Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Čo si myslite:

....sme v 19. storočí a Patek ešte nevymyslel nový spôsob naťahovania.....

....teraz sme v roku 1920 a Rolex ešte nevyrobil prve naramkové hodinky.....

Ale už sme naspäť v roku 2007,takže,podla vas,ktora značka by bola svetovo najhodnotnejšia,mala by najznamejšie meno,zbierali by ju znalci,ako napr tu WatchFan1,....

Mate na vyber len jednu možnosť,snažil som sa dať všektych vyznamnejšich vyrobcov+2 zname značky.

Odesláno

Proč není v žebříčku SEIKO...tedy Seikosha, chcete-li.

Jen doplním, že tato japonská hodinářska firma začala své první hodinky varábět již v roce 1892 a v roce 1913 vznikly hodinky "Laurel?, které byly úplně prvním výrobkem společnosti Siekosha, které obsahovaly pouze vlastní součástky.

Odesláno

OK,ešte raz-piše sa rok 2007 a najznamejšie hodinky sa nevolaju Rolex a kralom nie je Patek,kto je teda na ich mieste ?

Ten rebriček kvality som videl,ale neišlo tam presne o to,čo chcem dosiahnuť teraz ;)

K Patekovi-v jednej knihe o historii hodinarstva som čital,že Patek vymyslel ako prvy doťahovanie korunkou,pokial si to dobre pamätam.

Seiko by dokazalo konkurovať napr IWC Portofino,ale ked sa vezme značka vo všeobecnosti,tak to nie je až tak slavne a nakoniec sa ani rozpočtovo nenachadza v Champions League.

Mimochodom,tie značky dokažu vyrobiť všetky tourbillon s vlastnou pomocou,takže preto tieto drahšie kusky.

Odesláno
OK,ešte raz-piše sa rok 2007 a najznamejšie hodinky sa nevolaju Rolex a kralom nie je Patek,kto je teda na ich mieste ?

Ten rebriček kvality som videl,ale neišlo tam presne o to,čo chcem dosiahnuť teraz ;)

K Patekovi-v jednej knihe o historii hodinarstva som čital,že Patek vymyslel ako prvy doťahovanie korunkou,pokial si to dobre pamätam.

Seiko by dokazalo konkurovať napr IWC Portofino,ale ked sa vezme značka vo všeobecnosti,tak to nie je až tak slavne a nakoniec sa ani rozpočtovo nenachadza v Champions League.

Mimochodom,tie značky dokažu vyrobiť všetky tourbillon s vlastnou pomocou,takže preto tieto drahšie kusky.

K tomu Patekovi a natahování korunkou : to si pamätáš špatně , to byl Adrien Philippe. A co se týká konkurování Seika švýcarským značkám , tam snad bude spíš problém v mentalitě Japonců. Pokud by pan Seiko chtěl vyrábět turboše , asi by to zvládnul v pohodě.

Odesláno

Ono opravdu Seiko pri tom kvantu hodinek co vyrabi nevydelava tolik, aby se dostalo do Champions League?

Odesláno (upraveno)

No ja nevím, největší přínos do moderní hodinařiny ( náramkové hodinky) má asi pan Seiko a profouknutí stojatých vod asi Richard Mille

Upraveno uživatelem hciq
Odesláno

Už prosim nechajte tak Seiko,okrem rady Galante je to uplne iny rozpočet,Seiko nebude nikdy status symbol ako Rolex,ani keby predstavili Perpetual Calendar,ktoreho mesačne fazy by sa omeškali iba raz za 5 000 000 rokov,problem je prave v tom počte kusov.

Keby tunajší Seiko uživatelia mali 4 000 eur čisto len na hodinky,chcem vidieť tie Seika,ktore by si kupili,asi by sa volali minimalne Planet Ocean a o tom to je ;)

Návštěvník YPO
Odesláno
Keby tunajší Seiko uživatelia mali 4 000 eur čisto ............

:offtopic: já bych si koupil tohle .......... alespoň u mne je jediný handicap pro Seiko a to jejich velikost ....... prošli mi rukama patery low end Seika a i v této cenové relaci to je špička např versus levné ETA kalibry

Odesláno

To se mi zdá trohu na hlavu, "keby" .... kdyby se nelítalo do kosmu a vůbec by letectví nebylo, polovina značek by neměla své vyhlášené kolekce pro piloty , a kdyby se lidi nepotápěli tak asi nebudou žádné diversy ap. nebo žádné sporty . . atd . . .

Odesláno

Nemyslim si, ze existuje znacka (v soucasnosti) ktera by zastoupila dohromady Rolex i PP.. Mozna pokud by se otazka rozdelila na dve: ktera znacka zastoupi (nebo mohla keby.. zastoupit) Rolex a ktera PP, tak uz by se dalo o necem jen tak mimochodem uvazovat. Treba top class brand by mohla zastoupit podle me napriklad znacka Lange a top marketing brand napriklad Omega "keby" vyrabela i nadale svoje inhouse kalibry.. Ale to je jenom moje uvaha, ktera je stejne k prdu :whistle:

Odesláno

Ja osobne by som hlasoval asi za Franck Muller. Je to jedna z mojich obľúbených značiek a myslím si, že v posledných rokoch urobila táto firma veľký krok vpred. Ich komplikácie (crazy hours, rev1, rev2, rev3, ev 3-1) ma úplne fascinujú. Nie nadarmo je Franck Muller označovaný ako "Master of complications"

Odesláno

k teme seiko vz zbytok..... porovnava sa neporovnatelne tak ako WW dokaze vyrobit a aj vyraba docela luxusne a drahe auta tak seiko vyraba docela luxusne a drahe hodinky ale ani najluxusnejsi WW nevyda za priemerneho Jaguara ci Bugatti a to nie preto ze nebol tak dobry ale... ved my vieme pre co, proste pre to ze je to WW a u seik vz zbytok plati to iste......

uprimne... otazku som nepochopil ale ani som nic ine neocakaval :) velka cast tunajsich debat okolo tzv. vysokej hodinariny ide trochu mimo mna nakolko nedokazem ocenit/porovnat veci ktore su pre znalcov ocividne a samozrejme,....

ale v zozname znaciek mi len tak na prvy pohlad chyba moja oblubena Eterna :) cim nechcem tvrdit, ze som presvedceny o tom ze tam patri, tym menej ze by som dokazal povedat pre co (take tie prupovidky o tom kto kedy vymyslel a prvy krat pouzil taku ci onaku vychytavku)

nazad k seiku... myslim ze rocny obrat seika vyda za obrat PP za 10-20 rokov mozno sa pletiem ale podla mna urcite vyda.

Odesláno
k teme seiko vz zbytok..... porovnava sa neporovnatelne tak ako WW dokaze vyrobit a aj vyraba docela luxusne a drahe auta tak seiko vyraba docela luxusne a drahe hodinky ale ani najluxusnejsi WW nevyda za priemerneho Jaguara ci Bugatti a to nie preto ze nebol tak dobry ale... ved my vieme pre co, proste pre to ze je to WW a u seik vz zbytok plati to iste......

uprimne... otazku som nepochopil ale ani som nic ine neocakaval :) velka cast tunajsich debat okolo tzv. vysokej hodinariny ide trochu mimo mna nakolko nedokazem ocenit/porovnat veci ktore su pre znalcov ocividne a samozrejme,....

ale v zozname znaciek mi len tak na prvy pohlad chyba moja oblubena Eterna :) cim nechcem tvrdit, ze som presvedceny o tom ze tam patri, tym menej ze by som dokazal povedat pre co (take tie prupovidky o tom kto kedy vymyslel a prvy krat pouzil taku ci onaku vychytavku)

nazad k seiku... myslim ze rocny obrat seika vyda za obrat PP za 10-20 rokov mozno sa pletiem ale podla mna urcite vyda.

OMG ty tu ides rozoberat obraty....... Patek preda rocne 1000 hodiniek seiko 10 kvadrilionov. a o tom to je, Patek je pojem, ktory si nemoze dovolit hocikto, kdezto Seiko je viacmenej tuctova zalezitost. NO OFFENCE.... Tu v tejto ankete nejde o to kto naseka viac hodiniek rocne..To je ako keby si porovnaval obrat oddelenia oblecenia Tesca v PRG s obratom Lacoste butiku Na Prikope. To, ze ma Tesco vyssi obrat este neznamena, ze maju lepsie handry .. A ak si si nevsimol tak v rebricku sa nachadzaju len tie "premiove znacky" cize 10000USD+ a s nejakou tou relevantnou historiou a to ze Seiko raz vyrobilo limited edition 1/1 obsypane diamantmi este neznamena, ze tam patria OK?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...