Locky Odesláno 23. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2014 Ahoj,už delší dobu se motám v kruhu a né a né se rozhodnout, kam se hodinkově vydat. Proto bych chtěl poprosit zdejší členy o nějakou inspiraci. Rád bych rozšířil své obzory v hodinkách s následujícími parametry:Day / date: ideálně kompletní název dne, nikoliv pouze trojpísmenná zkratka; datum může být klidně ihned vedle dne, ale i kdekoliv jinde.Datumovka rozhodně BEZ kyklopa / zvětšovacího sklíčkaRuční nátah: žádný automat, ale pěkně ruční nátah; čím delší rezerva, tím lépe, ale bohatě postačí i 30h, což dají snad všechny "dnešní" strojky.Centrální vteřinovka: ideálně strojek, co má 4Hz (28800 vph) pro plynulý chodPrůhledné dýnko: rád se pokochám strojkem, proto ideálně, když bude strojek i nějak pěkně zdobenýNice to have, ale určitě není nutné:WR 10+ ATMPrůměr do 42 mm (abych nezařízl všechny UNITAS)Ciferník s arabskými číslicemi - postačí 3, 6, 9, ale může být klidně i víceSwiss madeSafírové sklíčko (to má už beztak většina hodinek za 10tis.+ CZK)Dostupný servis - nerad bych hodinky posílal na 2 měsíce někam do tramtárieCena:Momentálně nerozhoduje (jde o inspiraci), ale když bude do 30 tis. CZK, tak to bude geniální. Opravdu si chci především rozšířit obzory pro výběr, proto ideálně, když sem hodíte rovnou i fotku. Předem díky moc!Ondra
Locky Odesláno 23. listopadu 2014 Autor Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2014 Pouze vložím fotky pro představu, co se mi tak líbí (bez ohledu na technické parametry):Omega aqua terra Citizen Leopard Rolex Day Date
Leviathan Odesláno 23. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2014 z poslednej prezentacie EPOS/Davosa mi utkveli v pamati: EPOS passion vela far.kombinacii. Nazivo naozaj dotiadnute/ "Bohuzial" automaty http://www.epos.ch/collection/gents/passion/3402.htm Ci Davosa
USER47 Odesláno 23. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2014 (upraveno) Mám takový tušení, že kombinace ruční nátah/day-date ti hooodně ztíží výběr. Větší štěstí budeš možná mít ve vintage sféře. Upraveno 23. listopadu 2014 uživatelem USER47
Kid_A Odesláno 23. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2014 to jsem chtel napsat. daty-date a k tomu handaufzug, nevim nevim... Mám takový tušení, že kombinace ruční nátah/day-date ti hooodně ztíží výběr. Větší štěstí budeš možná mít ve vintage sféře.
Kid_A Odesláno 23. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2014 ...a pakud ano, tak jsme v jine kategorii:))) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Locky Odesláno 23. listopadu 2014 Autor Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2014 Toho jsem si bohužel vědom. Co jsem koukal na specifikace, tak ideálně něco s ETA 2817/2816, ale hodinky s tímto strojkem jsem žádné nedohledal. Netušíte, prosím, co je toto za hodinky? (Sice automat, ale ciferník vypadá nádherně)[Převzato z http://forums.watchuseek.com/f21/anyone-have-orient-presidential-type-day-date-100264.html ]
USER47 Odesláno 23. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2014 Jinak Sinn 103 měl před časem nějakou ručně natahovanou limitku s day-date...netuším, zda se to dá ještě někde splašit či ne. Strojek v tom byl myslím eta 7760.
Locky Odesláno 23. listopadu 2014 Autor Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2014 @USER47 a @Kid_A: Chronografy jsou na mě už zbytečně komplikované a PP až nechtěně drahé. Co tak projíždím internet, tak to vypadá, že se už opravdu moc nedělají Day / Date s plným názvem dne (nikoliv pouze tří písmennou zkratkou). @USER47 Ty Orient Star WZ0011EV jsou opravdu vizuálně to, co by mi naprosto vyhovovalo. Klidně o něco větší (38 - 40mm) a hlavně ten manuální nátah a byly by dokonalé.
Micey Odesláno 23. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2014 (upraveno) Maurice Lacroix Pontos day date (nevim jak presne se ty modely oznacujou) maj tendle peknej styl day-date, ale taky se obavam, ze jenom auto nebo quartz. Todle myslim, ale koukam, ze nemaj cisla. No, jsou pekny:) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 23. listopadu 2014 uživatelem Micey
USER47 Odesláno 23. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2014 Co tak projíždím internet, tak to vypadá, že se už opravdu moc nedělají Day / Date s plným názvem dne (nikoliv pouze tří písmennou zkratkou). V rámci automatů toho až tak málo není, problém je spíš s tím ručním nátahem. Kromě výše zmíněnejch auto třeba ještě tyhle certiny.
Locky Odesláno 28. listopadu 2014 Autor Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2014 Někdo nějaké návrhy a typy na hodinky s ručním nátahem a day date? Díky za jakoukoliv inspiraci!
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se