pp Posted June 21, 2007 Report Posted June 21, 2007 Ahoj, mám měsíc nové Seiko Spirits SCVS013, ale v posledních dnech jsem si všiml, že závaží(nebo kotva či jak se to jmenuje) automatického nátahu občas uvízne v nějaké poloze a pokud s hodinkama hýbu, zůstává nehybné. K rozhýbání je třeba hodinkami velmi silně mávnout (nebojte o stůl s nimi nemlátím ) Jo jednou mi spadly na zem a uvažuji, zda jsem tím hodinky nepoškodil Je to normální chování automatu? Jako že je úplně natažený? Doposud jsem si toho nevšiml... Jinak zatím jdou perfekně přesně, denně + 3-5s.
Messiah Posted June 21, 2007 Report Posted June 21, 2007 Ahoj, mám měsíc nové Seiko Spirits SCVS013, ale v posledních dnech jsem si všiml, že závaží(nebo kotva či jak se to jmenuje) automatického nátahu občas uvízne v nějaké poloze a pokud s hodinkama hýbu, zůstává nehybné. K rozhýbání je třeba hodinkami velmi silně mávnout (nebojte o stůl s nimi nemlátím ) Jo jednou mi spadly na zem a uvažuji, zda jsem tím hodinky nepoškodil Je to normální chování automatu? Jako že je úplně natažený? Doposud jsem si toho nevšiml... Jinak zatím jdou perfekně přesně, denně + 3-5s. To bude nejspis tim padem ... zanes to do hodinarstvi
rmx Posted June 21, 2007 Report Posted June 21, 2007 Tipuji to na ložisko rotoru ( to špatně hýbající se závaží )
pp Posted June 29, 2007 Author Report Posted June 29, 2007 Tak už to mám opravené, byla to uvolněná úchytka rotoru. Ten vždycky zůstal v mrtvém bodě. Celkem 220,- Kč i s natlakováním.
emka Posted July 2, 2007 Report Posted July 2, 2007 Ahoj, mám měsíc nové Seiko Spirits SCVS013, ale v posledních dnech jsem si všiml, že závaží(nebo kotva či jak se to jmenuje) automatického nátahu občas uvízne v nějaké poloze a pokud s hodinkama hýbu, zůstává nehybné. K rozhýbání je třeba hodinkami velmi silně mávnout (nebojte o stůl s nimi nemlátím ) Jo jednou mi spadly na zem a uvažuji, zda jsem tím hodinky nepoškodil Je to normální chování automatu? Jako že je úplně natažený? Doposud jsem si toho nevšiml... Jinak zatím jdou perfekně přesně, denně + 3-5s. Kde sis je nechal opravit? Zadny problem s tim, ze se tady moc nevyskytuji?
pp Posted July 2, 2007 Author Report Posted July 2, 2007 Šel jsem do běžného hodinářství. Hodinář byl ochotný, říkal že je otevře, prohlédne, sám ponosí a pak uvidíme. Worldwide zárukou jsem moc neargumentoval Myslím, že problém by mohl nastat v případě nutnosti výměny nějakého neobvyklého náhradního dílu. U mě to byla pohoda Jinak já jsem dost laik a vycházím z toho, že šikovný hodinář dokáže alespoň diagnostikovat závadu u většiny mechanických hodinek. Kalibr v hodinkách je 6R15B, ten by se mohl vyskytovat i v Česku....
safi Posted July 3, 2007 Report Posted July 3, 2007 Šel jsem do běžného hodinářství. Hodinář byl ochotný, říkal že je otevře, prohlédne, sám ponosí a pak uvidíme. Worldwide zárukou jsem moc neargumentoval Myslím, že problém by mohl nastat v případě nutnosti výměny nějakého neobvyklého náhradního dílu. U mě to byla pohoda Jinak já jsem dost laik a vycházím z toho, že šikovný hodinář dokáže alespoň diagnostikovat závadu u většiny mechanických hodinek. Kalibr v hodinkách je 6R15B, ten by se mohl vyskytovat i v Česku.... Hodinky s tímto kalibrem se do ČR oficiálně nedovážejí. Nicméně Seiko tento kalibr zařadilo do modelu v international řade Seiko Premier, takže časem by tu mohly být i náhradní díly :-)
pp Posted July 3, 2007 Author Report Posted July 3, 2007 Hodinky s tímto kalibrem se do ČR oficiálně nedovážejí. Nicméně Seiko tento kalibr zařadilo do modelu v international řade Seiko Premier, takže časem by tu mohly být i náhradní díly :-) Díky za vysvětlení, to je nadějná informace
Recommended Posts