakci- Jakou máš barevnou variantu, černou? V příštím týdnu si udělám výlet a vyzkouším 43mm variantu a potom uvidím, jestli se mi ani tohle nebude zdát, jdu do oblekovek a kašlu už na to Kdybys měl někde pár fotek, byl bych rád a můžeš zatím promyslet, jestli se jich opravdu budeš chtít zbavit.
beatle Odesláno 31. října 2014 Autor Nahlásit Odesláno 31. října 2014 (upraveno) Tak jsem doma, zkoušel jsem divers date podle tvaru indexů i pouzdra... Upraveno 31. října 2014 uživatelem beatle
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se