ricci35 Odesláno 19. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2014 (upraveno) Zdravím.Podařil se mi kup na pěkné Beckerovky v zajímavém kabátu.Myslíte že je vše original z jedné doby?Stroj má velmi nízké v.číslo a co jsem hledal tak by pasovalo na rok 1888.Ještě nevím zda jsou funkční,ale snaha při zátěži na střívko tam je.Jeden unašeč hnacího bubnu je vytažen až nahoru a nevím jak ho uvolnit a povolit střívko..Pérovky mají ráčnu se západkou ale tady ji nevidím....Výška hodin je 98cm.Díky za rady a tipy. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 19. prosince 2014 uživatelem ricci35
Karlos Odesláno 19. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2014 (upraveno) Hezké, víc nevím Ale podle toho Made in Czechoslowakia budou vyrobené po r. 1918.A proč tak hezké hodiny věšíš na tak ošklivou zeď? Vyber lepší. Upraveno 19. prosince 2014 uživatelem Karlos
ricci35 Odesláno 19. prosince 2014 Autor Nahlásit Odesláno 19. prosince 2014 To mám v dílně....budu je oživovat.Pak dostanou čestné místo doma vedle svých sestřiček :-) Nicméně mě zajímá jestli je vše original.Koukal jsem na různé typy GB,ale přesně takové jsem nenašel,jen podobné.Dřevo je něco na způsob fládru.Vyrobeny byly asi ve filiálce v Broumově a čísla 000-017600 by seděli na ten rok 1888.
lorch Odesláno 19. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2014 V roce 1888 vypadal závažový stroj od GB trochu jinak. To co máš ty je z první republiky, jak píše Karlos. Vše je origo z jedný doby, jen o 30-40 let jinde než si myslíš.
ricci35 Odesláno 19. prosince 2014 Autor Nahlásit Odesláno 19. prosince 2014 Aha,tak spíše 1920+...no nevadí i tak pěkný kousek s nízkým číslem.Jak se povoluje ten buben nevíš?
valjoux Odesláno 19. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2014 Na hnacím kole je západka kterou zamáčkneš podržíš zatáhneš za šňůru a je to. Záleží kam je natočená. Může stačit krátký šroubovák a nebo ne.
ricci35 Odesláno 19. prosince 2014 Autor Nahlásit Odesláno 19. prosince 2014 Příma na kole (pod střívkem)? nebo na desce?
valjoux Odesláno 19. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2014 na kole, u peráků to je na základně u závažovek na kole.
ricci35 Odesláno 19. prosince 2014 Autor Nahlásit Odesláno 19. prosince 2014 Díky moc....mrknu na to.
Fenix188 Odesláno 2. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2016 Sice už hodně neaktuální téma ale dovolím si přispět - třeba tato informace poslouží i někomu jinému. Jsou to tedy klasické republikové hodiny, období Secese. Je v tom jeden z posledních závažových strojků Gustav Becker,vyrobený ve dvacátých letech. Bohužel,kvalitativně horší než starší strojky této značky. Podle číslování se u tohoto strojku přesný rok dozvědět nedá. Becker hodiny vyráběl v Braunau ( tedy u nás v Broumově) a ve Freiburgu in Schlesien (tedy polské Swiebodzice). Číslování se zachovalo pouze u hodin,které pochází z Freiburgu.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se