martar Odesláno 26. února 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2015 (upraveno) Tak jsem našel další drobnost, u typu 50 006 1 (pospartak, 1958, TYP 010) je v katalogu podle fotografie kruhové vroubkování (giloš) pod vteřinovkou v patrně zahloubeném poli, což by bylo unikum u ciferníku s černým lakem. U exempláře, který fyzicky vlastním, je ale pole vteřinovky klasicky nezahloubené, hladké, a tvoří ho jen potisk pětiminutových indexů... Více fotek případně zde: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/80792-martarovo-primky-a-jiné-hodinky/?p=1373438 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 26. února 2015 uživatelem martar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 26. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2015 (upraveno) Cal. 2100 strojek. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 26. února 2015 uživatelem Nirmalita Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 26. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2015 Kalibr 2400 - foto vypůjčeno od Accutrona Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
metis Odesláno 27. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2015 Narazil jsem (a pak i zakoupil) tyhle hodinky. Ten cifr v knize není a ve starých katalozích, které mám k dispozici také ne. Pouzdro je tvarově podobné "Hulkům", cifr tvarově taky, ale v této barevné variantě jsem ho ještě neviděl. Rozdíl oproti známým verzím je ještě ten, že indexy nejsou potištěny vůbec. Bílý tisk je jemný a kvalitní, žádné "samodomo". Ještě popis, který nemusí být úplně patrný z fotek: Černý cifr, bílý potisk, stříbrné plastické indexy bez potisku, ručky stříbrné s bílou neluminiscenční výplní. Bastl? Nedodělek? Máte někdo takové a víte o tom víc? cal66b.jpg cal66a.jpg Edit: Výměna fotek.Já mám tyhle hodinky taky. Stejné pouzdro, stejný ciferník. Docela se mi líbí, ciferník vypadá zajímavě, v té tmavé barvě elegantně, indexy mají kovově stříbrnou barvu, jako by byly broušené. Jen ručky mám bez bílé výplně. Pokud to je nastavovací kus pro tampónový tisk, tak jich bylo asi více a vznikly z nich minimálně dvoje hodinky. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 9. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2015 Prim Automatic TV brown-purple. Sériově nevyráběný vzorek určený pro obchodní zástupce Eltonu, nyní v soukromé sbírce. Hnědý tónovaný číselník+ručky ala 97 s měňavým rámečkem, který zdálky vypadá hnědý, ale zblízka je tmavě fialový. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CollectorX Odesláno 10. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2015 bastlAhoj,to mě mrzí.. Taky je mám, s dedikací a s nápisy na dýnku: STAINLESS STEEL BACK , 3 ATU TESTED. To U je přehlasované,V souvislosti s anglickým popisem bych místo 3 ATU předpokládal spíš údaj v PSIMají černý armovák a - upřímně- moc se mi jako bastl nejeví. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 11. března 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2015 Ahoj,to mě mrzí.. Taky je mám, s dedikací a s nápisy na dýnku: STAINLESS STEEL BACK , 3 ATU TESTED. To U je přehlasované,V souvislosti s anglickým popisem bych místo 3 ATU předpokládal spíš údaj v PSIMají černý armovák a - upřímně- moc se mi jako bastl nejeví. Nemohl bys prosím přihodit fotku, ať už těch svých, nebo tu, na kterou Libor reagoval? Po třech měsících je trochu náročné to dohledávat. Děkuju. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 12. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2015 Neodolal jsem a musel jsem je mít ... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischa Odesláno 12. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2015 Woe, zelenam zavisti, nebo jsem barvoslepej? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
accutron Odesláno 12. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2015 Neodolal jsem a musel jsem je mít ... Tak tohle jsem ještě nikdy neviděl. Gratuluji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 12. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2015 (upraveno) Moc pěkný kufříkový kousek, ale jestli jsou paprsky rámečku zlacené a k zelenému číselníku by více ladilo zlacené pouzdro. Upraveno 12. března 2015 uživatelem Nirmalita Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 12. března 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2015 Taky moc gratuluju, to je teda něco. Zelený Rolexy má dneska kdekdo, ale toto!!! ..... jinak to prošití řemínku mi úplně připomnělo doby dávno minulé a kvalitku většiny výrobků... fakt děs b?s. Ovšem evidentně ruční práce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 13. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března 2015 Jojo, ten řemen je fakt strašlivej, časem dostanou hezčí. No mám z nich velikou radost, budou se v mojí skromné sbírečce hezky vyjímat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 13. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března 2015 Měl jsem tu čest si je včera osahat vlastníma rukama a fakt jsou krásný! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mipa Odesláno 16. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2015 Je možno ke krásným zeleným Prim "televizím" dodat něco bližšího? Třeba zda se odhadem jedná o soukromou jednorázovou iniciativu nějakého zaměstnance, nebo o jeden z nabídkových kusů pro obchodí jednání? Jaká byla zvyklost při výrobě prototypových nabídkových kusů ve výrobě? Vyráběl se jeden prototypový nabídkový kus, nebo dva či tři? Škoda že toto také není v "Prim Bibli" vysvětleno, když třebas o počtu kusů prototypových strojků je tam psáno. Jak to bylo s prototypovými ciferníky - jestli to někdo ví? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 16. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2015 (upraveno) Myslím, že se asi jedná o tu jednorázovou iniciativu. Vidím, že hodinky vzbuzují zájem a tak je asi načase, abych o nich odhalil strašlivou pravdu. Ciferník s minutovými indexy je tisknut matricí na Auto TV 2. generace, ta barva je úchvatná a asi odráží tichý nesouhlas nějakého zaměstnance s tím, že se zelených Primek obecně dělá strašně málo. Ciferník jsem koupil před časem na AUKRu jako součást hodinek, ve kterých byl kal. 68.3. Na šedesátosmu patří, má na ni udělané nožičky- je to tedy cifr na 68, asi jako je na Humberta, na který je nanesený potisk na automaty. Přesvědčení, že by automat měl být postaven na základně 68, bylo zřejmě v Eltonu mezi zaměstnanci velmi silné. Tmavě zelený rámeček jsem získal kdysi také na AUKRu jako součást hromádky dílů na 97. Už tehdy jsem žasnul, jaký ciferník že k němu asi patřil. Zvědavý jsem na to dál, protože jakkoli se k sobě ty barvy docela hodí, modely ciferníku a rámku k sobě nepatří. Možná se plánoval zelený ciferník na Auto TV 1.generace? Nebo zelený rámek na 2. generaci? Proč má rámek dlouhé minutové indexy jako rámky na 97? Kdoví? Bylo by možné, aby byl ciferník ve vzorníku natištěný na nesprávnou základnu? Odborníkem na slovo vzatým v oblasti stavby stroje se základnou 68 a nástavbou 96 je od doby naší limitky PS1 Auto Mischa. Vzhledem k tomu jako práci absolvoval s limitkovými stroji, nebyl důvod svěřit stroj někomu jinému, servis odvedl opět skvěle a celkem kolem toho bylo i veselo . Díky Mischo, jseš prostě frajer !! Po zralé úvaze jsme zasadili připravený vnitřek do chromovaného pouzdra. Celek působí trochu ,,chladněji", ale pouzdro je v krásném stavu. Zlacené si schovávám na jiný kousek. Cesta k těmhle hodinkám trvala od prvního nákupu toho rámečku v září 2012 až donedávna, kdy jsem konečně doplnil díly a Mischa laskavě hodinky zkompletoval. Upraveno 16. března 2015 uživatelem straspol Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 16. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2015 Ve zlatém pouzdru by jsi výborně zapadl mezi organizátory a pořadatele Matějské pouti - naopak ta chladná krása bílého kovu z nich děla skutečnou pastvu pro oči! Ač mne to vlastně vůbec nezajímá, tak mi s nima pěkně se....!!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mipa Odesláno 16. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2015 Díky za vysvětlení, hezký i zajímavý příběh a ještě hezčí hodinky . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mipa Odesláno 16. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2015 Nebyl by větší obrázek "zelenkavých", unikátních, jedinečných televizí bez řemínku, aby jsme si je mohli podrobněji prohlédnout aspoň na obrazovce počítadla? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 16. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2015 Zkusím přemluvit manželku- ale dneska už to nebude Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se