Přejít na obsah

Primky, které v katalogu "Hodinky Prim" nenajdete

Doporučené příspěvky

A co říkáte této barevné kombinaci? Nikdy jsem ty ručky neviděl.

attachicon.gifHumberta.jpg

Pěkná práce! K těmto ručkám by měl existovat i číselník s bílými indexy a modrými body, něco jako jako jsou "echt rarität" bílé indexy s červenými body. Viz. zde můj příspěvek č. 15 a 16 z 1.5. 2013 http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/46685-ps-ii-humberto/&do=findComment&comment=719921

Upraveno uživatelem Nirmalita
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 517
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Potvrzuji, je tam neznatelný obrys indexů. Není mi pouze jasné, jestli to byl zmetek rovnou z fabriky, či docházelo k postupnému blednutí. Vyblednutí je příliš stejnoměrné a týká se pouze teček na indexu.

Tady jsou k tomu moje přes dva roky staré fotky. Velice těžko se fotí, aby ztracené body byly na fotce zboku aspoň tušit. Z továrny do prodeje to tak určitě nevylezlo a podle mě docházelo k postupnému vyblednutí malých bodů působením světla. Muselo jít o celou várku Humberto číselníků natisknutých

takto nekvalitní barvou, která se dostala ven namontovaná v hodinkách. Mám další tři kusy Humbert právě s tímto odstínem velkých žlutých indexů a různým stadiem vyblednutí malých bodů. Příležitostně je nafotím a zveřejním.

Pro Primkaře by všechny možné žluté varianty Humberto indexů měly být pod jedinou položkou typového označení 68 400 1, ale pro ortodoxního až fanatického Sportaře jde obávám se o samostatnou sběratelskou položku.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem Nirmalita
Odkaz ke komentáři

Tady jsou k tomu moje přes dva roky staré fotky. Velice těžko se fotí, aby ztracené body byly na fotce zboku aspoň tušit. Z továrny do prodeje to tak určitě nevylezlo a podle mě docházelo k postupnému vyblednutí malých bodů působením světla. Muselo jít o celou várku Humberto číselníků natisknutých

takto nekvalitní barvou, která se dostala ven namontovaná v hodinkách. Mám další tři kusy Humbert právě s tímto odstínem velkých žlutých indexů a různým stadiem vyblednutí malých bodů. Příležitostně je nafotím a zveřejním.

Pro Primkaře by všechny možné žluté varianty Humberto indexů měly být pod jedinou položkou typového označení 68 400 1, ale pro ortodoxního až fanatického Sportaře jde obávám se o samostatnou sběratelskou položku.

Napsáno zcela, ale zcela přesně!!!  :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři

Kde to bere ? Možná od těch co měli KLÍČE od Eltónu. Ale kde to bere nám stejně asi neprozradí. Já v podobném případě bych to taky neřek ! :) :D :)

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Také mne zajímají a "dráždí" různé neznámé ciferníky PRIM. Tak jsem se zeptal asi dnes nejpovolanější osoby pana Ing. Hovorky po jedné z jeho přednášek o historii Primek na letošní pražské výstavě "Hodinky a klenoty" - jak to bylo s nově navrženými ciferníky pro nabídku obchodníkům, které potom nebyly schváleny a zavedeny do sériové výroby? Dostal jsem odpověď, že bylo vyrobeno cca deset takových ciferníků a z nich pak byly vybrány nejlepší kusy (je známo, že výroba ciferníků pro nejrůznější vady má vysokou zmetkovitost) pro montáž do jedněch kompletních hodinek pro obchodníky a v případě žádosti dalších žadatelů i do dalších kompletních hodinek. Osud neschválených hodinek a ciferníků není znám. Lze si ale domyslet, že Ti co byli pracovně u zdroje, nebo měli "klíče od Eltónu" si s nimi věděli rady. No a nějaké takové kousky se asi dostávají nakonec i k těm, co nás pak s nimi zde nehorázně dráždí  :)  :D :)  :taz:.  

Odkaz ke komentáři

I jen moje malá "bonbonierová" sbírčička nekatalogových Primek se trochu rozrostla - nejsou tak atraktivní jako sportky - ale svědčí to o tom, že takových "nekatalogových anomálií" může být docela dost. 

Odkaz ke komentáři

Ještě musím doplnit, aby to nebylo jednoduché, tak Ing. Hovorka i hodinář z NMNM který byl na  jeho přednášce, mi potvrdili známou "lidovou tvořivost" v Eltónu - že se mohl někdo "obrátit na Frantu" hele "natiskni mi pro zajímavost tenhle ciferníček jinou barvou jak to bude vypadat, to by se mi mohlo více líbit a budu mít něco extra". Těhle "unikátů" pak asi nebudou desítky a budu to opravdové kusové "raritky".

Odkaz ke komentáři

Zajímavá je i další věc.

Když to sem dá nějaký méně aktivní člen, tak je to jasná skládačka.

Když to sem dá najaký hodně aktivní člen nebo někdo z lidí kolem Eltonu, tak je to unikát, rarita, původní výroba.

Kus vyrobený přímo v Eltonu v roce 19xx, důvěryhodný zdroj  atd. atd. Prostě omáčka okolo se vždycky vymyslí.

Tak nebo tak člověk jen žasne.

Nic proti nikomu osobně. Jen věc k zamyšlení.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...