Tikal Odesláno 31. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. srpna 2017 Měl by to být normální poddůstojnik, ne déle sloužící.Tedy alespoň podle toho, co jsem našel. Viz. bajo.cz.sweb.cz/Bodaky_M95_C.htm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ac43 Odesláno 31. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. srpna 2017 Portepee na Vašem bodáku je skutečně pro délesloužící,jen stříbrné proužky zoxidovali a vypadají tmavé. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ac43 Odesláno 31. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. srpna 2017 Pro porovnání přikládám obrázky portepee poddůstojníka a délesloužícího.A také porovnání portepee s oxidací a bez. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 1. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. září 2017 Stejně mi připadá, že je to normální poddůstojník, schválně jsem koukal do uzlů na pásce a barva je jen o něco sytější, než ten zbytek.Navíc ty lesklé nitě jsou určitě hnědé Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ac43 Odesláno 1. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. září 2017 Podle fotek soudím,že jsou tři prameny hedvábné a ten tmavší,dracounový-to odpovídá portepee pro délesloužící.Poddůstojnické portepee je ze tří vlněných a jednoho hedvábného. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 2. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. září 2017 Je fakt, že je to dost lesklé... Každopádně jsem rád, že ho mám Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnnyB Odesláno 18. září 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2017 Zdravím, setkal se někdo již s tímto portepee? Co jsem viděl předpisy, finanční stráž neměla zavedené bodákové portepee....může to být na šavli? Není moje, jen jsem měl možnost si jej prohlédnout, takže rozměry bohužel nevím. Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ac43 Odesláno 18. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2017 Ahoj,s tímto portepee jsem se již setkal.Bylo z šavle FS.ac43 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnnyB Odesláno 26. září 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2017 Díky za odpověď Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AlfikSpina Odesláno 2. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2018 Zdravím vás, našel jsem ve sklepě nějakou menší šavli, netušil by někdo, o jakou se jedná, nebo je domácky vyrobená ? rukojeť mi přijde jako hliníková nebo tak něco, děkuji za radu :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnnyB Odesláno 6. června 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2018 To bude nějaká Indie nebo tak něco nevalné ceny Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
saida Odesláno 6. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2018 Taková indická prima plana. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Davout Odesláno 31. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2018 Zdravím, možná už se to tu řešilo. Chtěl bych se pochlubit porteppe z 1. republiky. Jde mi o to, zda je to pro letce, kde se prý používaly šavle do roku 1930, než se začínaly používat kordíky nebo pro námořníky. To jsem nevěděl, ale někde tady jsem se to dočetl. Myslel jsem si, že se šavle u letectva nikdy nepoužívaly... Je to nějak doložené s tím rokem 30? Na kordících leteckých byla jiná porteppe než na leteckých šavlích do roku 1930? Pokud tedy šavle u letectva někdy byly. Jde mi o to, že podle prodejce, s kterým jsem komunikoval, by toto porteppe mělo být pro námořnické důstojníky. Prý bylo ve dvacátých letech vysláno na námořní vojenskou akademii do Jugoslávie 85 vojáků, kteří chodili do důstojnického kurzu. Porteppe prý bylo určeno pro československé námořní důstojníky na důstojnickou šavli vz. 24. Tak nevím, zda jde o porteppe pro námořní nebo letecké důstojníky. Mám v tom zmatek. Sorry za tak moc otázek. PS: těchto porteppe prý bylo vyrobeno pouhých 85 kusů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Davout Odesláno 31. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2018 Neumím přidávat fotky, jsem tu nový. Poradí někdo? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hardslimer Odesláno 31. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2018 Pred odpovedi si dole prepni na rozsireny editor. Pak uz je to intuitivni. Nahrajes fotku (max 2 Mb) a prilozis k prispevku.Vyzkousej. Neni to tak tezke. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnnyB Odesláno 31. října 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2018 V místě, kde píšete odpovědi, zvolte možnost "použít rozšířený editor". Otevře se tento editor a pod polem na text je možnost připojit soubory. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Davout Odesláno 31. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2018 díky. https://aukro.cz/zapestnik-na-ceskoslovenskou-dustojnickou-savli-vz-24-namorni-6934223879 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnnyB Odesláno 31. října 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2018 To nema s CSR nic spolecneho.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Davout Odesláno 31. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2018 to není portepe z první republiky? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnnyB Odesláno 31. října 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2018 Treba je z toho obdobi, nevim...ale Ceskoslovenske neni. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se