Přejít na obsah

Primky, které v katalogu "Hodinky Prim" nenajdete

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dle Accutrona to prý vypadá na nastavovací kus pro tampon tisk, který si někdo ve výrobě odcizil a teď to někdo vrazil do pouzdra.

Mně osobně ta barevná jednoduchost moc líbí.

Hned jsem si říkal že to bude zase něco odkloněnýho... Jo je zajímavej..

• Odpovědi 517
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Tak jsem doma ještě v knihovně "vyhrabal" knížku "Hodinové stroje II." (viz obrázek dole) z roku 1996. Co se týče vlivů na chod hodinek a jejich konstrukce, tak je tam text a obrázky skoro totožné s brožurkou "Základy hodinářství" z roku 1968. V obou publikacích mne nejvíce zaujal (z pěti probíraných fyzikálních a konstrukčních vlivů na chod hodinek a jejich vzájemné kompensace) výklad o proměnlivém vlivu měnícího se vyosení těžiště plochého vlásku (jak se vlásek rozvíjí a svíjí při chodu hodinek) a to je myslím pevně dáno konstrukcí a orientací hodinkového strojku a nedá se to "přeseřídit" pro leváky.

Edit: Oprava slovosledu.

Ja jsem se tomu pred triceti roky venoval, zasadni vec pro to, na ktere ruce se hodinky budou nosit, ma pozice uchyceni vnejsiho konce vlasku, je jedno, jestli plocheho, nebo s Brequetovym ukoncenim. Ciste teoreticky, nepodarilo se mi zjistit, jestli toto plati i pro hodinky se soudkovym vlaskem a chronometrovym krokem. Tyka se to ale jen polohy kapesnich hodinek v kapse, v naramkovych se chronometrovy krok pro svou citlivost nevyskytuje...Tedy hodinky na levou ruku, stacilo by mustek setrvacky a uchyceni vlasku pootocit o 180 stupnu a bylo by vse v poradku. Takove stroje skutecne existuji, pamatuji si to z nemeckzch casopisu starych cca 20 let...Mam je, ale nemam silu to dohledat, tak spoleham na svou spatnou pamet, ktera si pamatuje jen naproste kraviny, treba jako je tato...

Odesláno

Ja jsem se tomu pred triceti roky venoval, zasadni vec pro to, na ktere ruce se hodinky budou nosit, ma pozice uchyceni vnejsiho konce vlasku, je jedno, jestli plocheho, nebo s Brequetovym ukoncenim. Ciste teoreticky, nepodarilo se mi zjistit, jestli toto plati i pro hodinky se soudkovym vlaskem a chronometrovym krokem. Tyka se to ale jen polohy kapesnich hodinek v kapse, v naramkovych se chronometrovy krok pro svou citlivost nevyskytuje...Tedy hodinky na levou ruku, stacilo by mustek setrvacky a uchyceni vlasku pootocit o 180 stupnu a bylo by vse v poradku. Takove stroje skutecne existuji, pamatuji si to z nemeckzch casopisu starych cca 20 let...Mam je, ale nemam silu to dohledat, tak spoleham na svou spatnou pamet, ktera si pamatuje jen naproste kraviny, treba jako je tato...

Díky za vysvětlení, Mischo. Na kravinky m? užije :)

Odesláno

Přišly mi krásky, které jsem si vydražil minulý týden. Trochu netradiční Humberta v naprosto tragicky ohemraném pouzdře, které jsem okamžitě vyměnil za o dost lepší. Kromě nebývalé barevné kombinace mají pro mne ještě zvláštní hodnotu - zatímco jsem na pódiu bojoval s Beethovenem a Brahmsem, vítězný příhoz za mne zrealizovala moje milovaná ženuška. Je to holka šikovná. Mám z nich dvojnásobnou radost. 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

To je dobře- dík...měl bych je moc drahý...

Já na ně taky zapoměl, tak teď jsem aspoň rád, že jsem Tvoji ženu ušetřil potupné prohře v aukci a těm kecům, jak blbě dražila, až bys dorazil domů...

Odesláno (upraveno)

Já na ně taky zapoměl, tak teď jsem aspoň rád, že jsem Tvoji ženu ušetřil potupné prohře v aukci a těm kecům, jak blbě dražila, až bys dorazil domů...

No... já myslím že by asi neprohrála...spíš jsi mi ušetřil té otázky : ,,Tak, tak jsem Ti ten křáp vydražila, a teď mi pověz kde na to vezmem !!!"

Upraveno uživatelem straspol
Odesláno

Prim Automatic fialové - vzácna verzia bez indexov (5012473143)

.....nebo je to jen skládačka s nedodělaným polotovarem rámku?

:eek:

Ví někdo jak to je s těmi televizemi?

Je to skládačka?

Odesláno

No... já myslím že by asi neprohrála...spíš jsi mi ušetřil té otázky : ,,Tak, tak jsem Ti ten křáp vydražila, a teď mi pověz kde na to vezmem !!!"

Horší by bylo, že bys jí těžko vysvětloval, že ty ostatní hodinky v mnohem lepším stavu, stály každé tak max 250 Kč.

Odesláno

Já poslední dobou nenakupuju.To jenom strašák má ve sledování dvacet a více aukcí :-)  Stejně budu potřebovat nějaké věci na PS 2,tak nakupujte kluci,ať mám od koho vzít. /mladému by se líbily ps2/.

Odesláno

Jste volové,už jen čekám dotaz od nováčků,kde se dají sehnat primky za dvěstěpade  :-) 

my trénujeme na vstup do té eurozóny, tak už to uvádíme v nové měně, nakonec prodejci na Aukru už tam takhle obchodují...

Odesláno

Mluv za sebe- já dneska koupil hrst hodinek za třistěpade...

Já jsem holt ještě na začátku a pro mne je jednotkou při nákupu zatím ještě ks, třeba se časem taky posunu k nové Prim jednotce, jako je třeba hrst  :lol2:

Odesláno (upraveno)

Uložení setrvačky je bez tlumiče nárazů.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem Nirmalita

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...