Alda73 Odesláno 14. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2014 Zdravím vážení kolegové,před cca 1,5 rokem jsem si koupil svoje první "pořádné" hodinky. Pořádné v uvozovkách proto, že od té doby jsem zmoudřel a dnes bych vybíral jinak - mj. i díky vám zde na fóru. Původně jsem zvažoval i PRS516 v automatu (s chronem), ale obrovská (téměř mamutí) velikost a 3x vyšší cena mne odradily. Nicméně hodinky se mi stále líbí a rád je nosím, ale bohužel jsem asi měl štěstí na pondělní kousek - posuďte sami: Po několika měsících vybledlo typové označení "516" z původní červené na růžovou a po necelém půlroce se zastavily. Hodinky jsem tedy reklamoval u prodejce (Tovys Jihlava), vyměnili (Minuta) ciferník a baterii. Další problémy se objevily po dalších několika měsících, kdy se začali zcela nepravidelně zastavovat a to tak, že zcela nepozorovaně je tam třeba odchylka za den (nebo hodinu) v rozsahu od -4 min. po -25min. (tuším že tohle bylo maximum). Hodinky se neopožďují, ale na tu chvilku se opravdu zcela ZASTAVÍ. Jendou jsem měl dokonce to "štěstí" a chytil je v zastaveném stavu. Abych to popsal ještě nějak lépe - třeba v 9:00 je čas OK ale za dvě hodiny je již -10min. Seřídím je a poté jsou třeba týden OK. Konkrétně se mi zpozdily tento týden v Po, Út, St. a aktuálně mám opět -9min. Samozřejmě bych je reklamoval, ale závada se vyskytuje nepravidelně. Tento týden je to masakr, ale naposledy se tak stalo 2 měsíce zpět. Zdá se, že na zastavování nemá vliv vůbec nic, zkoušel jsem je nenosit, odkládat jiným způsobem než na korunku, ale nic jsem nevypozoroval... Mohu vás, co jste dočetli až sem, poprosit o nějakou radu co s nimi? Jasně, zbavit se jich a koupit něco pořádného se přímo nabízí, ale rád bych si je nechal. Asi jsem divný, ale líbí se mi.Reklamovat a doufat, že se zastaví i prodejce? A když se nezastaví...? Díky za trpělivost a případné rady.Aleš.
Ondoni Odesláno 14. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2014 Asi pecka na svíčce Určitě trvej na reklamaci!
rekib1 Odesláno 14. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2014 Tohle je na jasnou reklamaci a výměnu celého strojku pokud je to v Quartzu, jak jsem se z textu dočetl...měl jsem kdysi dávno Certiny a u nich to bylo to samé a dokonce mi to vyměnili i kousek po záruce..takže to vyreklamuj a do měsíce je máš zpět..
Alda73 Odesláno 19. listopadu 2014 Autor Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2014 Díky za reakci, budu je reklamovat.Každopádně svíčky jsou v pořádku
Alda73 Odesláno 3. února 2015 Autor Nahlásit Odesláno 3. února 2015 Tak se mi vrátily s nový strojkem. Snad jsem si smůlu s tímto kouskem už vybral...
ava Odesláno 3. února 2015 Nahlásit Odesláno 3. února 2015 Určitě už budou OK , tak užívej a dej vědět.
palobo Odesláno 24. července 2015 Nahlásit Odesláno 24. července 2015 Ja mám tiež 516 vyblednutú do ruzova , vymenili ti pri reklamácii aj ciferník ?
Alda73 Odesláno 25. července 2015 Autor Nahlásit Odesláno 25. července 2015 V 24. 7. 2015 v 20:57, palobo napsal: Ja mám tiež 516 vyblednutú do ruzova , vymenili ti pri reklamácii aj ciferník ?Ano, ciferník při 1.reklamaci, strojek při 2. reklamaci. Od té doby jsou ok.
palobo Odesláno 25. července 2015 Nahlásit Odesláno 25. července 2015 Dik . vyskúšam to reklamovať a uvidím ako pochodim
Georg_CS Odesláno 10. března 2016 Nahlásit Odesláno 10. března 2016 Kamarád měl podobný problém s Tissoty a bylo to jen baterií...
Alda73 Odesláno 8. září 2019 Autor Nahlásit Odesláno 8. září 2019 Příběh nekončí, aneb odešel další strojek. Z ničeho nic, bez nárazu, bez pádu prostě stejně jako minule Tak jestli se někomu někde válí funkční ETA G10.211 měl bych zájem...
Borra Odesláno 18. září 2019 Nahlásit Odesláno 18. září 2019 Já mám PRS 516 v automatu a to 516 mi časem vybledlo taky, takže si myslím, že je to asi u všech stejné... Mám je už hodně let a pořád se mi líbí i přes ten problém s vyblednutím.
Fajkus Odesláno 20. září 2019 Nahlásit Odesláno 20. září 2019 Já mám modré PR 100 už 12 let a bez problémů. Občas výměna baterky a jinak v pohodě.
Alda73 Odesláno 20. září 2019 Autor Nahlásit Odesláno 20. září 2019 V 18. 9. 2019 v 12:07, Borra napsal: Já mám PRS 516 v automatu a to 516 mi časem vybledlo taky, takže si myslím, že je to asi u všech stejné... Mám je už hodně let a pořád se mi líbí i přes ten problém s vyblednutím.Vyblednutí už taky neřeším, ale 2x strojek za 7 roků mi přijde už jako docela dost mimo.A ano, taky se mi stále líbí. Možná bych dnes bral automaty 516 bez chrona...
Borra Odesláno 22. září 2019 Nahlásit Odesláno 22. září 2019 Nemám žádnou zkušenost s quartz strojkem, co je v těch Tvých hodinkách, ale řekl bych, že dvě výměny strojku jsou docela dost... Ty mé automaty, co mám jsou celou dobu naprosto OK, za tu dobu byly jednou na preventivní prohlídce a to, že se Ti stále líbí chápu, mne za celých těch iks let také neomrzely...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se