pp Odesláno 21. června 2007 Nahlásit Odesláno 21. června 2007 Ahoj, mám měsíc nové Seiko Spirits SCVS013, ale v posledních dnech jsem si všiml, že závaží(nebo kotva či jak se to jmenuje) automatického nátahu občas uvízne v nějaké poloze a pokud s hodinkama hýbu, zůstává nehybné. K rozhýbání je třeba hodinkami velmi silně mávnout (nebojte o stůl s nimi nemlátím ) Jo jednou mi spadly na zem a uvažuji, zda jsem tím hodinky nepoškodil Je to normální chování automatu? Jako že je úplně natažený? Doposud jsem si toho nevšiml... Jinak zatím jdou perfekně přesně, denně + 3-5s.
Messiah Odesláno 21. června 2007 Nahlásit Odesláno 21. června 2007 Ahoj, mám měsíc nové Seiko Spirits SCVS013, ale v posledních dnech jsem si všiml, že závaží(nebo kotva či jak se to jmenuje) automatického nátahu občas uvízne v nějaké poloze a pokud s hodinkama hýbu, zůstává nehybné. K rozhýbání je třeba hodinkami velmi silně mávnout (nebojte o stůl s nimi nemlátím ) Jo jednou mi spadly na zem a uvažuji, zda jsem tím hodinky nepoškodil Je to normální chování automatu? Jako že je úplně natažený? Doposud jsem si toho nevšiml... Jinak zatím jdou perfekně přesně, denně + 3-5s. To bude nejspis tim padem ... zanes to do hodinarstvi
rmx Odesláno 21. června 2007 Nahlásit Odesláno 21. června 2007 Tipuji to na ložisko rotoru ( to špatně hýbající se závaží )
pp Odesláno 29. června 2007 Autor Nahlásit Odesláno 29. června 2007 Tak už to mám opravené, byla to uvolněná úchytka rotoru. Ten vždycky zůstal v mrtvém bodě. Celkem 220,- Kč i s natlakováním.
emka Odesláno 2. července 2007 Nahlásit Odesláno 2. července 2007 Ahoj, mám měsíc nové Seiko Spirits SCVS013, ale v posledních dnech jsem si všiml, že závaží(nebo kotva či jak se to jmenuje) automatického nátahu občas uvízne v nějaké poloze a pokud s hodinkama hýbu, zůstává nehybné. K rozhýbání je třeba hodinkami velmi silně mávnout (nebojte o stůl s nimi nemlátím ) Jo jednou mi spadly na zem a uvažuji, zda jsem tím hodinky nepoškodil Je to normální chování automatu? Jako že je úplně natažený? Doposud jsem si toho nevšiml... Jinak zatím jdou perfekně přesně, denně + 3-5s. Kde sis je nechal opravit? Zadny problem s tim, ze se tady moc nevyskytuji?
pp Odesláno 2. července 2007 Autor Nahlásit Odesláno 2. července 2007 Šel jsem do běžného hodinářství. Hodinář byl ochotný, říkal že je otevře, prohlédne, sám ponosí a pak uvidíme. Worldwide zárukou jsem moc neargumentoval Myslím, že problém by mohl nastat v případě nutnosti výměny nějakého neobvyklého náhradního dílu. U mě to byla pohoda Jinak já jsem dost laik a vycházím z toho, že šikovný hodinář dokáže alespoň diagnostikovat závadu u většiny mechanických hodinek. Kalibr v hodinkách je 6R15B, ten by se mohl vyskytovat i v Česku....
safi Odesláno 3. července 2007 Nahlásit Odesláno 3. července 2007 Šel jsem do běžného hodinářství. Hodinář byl ochotný, říkal že je otevře, prohlédne, sám ponosí a pak uvidíme. Worldwide zárukou jsem moc neargumentoval Myslím, že problém by mohl nastat v případě nutnosti výměny nějakého neobvyklého náhradního dílu. U mě to byla pohoda Jinak já jsem dost laik a vycházím z toho, že šikovný hodinář dokáže alespoň diagnostikovat závadu u většiny mechanických hodinek. Kalibr v hodinkách je 6R15B, ten by se mohl vyskytovat i v Česku.... Hodinky s tímto kalibrem se do ČR oficiálně nedovážejí. Nicméně Seiko tento kalibr zařadilo do modelu v international řade Seiko Premier, takže časem by tu mohly být i náhradní díly :-)
pp Odesláno 3. července 2007 Autor Nahlásit Odesláno 3. července 2007 Hodinky s tímto kalibrem se do ČR oficiálně nedovážejí. Nicméně Seiko tento kalibr zařadilo do modelu v international řade Seiko Premier, takže časem by tu mohly být i náhradní díly :-) Díky za vysvětlení, to je nadějná informace
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se