Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)
Uklidňující pastva pro oči :smile_anim:

Jj. A jak krásně nahlas tikají :). Když mám náladu, nechám náramkové hodinky doma a nosím cibule.

Všechny jsou vyčistěné, seřízené a v chodu.

Když to vezmu od shora vlevo, tak jsou to :

Stopky od firmy L. Hainz, švýcary Langendorf s nějakou luminiscenční barvou na ručkách a číslech, Sonia watch s pravděpodobně švýcarským 15 -ti kamenovým strojem a poslední jsou hodinky (asi taky švýcarský stroj ), které pod svojí firmou prodával plzeňský zlatník TAJČ.

Nejraději nosím ty Sonia, protože krásně nahlas tikají a mají perfektní patinu - ošoupaný plášť z kombinace ocel + mosaz. Prostě jsou na nich ty léta zvenku vidět...

Edited by vaurien
  • 2 weeks later...
  • 3 months later...
  • 2 weeks later...
Posted
Pro potěchu oka i duše...

Při pohledu na Vaše hodinky mě srdce bolí, včera nám vykradli dům a kromě elektroniky a šperků jsem přišel o cibule značky omega, které jsem zdědil po otci a ten zase po svém, podle informací od otce se jednalo o jedny z prvních cibulí této značky (nevím od kterého roku by to mohlo být?, dědeček se narodil 1876 a dříve než ve 30 letech si je dovolit asi nemohl), měly specifický řetízek z destiček z drobnými kostičkami ve kterých se jako v kloubu lámal. Ciferník byl již z čtvrtiny ostařený a méně čitelný, hodinky byly plně funkční, bezpečně bych je poznal, foto ale nemám . Nechce se mi skládat zbraně a rád bych něco pro jejich nalezení udělal, obcházím bazary, mám dávat inzerát, kam, pokud máte nějakou radu, budu za ní vděčný. Neznám hodnotu hodinek, pro mne je nevyčíslitelná a nedovedu si představit, že už je nebudu nikdy mít a nemohu je dát ani svým dětem. Nabízím odměnu za jejich navrácení ve výši odhadní ceny těchto hodinek plus deset tisíc, ať je jakákoliv. Pokud bude k hodinkám přibalena i skupina co to udělala, dalších deset tisíc navrch, potřeboval bych si vyřídit účty za morální újmu mé rodiny.

Na otázku v sousední diskuzi o skladování cibulí, dědeček si vyrobil stojánek na kterém je měl pověšené na nočním stolku když je neměl u sebe, zůstal mi doma, mohu nafotit až si zase koupím fotoaparát, který mi ukradli, jedná se o pěknou konstrukci, dneska by se dal udělat ještě lépe.

JanR

Posted
Při pohledu na Vaše hodinky mě srdce bolí, včera nám vykradli dům a kromě elektroniky a šperků jsem přišel o cibule značky omega, které jsem zdědil po otci a ten zase po svém, podle informací od otce se jednalo o jedny z prvních cibulí této značky (nevím od kterého roku by to mohlo být?, dědeček se narodil 1876 a dříve než ve 30 letech si je dovolit asi nemohl), měly specifický řetízek z destiček z drobnými kostičkami ve kterých se jako v kloubu lámal. Ciferník byl již z čtvrtiny ostařený a méně čitelný, hodinky byly plně funkční, bezpečně bych je poznal, foto ale nemám . Nechce se mi skládat zbraně a rád bych něco pro jejich nalezení udělal, obcházím bazary, mám dávat inzerát, kam, pokud máte nějakou radu, budu za ní vděčný. Neznám hodnotu hodinek, pro mne je nevyčíslitelná a nedovedu si představit, že už je nebudu nikdy mít a nemohu je dát ani svým dětem. Nabízím odměnu za jejich navrácení ve výši odhadní ceny těchto hodinek plus deset tisíc, ať je jakákoliv. Pokud bude k hodinkám přibalena i skupina co to udělala, dalších deset tisíc navrch, potřeboval bych si vyřídit účty za morální újmu mé rodiny.

Na otázku v sousední diskuzi o skladování cibulí, dědeček si vyrobil stojánek na kterém je měl pověšené na nočním stolku když je neměl u sebe, zůstal mi doma, mohu nafotit až si zase koupím fotoaparát, který mi ukradli, jedná se o pěknou konstrukci, dneska by se dal udělat ještě lépe.

JanR

Kua, to je mi te lito...

Kazdopadne - nemas nejaky foto? Precijen je tu par lidi, ktery kapesni hodinky celkem zajimaji a pri nejakem fotu, ci dokonce nejakych cislech, by mozna treba nekdo neco zjistil...

• 2 weeks later...
Posted

Tak to je mi moc líto. Jiné cibule není problém koupit, ale už to nebude ono. Hodinky které se v rodině dědí po generace se jen tak nahradit nedají...

Určitě se objeví někde na burze nebo v bazaru. Ale k jejich identifikaci by to chtělo trochu více informací. Průměr pouzdra, výrobní číslo a nejlépe fotku.

Posted

to zamrzí ikdyby šlo o něco naprosto bezcenného.Prostě to má hodnotu těžko vyčíslitelnou a nejspíš to skončí někde v zastavárně za pár stovek. Kamarádovi nedávno ukradli auto,celkem nic moc ale měl vypiplaný motor a prostě do něj dal kus sebe jak se říká.Konec to mělo velmi neveselý. Tady je celý příběh http://www.italiancars.org/fiat/diskuze/in...ow&id=79754 Ty co mají vztah k technice upozorňuju že záběry jsou drastické.