minotaurus Odesláno 7. listopadu 2014 Autor Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2014 Ďakujem gratulantom :-DFrekvencia: 21 600http://www.clubnomos.de/alpha.htmRezerva: 43 hhttp://www.nomos-glashuette.com/de/die-werke/handaufzug/a-alpha/
marecenator Odesláno 7. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2014 Macherske:) gratulacia a daj fotku na ruke
Peto86 Odesláno 18. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2014 Opozdene, ale predsa sa pripájam k rade gratulantov. Akurát dodám - vitaj v klube :-). S tou presnosťou si nerob starosti, mne spočiatku tiež robili približne +10 s za deň, no nedávno si sadli na približne polovicu. Takže nech sa Ti dobre nosia a robia Ti radosť!
minotaurus Odesláno 9. prosince 2014 Autor Nahlásit Odesláno 9. prosince 2014 Po mesiaci som tu znova aby som doplnil nejaké informácie a fotky. Hodinky stále nosím, stále sa mi páčia a stále si ich obzerám.A v tom bude asi chyba, lebo začínam nachádzať nedostatky, v mojom prípade je to prach.Prvý krát som spozoroval prilepené vlákno prachu z vnútornej strany sklíčka po dvoch týždňoch od kúpy (1.fotka). Neviem či tam bolo od začiatku ani ako sa tam dostalo, pretože hodinky nikto neotváral, pravda je, že bolo veľmi tenké a nemusel som si ho všimnúť. Napísal som do Wempe mail, či im mám hodinky priniesť a pošlú ich do Nomosu.Odpísali, že ich to mrzí a aby som prišiel a ich hodinár mi to odstráni. Tak som sa tam teda vybral, počkal hodinu a dostal vyčistené sklíčko.Hneď som sa aj spýtal, či je presnosť +10s/24h na strojček vyregulovaný v šiestich polohách v poriadku a dostal som odpoveď, že do odchýlky 60s/týždeň je všetko v poriadku a hodinky s manuálnym náťahom nemusia byť také presné ako automaty, na ktoré som bol zvyknutý. Tak som teda ako-tak spokojný odišiel a zabudol sa spýtať či robili po čistení aj skúšku vodotesnosti.Prikladám aj fotku na ruke A kedže si hodinky stále obzerám, tak 1.decembra som našiel zase niečo nečakané, tento krát prach nalepený na sklíčku priehľadu, celkovo asi 4 kusy (fotka č.3). Musel tam napadať pravdepodobne zo strojčeka, pretože pri čistení na druhom sklíčku stačilo odňať vrchný diel hodiniek.Už sa mi s tým naozaj nechcelo ísť do Viedne, tak som sa spýtal hodinára či by mi to vedel vyčistiť, povedal, že nemá bezprašné prostredie a po čistení by to mohlo byť ešte horšie. Ten prach je taký malý, že strojčeku neublíži a navyše je nalepený na sklíčku. Asi ho naň priťahuje statická elektrina od toľkého leštenia. Spýtal som sa ho či je presnosť +10s/deň v poriadku. On na to: VY-NI-KA-JÚ-CA.Tak som to teda nechal tak, len som si dal spraviť test vodotesnosti, aby som mal istotu, že mi do nich nenatečie Máte aj vy prach vo svojich hodinkách a robili ste s tým niečo?Keď budem posielať hodinky o 5 rokov na revíziu do Nomosu, tak ich poprosím aby mi poriadne vyčistili sklíčko priehľadu a odstránili všetok viditeľný prach. Keďže ja zatiaľ nepovažujem presnosť mojich hodiniek za vynikajúcu, tak som sa rozhodol trochu skúmať ako reagujú na rozličné odkladacie polohy a prišiel postupne som na toto:-najviac sa spomaľujú pri odložení 3 dole-v rámci polohy 3 dole: - po nosení a pred náťahom idú počas cca. prvých 10 hodín odloženia presne, prípadne veľmi mierne do plusu (0s až+2,5s/24h) - najväčšie spomalenie nastáva, ak sú hodinky naďalej nepretržite odložené a po náťahu, cca medzi 10-25 hodinou (-8s/24h) - ak sa počas nosenia odložia na hodinu a dlhšie 3-kou dole, tak za tú dobu idú mierne do mínusu - ak sa zmení čas náťahu z rána (8:30) na večer (22:00), vtedy nastáva najväčsie spomalenie (okolo -8s/24h) príklad: hodinky nosené 8:30-22.00 8:30 0s 22:00 +4s náťah o 22:00 a odložené do 8.30 3-kou dole 8:30 0sTakto si ich regulujem týždeň, takže vždy ráno mám takmer presný čas, možno to niekomu kto má hodinky s ručným náťahom pomôže, treba trochu skúšať rôzne odkladacie polohy a vyskúšať aj zmeniť dobu naťahovania.To je pre dnes všetko a pripájam aj pár fotiek z dneška, konečne po dlhej dobe svietilo slnko
Marcus Odesláno 10. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2014 Po mesiaci som tu znova aby som doplnil nejaké informácie a fotky. ...... Ahoj,jenom pár mých postřehů k té přesnosti. Nemám sice naprosto stejný strojek jako ty, ale vzhledem k tomu, že jak kalibr Nomos Alpha, tak i Junghans J815.1 vychází ze starého a osvědčeného kalibru Peseux 7001, měli bychom na tom být teoreticky +/- stejně. Hodinky jsme taky oba pořídily prakticky ve stejnou dobu. Mám je od 17. října, takže jsou ještě v dvouměsíčním záběhu. Ale i tak už jsem nějaké změny zaznamenal.Nejdřív se předbíhaly +5 až +6 sekund za 24 hodin. Postupně se předbíhání zpomalovalo až se dostalo po třech týdnech na +3s/24h. Tak to zůstalo asi týden a to už jsem byl s přesností naprosto spokojený, ale věděl jsem, že proces ještě není u konce. Po měsíci a pár dnech dělaly +2s/24h a pak se to dokonce asi na 3 dny ustálilo na 0s/24h. Nastala změna a v současné době dělají -2s/24h. Celou tu dobu je mám každý den aspoň pár hodin na ruce (podle okolností) a na noc jsou odložené vždy na ?9?. Teprve tento týden jsem začal trochu experimentovat a při odložení na korunku to vypadá tak, že dorovnávají to malé celodenní zpoždění jdou mírně do +. Usazení strojku možná ještě není úplně u konce, ale za současného stavu bych byl schopný je při denním nošení a nočním odkládání na korunku udržet +/- na 0s/24h.Pokud by tě zajímal další vývoj mého spolužití s J815.1, můžu třeba za měsíc napsat další pokračování.
minotaurus Odesláno 10. prosince 2014 Autor Nahlásit Odesláno 10. prosince 2014 Jasné Marcus, budem rád, keď sa podelíš o skúsenosti Tak to ti teda idú parádne hneď od začiatku.Predchádzajúce Hamiltony s Etou 2824-2 sa mi ustálili po nejakom pol roku, takže majú ešte dosť času.Už si hľadal prach na svojich Junghansoch? A jedna fotka z dneška:
Marcus Odesláno 10. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2014 Prach jsem žádný nenašel. U Nomos bych ho rozhodně nečekal. Asi taky dost záleží na tom, co při tom hledání používáš. Mám jenom takovou obyčejnou malou lupu, která ani nemá označení kolikrát zvětšuje, ale tipoval bych, že to bude 6x. A s tou vždycky objevím vlásečnice na skle (je to plast), které normálně vůbec vidět nejsou. Taky jsem našel na konci ruček malinkaté tečky, která tam asi zůstaly po tom nástroji, kterým ty ručky při nasazování na hřídel drželi.Když jsem byl na výstavě ve Vídni, hodinář od Vacheron Constantin tam měl mikroskop. Sice se mi to moc líbilo, ale ve vlastním zájmu bych to raději doma nezkoušel. Uzavřel bych to asi tak, že co není vidět pouhým okem, ať raději zůstane skryto. (ale odolat pokušení podívat se na strojek s lupou asi taky nejde)
minotaurus Odesláno 10. prosince 2014 Autor Nahlásit Odesláno 10. prosince 2014 Problém je, že to je vidno voľným okom. Nechám to zatiaľ tak asi málo ofukovali balónikom
Kid_A Odesláno 10. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2014 naprosto dokonala nemecka pracicka. perverzne precizni.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se