Přejít na obsah

Pochlubte se novými quartz přírustky...

Doporučené příspěvky

Zdravím,

nechci zakládat nové vlákno a tak to zkusím tady...

Mám "Bondovské" Omegy PO a chtěl jsem si pořídit i jedny "svočky pro padoucha". Podařilo se mi "vyaukřit" Swatch pro Greena z filmu Quantum of Solace. Dneska přišly, ale zřejmě nejsou v dobrém stavu - centrální vteřinovka a vteřinovka na pravém subciferníčku se nevrací do pozice "12". Navíc nevím, zda vůbec chronograf správně funguje - po stisknutí horního tlačítka stopek se začne pohybovat centrální vteřinovka a v závislosti na jejím oběhu i sčítač vlevo. Ten vpravo však stojí a udělá přibližně "půlotáčku" až při opětovném zmáčknutí vrchního tlačítka stopek (při tomto centrální stojí). Je to tak dobře? Dá se vůbec opravit strojek ve "svočkách"?

Díky za info neznalému.

post-3263-1244655574.jpg

Upraveno uživatelem ricous
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím,

nechci zakládat nové vlákno a tak to zkusím tady...

Mám "Bondovské" Omegy PO a chtěl jsem si pořídit i jedny "svočky pro padoucha". Podařilo se mi "vyaukřit" Swatch pro Greena z filmu Quantum of Solace. Dneska přišly, ale zřejmě nejsou v dobrém stavu - centrální vteřinovka a vteřinovka na pravém subciferníčku se nevrací do pozice "12". Navíc nevím, zda vůbec chronograf správně funguje - po stisknutí horního tlačítka stopek se začne pohybovat centrální vteřinovka a v závislosti na jejím oběhu i sčítač vlevo. Ten vpravo však stojí a udělá přibližně "půlotáčku" až při opětovném zmáčknutí vrchního tlačítka stopek (při tomto centrální stojí). Je to tak dobře? Dá se vůbec opravit strojek ve "svočkách"?

Díky za info neznalému.

Myslím si, že to půjde normálně zkalibrovat, není to závada strojku. Prostě namačkat správnou kombinaci tlačítek. Manuál k nim nemáš?

To, že se pravý ciferníček otočí až po zastavení stopek je taky normální. Ten počítá zlomky vteřiny a netočí se během měření, ale ukáže ten zlomek až po zastavení.

Odkaz ke komentáři

Myslím si, že to půjde normálně zkalibrovat, není to závada strojku. Prostě namačkat správnou kombinaci tlačítek. Manuál k nim nemáš?

To, že se pravý ciferníček otočí až po zastavení stopek je taky normální. Ten počítá zlomky vteřiny a netočí se během měření, ale ukáže ten zlomek až po zastavení.

Díky za rady - manuál k nim bohužel nemám. Namačkat správnou kombinaci tlačítek - znamená to třeba, že třikrát dole, dvakrát nahoře, zatřepat, nemíchat - a ručky se vycentrují? ;)

Odkaz ke komentáři

Díky za rady - manuál k nim bohužel nemám. Namačkat správnou kombinaci tlačítek - znamená to třeba, že třikrát dole, dvakrát nahoře, zatřepat, nemíchat - a ručky se vycentrují? ;)

Spíš vytáhnout (nebo jen povytáhnout) korunku, stisknout některé tlačítko a kouknout jestli ručka nepoposkočila. Když jo, tak mačkat dokud se nevycentruje :)

Odkaz ke komentáři

jj...tak nějak...prostě to vyzkoušej.....a zkus to i při povytažené korunce........

Pane vachmajstr, voni sou hlava... :notworthy: Povytažená korunka a vše nacvakáno k mé spokojenosti.

EDIT: Velký díky Gilovi i Mililovi!

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Seiko SNA 411,Di-Modell Chronissimo Waterproof,trhací spona

Přidám sem pár fotek,snad to někomu pomůže při rozhodování.Na origo kovovém tahu se mě blbě nosily a tak jsem na ně dal kožený řemen a protože je často sundávám z ruky,tak jsem na něm vyměnil klasicko přezku za trhací flipovou sponu.

post-4987-1245489641.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak po dlhom zvazovani, premyslani a navstiveni niekolkych predajni som nakoniec kupil tie, ktore ma uputali asi najviac ked som ich prvykrat zbadal, a nelutujem :)

Su to Certina DS Action chronograf (42,5mm), na ktore som dostal 30% zlavu takze ma vysli este lepsie ako som videl cenu na internete :thumbsup_anim:

V skutocnosti vyzeraju omnoho lepsie ako na oficialnych fotkach na stranke certiny, ale pokusil som sa ich odfotit aj sam, aj ked nie moc uspesne (s fotakom to velmi neviem a ani nemam nejaky dobry fotak na detaily).

Ale od kedy ich mam, sledujem cas veeelmi pravidelne :)

post-7584-1245946247.jpg

post-7584-1245946260.jpg

Odkaz ke komentáři

Před chvílí jsem rozbalil balíček, který obsahoval od Ypa (předtím Kamil) zakoupené Dievas Noble Professional. Nečekal jsem žádný zázrak, ale nyní jsem nadšen - parádní balení (zelený box ala Rolex), vodotěsnost 200 m, velikost tak akorát 44 mm, masivní a robustní vzhled, zpracování, safír, šroubovatelná korunka, tritium, PVD, kovový tah - prostě přesně takové hodinky jsem si představoval na lítání "ven" a do práce...

http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=20068

http://www.gnomonwatches.com/DievasNoblePro.html

post-3263-1245951572.jpg

post-3263-1245951584.jpg

Odkaz ke komentáři

Před chvílí jsem rozbalil balíček, který obsahoval od Ypa (předtím Kamil) zakoupené Dievas Noble Professional. Nečekal jsem žádný zázrak, ale nyní jsem nadšen - parádní balení (zelený box ala Rolex), vodotěsnost 200 m, velikost tak akorát 44 mm, masivní a robustní vzhled, zpracování, safír, šroubovatelná korunka, tritium, PVD, kovový tah - prostě přesně takové hodinky jsem si představoval na lítání "ven" a do práce...

http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=20068

http://www.gnomonwatches.com/DievasNoblePro.html

hele, ricousi, gratuluji. ty ale nakupujes dost casto, co? :speak_cool:

Odkaz ke komentáři

A stejně často prodávám... Něco se mi líbí, koupím a pak většinou zjistím, že to nebude "na furt" a tak jdou zase do světa :oneeyed02:

To je ale naprosto v poradku, aspon mas potom sirsi obzor a uz tusis co zaujmout muze a co nikoliv aniz bys to musel drzet v ruce ;) Alespon u me to tak uz celkem funguje..

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...