Daemonultimate Odesláno 28. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2020 Moc pěkný i to okolí, jestli se nepletu Neveklov je za bukem. Krásný fotky kamarade.
tano Odesláno 28. prosince 2020 Autor Nahlásit Odesláno 28. prosince 2020 Nepleteš, je to hned za rohem. Mají to tam moc hezké. Děkuji.
tano Odesláno 31. prosince 2020 Autor Nahlásit Odesláno 31. prosince 2020 V 31. 12. 2020 v 17:18, Harwey napsal: Vsetko naj v novom roku 2021! Rozšířit Také hodně štěstí a zdraví v roce 2021!
tano Odesláno 8. ledna 2021 Autor Nahlásit Odesláno 8. ledna 2021 Zámek Čakovice - 15.9.2019 v dopoledních hodinách. Zámek s přilehlým parkem vzrostl ze staršího objektu tvrze za Antonie z Klebelsberku (rozené Krakovská z Kolovrat) v rozmezí let 1773-1785. Jedním z majitelů zámku v 19. stol. byl např. i hrabě František Josef Desfours. Dnes zde sídlí umělecká škola. Nenápadný zámeček ležící hned vedle budov Čakovického cukrovaru dala přestavět (1773-85) ze starší tvrze jeho tehdejší majitelka Antonie s Klebelsberku, rozený Krakovská z Kolovrat. V druhé polovině 19. stol. byl zámek ještě jednou upravován. Dnes je sídlem umělecké školy. Mezi cukrovarem a zámkem se rozprostírá anglický park, který byl využíván mimo jiné i hospodářsky - jako ovocný sad. Před budovou zámku byl patrně (podle terénu) barokní parter, o kterém však nevíme kdy vznikl, ani kdy zanikl (podle skicy z roku 1842 již neexistoval). Kromě poslední zprávy o tvrzi u dolejšího čakovického dvora z r. 1686 máme z úředního odhadu také značně pozdní zmínku o druhé tvrzi u prostředního dvora (tzv. Aronovského). V odhadu se uvádělo, že je v tomto dvoře tvrz „od kamene vystavená šindelem přikrytá, v níž v hořejším štoku šest pokojů, pavlače a při zemi dva pokoje, čtyři komory a kůlna se nachází“. Tato tvrz byla nepochybně nově vystavěna nebo přestavěna, protože za třicetileté války byl dvůr značně zpustošen. Hrabě Caretto-Millesino prodal r. 1698 Čakovice prezidentovi dvorské komory Františku Josefovi Šlikovi. Protože Šlik neměl děti, odkázal krátce před smrtí (1740) čakovický statek hrabatům Josefovi a Quidovi z Weissenwolfu, od nichž je r. 1760 koupila ovdovělá Šlikova manželka Antonie Josefa, rozená Krakovská z Kolovrat. Po její smrti zdědili Čakovice Filip, Prokop a Jan Krakovští z Kolovrat, kteří je v r. 1773 postoupili prezidentovi dvorské komory Leopoldovi Krakovskému z Kolovrat, od něhož je ještě téhož roku koupila Antonie z Klebelsberku, rozená Krakovská z Kolovrat. Tato majitelka přestavěla (pravděpodobně v letech 1773-1785) zdejší tvrz na pěkný zámek, o jehož tehdejším stavu však nemáme bližší zprávy. V r. 1799 odkázala čakovický statek svému synovi Františkovi z Klebelsberku. Také v první polovině 19. století se v držení Čakovic vystřídalo několik majitelů. R. 1804 koupil Čakovice s Miškovicemi hrabě František Josef Desfours a do r. 1850 změnil tento statek ještě čtyřikrát majitele. Zámecký objekt byl v druhé polovině 19. století přestavěn. Má podkovovitý půdorys a některé přízemní místnosti jsou sklenuty plackami, jež oddělují valené pásy. V zámku (čp. 1 v Cukrovarské ulici) je umístěna Lidová škola umění v Praze 9, pro jejíž účely byl v posledních letech nešetrně upravován. Při zámku jsou hospodářské budovy a kolem těchto zámeckých i hospodářských objektů je park. Zde je odkaz na autora textu, kterému tímto moc děkuji: https://www.hrady.cz/index.php?OID=2691
Daemonultimate Odesláno 8. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2021 Mám to co by kamenem dohodil, jezdívám kolem, ale nikdy jsem se v přímém okolí nezastavil. A teď, co jsem to viděl tady, už tam ani nemusím. Musíme to asi pojmout Cimrmanovsky a Šluknov označit jako ráj kuřáků. parádní fotky
tano Odesláno 8. ledna 2021 Autor Nahlásit Odesláno 8. ledna 2021 Tak já to mám pořádně z ruky Naopak, zastav se tam, alespoň na cigárko. Díky, za pochvalu, ale ty fotky jsou mázlé. Foceno to je na předchozím starém telefonu, 9/2019.
Daemonultimate Odesláno 8. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2021 To máš blíž jak já mně se nezdaj mázlý, alespoň tady mi to nepřijde...a stejně by to bylo fuk
AKUC Odesláno 2. dubna 2021 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2021 už dávno si nepridal nový príbeh a Eterny mi už chýbajú ...
Daemonultimate Odesláno 2. dubna 2021 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2021 Mám obavu, jestli to tu Tano nezabalil. Doufám, že ne definitivně.
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.