Přejít na obsah

Pochlubte se novými quartz přírustky...

Doporučené příspěvky

Wengery Sea Force u mně přistály předminulý pátek a málem mi šlehlo: Origo guma je na mou pacičku (22,5 cm) krátká, vteřinovka nelícuje a navíc je o kousek mimo i luneta na pozicích 3 a 5 (na tý 3 je to skoro o šířku indexu na cifru, což je dost). V první chvíli jsem byl fakt na prášky, ale nakonec jsem to zkousnul. Řemen jsem objednal novej (nemám bejt tak vyžranej), na vteřinovku si zvyk (ono zas nejni tak hrozný, chvílema to lícuje, chvílema ne) a lunetu přestal řešit. Jsou to pohledný hodinky se safírem a WR 200m za hubičku, tak je na to třeba koukat...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Wengery Sea Force u mně přistály předminulý pátek a málem mi šlehlo: Origo guma je na mou pacičku (22,5 cm) krátká, vteřinovka nelícuje a navíc je o kousek mimo i luneta na pozicích 3 a 5 (na tý 3 je to skoro o šířku indexu na cifru, což je dost). V první chvíli jsem byl fakt na prášky, ale nakonec jsem to zkousnul. Řemen jsem objednal novej (nemám bejt tak vyžranej), na vteřinovku si zvyk (ono zas nejni tak hrozný, chvílema to lícuje, chvílema ne) a lunetu přestal řešit. Jsou to pohledný hodinky se safírem a WR 200m za hubičku, tak je na to třeba koukat...

standardní projev těchto hodinek se shit rondou. Už se tu tady o tom popsaly tuny ...

Odkaz ke komentáři

Je fakt, že mají své mouchy.. Ale za mě musím říct, zatím naprostá spokojenost.. 

pro mne mají much jak na.ráno, cena s ohledem na kvalitu také pro mne nesouhlasí. Ale každý má právo volby...

Odkaz ke komentáři

Přidám jedny vintage od firmy která quartzovou krizi nepřekonala. Helvetia, ESA 9362 - 7 jewels. Ocelové pouzdro, sklo asi minerál. Před chvilkou jsem je vybalil, na fotkách vypadaly dobře a v reálu je to ještě lepší - asi se na ruku moc často nedostaly(spíš vůbec).

Odkaz ke komentáři

Přidám jedny vintage od firmy která quartzovou krizi nepřekonala. Helvetia, ESA 9362 - 7 jewels. Ocelové pouzdro, sklo asi minerál. Před chvilkou jsem je vybalil, na fotkách vypadaly dobře a v reálu je to ještě lepší - asi se na ruku moc často nedostaly(spíš vůbec).

Jo, tak to je ovšem parádní úlovek.

Odkaz ke komentáři

Tak mi ty Wengery Sea Force udělaly 4s+ za měsíc. Cca 50% na ruce, 50% položené na boku (naproti korunky).. Tak docela dobrý. Géčka 5600BB mi udělají o chlup víc.. 

a tak to není nejhorší. Jinak si myslím, že u quartzu nemá poloha odkládání na noc vliv na pravidelnost chodu...

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Tuhle u mě od zdejšího člena přistály tyhle ProTreky. Sice trocha domlácené, ale chtěl jsem vyzkoušet ProTreky za pár a navíc do práce jakožto seřizovač CNC brusek a soustruhů stejně každé hodinky dřív nebo později dodrbu, takže ideálka..

Mám z nich radost! 

A hned bych měl jeden dotaz na zkušenější: při měření tuším tlaku, se mi "malým v rohu" zobrazilo "DIFF". Neví někdo co to znamená? Ukázalo se to jen jednou..

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři

Moc hezká homage původním Astronautům vod Pepy Bulovy. Uhf quartz tluče na 262,144Hz s přesností řádově několik vteřin za rok. Za 149 Gbp nekup to :)

Upraveno uživatelem Toom
Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Po dědovi quartz, vyleštěno, vyčištěno, zprovozněno. :)) škoda, že mám tak velkou pazouru...

Odkaz ke komentáři

Včera ve vetešnictví, vyčištěno nová baterie, ještě musím sehnat  manual v češtině. Jinak paráda mam radost. 

Odkaz ke komentáři

tak ty jsou ovšem parádní, tipuji cca rok 1973?

Tyyyy, jo, to by bylo skvělýý! Je pravda, že děda je dostal od svýho bráchy, kterej emigroval do Kanady. A nějak takle dávno to bylo. Jakože není to žádnej mega poklad, podle sérivoýho čísla na dýnku nic moc zjistit nejde, no.. ale je to origoš:)

Odkaz ke komentáři

Tyyyy, jo, to by bylo skvělýý! Je pravda, že děda je dostal od svýho bráchy, kterej emigroval do Kanady. A nějak takle dávno to bylo. Jakože není to žádnej mega poklad, podle sérivoýho čísla na dýnku nic moc zjistit nejde, no.. ale je to origoš :)

Pulsar je od roku 1978 jedna z odnozi / divizi Seiko. Cislovani by mohli mit stejny, takze by to mozna podle serioveho cisla slo zjistit. Co tam je za cislo? Pokud to je vyrobene mezi lety 1970 a 1977, patril Pulsar pod Hamilton, takze tam s cislovanim nevim. Hod sem foto dynka, treba to nekdo dekoduje.

Odkaz ke komentáři

Pulsar je od roku 1978 jedna z odnozi / divizi Seiko. Cislovani by mohli mit stejny, takze by to mozna podle serioveho cisla slo zjistit. Co tam je za cislo? Pokud to je vyrobene mezi lety 1970 a 1977, patril Pulsar pod Hamilton, takze tam s cislovanim nevim. Hod sem foto dynka, treba to nekdo dekoduje.

Pulsar patřil po Hamilton??? Wow, to jsem nevěděl. Hned to jdu googlit! Myslím ale, že tohle bude pozdější. 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...