Přejít na obsah

Transocean chronograph limited edition

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím všechny fandy Béček! Ač poměrně čerstvý majitel starších Coltů II a stále se z nich těšící, pocituji "mírné" příznaky chronobunda :D a koukám, co se v rodině Breitů děje. A co mě teda opravdu nadchlo, tak jsou Transoceany chronography v limitované edici s cifrem v modré barvě, na kterou jsem dost ulítlý. V kombinaci s meshem opravdu nádhera a takhle nějak bych si představoval svoje příští oblekovky. Viděl jsem je na Chronu v kombinaci s modrou kůží a tohle mě opravdu bere.

Co je ovšem už horší, to je cena. Na Chronu cca od 130 tis. a to už je solidní palba... Tady teda přemýšlím, jak na tom kolegové tady z fora jste a kolik jste ochotní utratit za snové hodinky poměrově ke svému příjmu.

Data zde http://www.breitling.com/en/models/transocean/transocean-chronograph/versions/limited-editions/

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Na inhouse chrono ta cena neni tak hrozna - vlastne nevim, jestli a kdo ma levnejsi. Takze to mozna chce snizit pozadavky.. Jinak o tom platu a cenach hodinek je tady nekde vlakno.

Odesláno

Na inhouse chrono ta cena neni tak hrozna - vlastne nevim, jestli a kdo ma levnejsi. Takze to mozna chce snizit pozadavky.. Jinak o tom platu a cenach hodinek je tady nekde vlakno.

Tuším, že se jednou k nim dopracuju :D Ale zatím mám nějaký blok v otázce, kolik dát za hodinky. Cca půl roku zpátky, když jsem uvažoval, jaké hodinky, tak jsem začínal u cifry kolem 6 tis., čím víc jsem četl, tak už jsem byl u 50 tis. a to jsem nechtěl překročit. Ted jsem u hranice 80 tis., kterou bych psychicky unesl, ale mám za to, že pro většinu normálně vydělávajících lidí už musí člověk mít opravdu motivaci, protože pokud si z okolí vůbec někdo všimne značky, tak pak se jedná o laické okolí, které není schopno rozeznat, co stojí řekněme 50 a co 150 tis. Jasně, mám za to, že většina zdejších chronopacientů nekupuje hodinky kvůli okolí, ale z vášně k hodinkám, ale i tak :rolleyes:

Odesláno

Doporučuju napřed pořídit hodinky z poněkud nižší cenové hladiny, ponosit a uvidíš. Buď propukne bundus, začne to lítat a jsi v tom, nebo zjistíš, že ti třeba stačí a budou to definitivky. Bohužel, druhý případ je extrémně vzácný :D

Odesláno

Taky je pravda, že běžně vydělávající člověk je dost zavádějící pojem, říkejme spíše průměrně vydělávající. Takový člověk si ovšem většinou hodinky za 150 tisíc stejně nepořídí, protože jednak jeho okolí je to vskutku fuk, co má na ruce (což bývá docela rozčarování) a jeho rodina má taktéž velmi malé pochopení pro takovýto výdaj. Výjimku tvoří zanícení milovníci hodinek, singles, pacienti s bundem či pořízení vysněných hodinek "nafurt".

Třeba u mě to zatím nepropuklo naplno a tak, ačkoli bych se svým sedmiciferným ročním příjmem mohl být dobrý pacient, mám jedny Certiny, jedny Squale a kopu digitálek...

Aspoň prozatím ... ;)

Odesláno

Myslím, že jsi to vystihl přesně resp. i potvrdil, co jsem psal já ;) Hodinky jsem pořídil (před pár dny se i "pochlubil" ve foru), nevím, jestli z nižší cenové, protože jsou to Breitling Colt II, sice starší, ale i tak v ceně několika desítek tisíc, což jsem původně vůbec nepředpokládal :D Hodinky se mi moc líbí, pořád si je prohlížím a i např. můj šéf, ten při poradách na ně v jednom kuse čumí :D ale i tak vnitřně cítím, že nejsou poslední. A logicky níž nepůjdu... Takže ty Transoceany jsou momentálně moje meta a za 1,5 platu bych je asi mohl mít, ale budu to hooooodně zvažovat. Zatím se budu držet při zemi, uvidíme, jak dlouho to zvládnu :D

Odesláno

Nasiel si jedny z najdokonalejsich hodiniek co ponuka Breitling podla mna. Modry cifernik s lestenym puzdrom, hmmm chcem ich :D

Zial ano, ta cena je uz ale vyssia ale je to zrozumitelne, ma inhouse takze za to sa plati. Maju aj prehlad na strojcek ktory by som uz nepovazoval za zbytocnu vec.

Hodinky kupujes pre seba a nie pre okolie, je sice pravda ze ti urobi radost ked tvoja rodina, pribuzni, kolegovia....aspon pochvalia v lepsom pripade aj znaju znacku a vidis na nich ze su z toho nadseni ze mas prekrasne hodinky od velkeho B ;) ale kazdopadne nehc to nie je prvotny faktor.

Odesláno

tak ty jsou NÁDHERNY!  :)

ale cena už veliká, můj strop je tak do těch 80K..

Než jsem našel tyhle hodiny, těch 80K byl taky můj strop, který už asi zřejmě dlouho nevydrží :D

Odesláno

Mery, vidim to tak, ze je otazkou casu kedy sa ti strop skonsoliduje s tymito hodinkami, takze vydrz, citaj a objednavaj... su fakt paradne! ;)

Odesláno

Ještě chvilku vydržím, letos těch výdajů bylo až moc a dvoje hodinky po sobě bych asi neukecal, ale už teď je mám v hledáčku. :D

Odesláno

mery: pokud, byť jen trochu, v tobě hlodá červ jestli něco pozná okolí, tak nic nekupuj. Nakonec by tě mrzelo, že tyhle béčka jsou pro okolí neviditelný, protože jsou netypický, nemají váhu, hmotu, rozměry, bling...

Až v tom ty sám za sebe budeš za 100%, tak až pak jo. Nech to rozvinout, nespěchej.

Odesláno

mery: pokud, byť jen trochu, v tobě hlodá červ jestli něco pozná okolí, tak nic nekupuj. Nakonec by tě mrzelo, že tyhle béčka jsou pro okolí neviditelný, protože jsou netypický, nemají váhu, hmotu, rozměry, bling...

Až v tom ty sám za sebe budeš za 100%, tak až pak jo. Nech to rozvinout, nespěchej.

Tak o tom žádná ;) I když člověk je rád, když to někdo z okolí pozná nebo spíš ocení. Když totiž někdo přijede v Mercedesu, většina obdivuje a kouká, tady to tak žel nefunguje :D Ale to nic nemění na mém postoji. Zatím jsem spokojený s Coltíkama a správný čas na Trasoceany uzraje :)

Odesláno

Parada, hned by som po ne letel ked tam ta jednotka na zaciatku ceny nebola.... :D

Asi tak :D Zatím vyčkám..

Odesláno

S těma penězma...on by si na ně vydělal i podprůměrně vydělávající člověk. Záleží jenom na tom, jestli jsi to ochoten dát, nebo ne. Na dovolené jezdí skoro každý, skoro každý si koupí nějaké to auto...je to o prioritách a asi pro docela malé procento lidí jsou priorita drahé hodinky, proto to není úplně obvyklé. Kouří i ti nejchudší a prokouří ještě víc...

Já jsem si nedávno šel omrknout nějaké Tissoty, odešel jsem s Longinama a pár dnů zpátky jsem si odnesl Transoceany Day & Date... :-p A teď jenom doufám, že jsem svůj hodinkový chtíč na co nejdýl ukojil :-) Ty Chronography jsem zkoušel, ale nějak na to chrono nejsem (i když průhledné dýnko a strojek mluvily jednoznačně pro ta chrona...). Rozhodoval jsem se ještě mezi Zenithy el-primero (mají je ve slevě za 114k), taky super strojek, ale rozhodovat se podle "papírových parametrů" není správná cesta (teda aspoň pro mě...). Nikdy bych nečekal, že někdy dám víc než 5k za hodinky... 

Každopádně pokud máš chrono rád, tak jsou to opravdu nádherné hodinky - zkoušel jsem je teda jenom v černé, ale i tak byly super ;-) Jen do nich jdi, bude to tvůj milášššek ;-)

Odesláno

S těma penězma...on by si na ně vydělal i podprůměrně vydělávající člověk. Záleží jenom na tom, jestli jsi to ochoten dát, nebo ne. Na dovolené jezdí skoro každý, skoro každý si koupí nějaké to auto...je to o prioritách a asi pro docela malé procento lidí jsou priorita drahé hodinky, proto to není úplně obvyklé. Kouří i ti nejchudší a prokouří ještě víc...

Já jsem si nedávno šel omrknout nějaké Tissoty, odešel jsem s Longinama a pár dnů zpátky jsem si odnesl Transoceany Day & Date... :-p A teď jenom doufám, že jsem svůj hodinkový chtíč na co nejdýl ukojil :-) Ty Chronography jsem zkoušel, ale nějak na to chrono nejsem (i když průhledné dýnko a strojek mluvily jednoznačně pro ta chrona...). Rozhodoval jsem se ještě mezi Zenithy el-primero (mají je ve slevě za 114k), taky super strojek, ale rozhodovat se podle "papírových parametrů" není správná cesta (teda aspoň pro mě...). Nikdy bych nečekal, že někdy dám víc než 5k za hodinky... 

Každopádně pokud máš chrono rád, tak jsou to opravdu nádherné hodinky - zkoušel jsem je teda jenom v černé, ale i tak byly super ;-) Jen do nich jdi, bude to tvůj milášššek ;-)

Koukám, že hodinky kupuješ jako rohlíky :D Já obecně taky nemusím chrona, ale tyhle vypadají celkově tak úžasně, že mi tam ty chrona nevadí. :) Milášššek bud, ale časem :) Každopádně dík za "hecing" ;)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...