cigi Odesláno 7. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2015 Ber oboje !! Oboje jsou setsakra bourácký a ani jedny nevypadaj jako definitivní.
Návštěvník maxipesfik Odesláno 7. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2015 http://www.azfinetime.com/campanola-eco-drive-minute-repeater-perpetual-bz0030-08w/ Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
xcmaniax Odesláno 8. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2015 Tohle je jeden z nejzajímavějších výběrů co se tu kdy řešil. Docela mě překvapuje, že nikdo moc těm B Emergency neoponuje. Já bych si u B v Quartz vybral jinde - kousků je tam dost a v podstatě většina je spojená s letectvím a je i normálně nositelná. Tohle přeci nejsou stroje na denní nošení - na ruce už spíš vypadají jako zařízení z Jamese Bonda než hodinky. Že nejsou zajímavý ale říct nemůžu.
Frantik Odesláno 8. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2015 Šel bych do tech předchozích Emergency. Mel jsem je dvakrát, jsou skvěle, nejsou tak hovadsky velké a výborně se nosí. A funkcni jsou take.
Kex Odesláno 8. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2015 V ČR má registraci ELT na starosti Záchranné koordinační středisko ŘLP, tak zavolej tam. Mají na webu registrační formulář http://www.caa.cz/file/406_1_1/ - ovšem z něj je jasné, že nad provozováním ELT jinde než v letadle asi nikdo moc nepřemýšlel... Sám jsem zvědav, co by Ti tam na to řekli a myslím, že si to dovedu celkem barvitě představit :-D Obávám se, že za současného stavu legislativy, byrokracie a obecně lidského přístupu v ČR je korektní registrace ELT v hodinkách neřešitelná záležitost... Navíc (aplikací selské logiky) asi v případě Béček nejde o ELT - ten je z definice v letadle -, ale o PLB (Personal Locator Beacon). Něco k registraci PLB je zde http://www.archive.ero.dk/278CB8B5-A939-43AB-B75B-51A2883D7509.W5Doc?frames=no& - z toho se zdá, že by se o registraci v ČR měl starat Český telekomunikační úřad, ale že to zatím nedělá. Když si vzpomenu na svou zkušenost s tímto úřadem (kterou asi máš také, když létáš), tak to ani v dohledné době dělat nebude a tak zřejmě platí tvrzení z dánského dokumentu, že můžeš vlastnit, ale nesmíš použít...
ava Odesláno 8. ledna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 8. ledna 2015 Každopádně chci hodinky nové. U starších Emergenci je problém s registrací ELT, neboť těžko seženu někoho, kdo je prodává v ČR (pak je možná částečná přeregistrace). A mít je bez funkce je o ničem. Příští týden letím do CH, mám dohodnuté vyzkoušení X33,
gougy Odesláno 8. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2015 Příští týden letím do CH, mám dohodnuté vyzkoušení X33,perfektní! Jestli 2nd gen, tak skoro nevěřím, že se budeš vracet bez nich
ava Odesláno 8. ledna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 8. ledna 2015 V ČR má registraci ELT na starosti Záchranné koordinační středisko ŘLP, tak zavolej tam. Mají na webu registrační formulář http://www.caa.cz/file/406_1_1/ - ovšem z něj je jasné, že nad provozováním ELT jinde než v letadle asi nikdo moc nepřemýšlel... Sám jsem zvědav, co by Ti tam na to řekli a myslím, že si to dovedu celkem barvitě představit :-D Obávám se, že za současného stavu legislativy, byrokracie a obecně lidského přístupu v ČR je korektní registrace ELT v hodinkách neřešitelná záležitost... Navíc (aplikací selské logiky) asi v případě Béček nejde o ELT - ten je z definice v letadle -, ale o PLB (Personal Locator Beacon). Něco k registraci PLB je zde http://www.archive.ero.dk/278CB8B5-A939-43AB-B75B-51A2883D7509.W5Doc?frames=no& - z toho se zdá, že by se o registraci v ČR měl starat Český telekomunikační úřad, ale že to zatím nedělá. Když si vzpomenu na svou zkušenost s tímto úřadem (kterou asi máš také, když létáš), tak to ani v dohledné době dělat nebude a tak zřejmě platí tvrzení z dánského dokumentu, že můžeš vlastnit, ale nesmíš použít...Ano, máš pravdu, není to doslova ELT, to se používá přímo v letadlech, ale o PLB (pro neznalé, PLB se dá využít jak v letectví, tak v jakémkoliv odvětví činnosti, kde je potřeba nouzově požádat o pomoc díky lokalizaci polohy.). Nicméně i tyto hodinky podléhají registraci. Vše jsem samozřejmě zjišťoval. Podmínkou jsou hodinky objednané přímo pro ČR a trvalé bydliště v ČR. Pak se hodinky přihlásí jako ELT, Dokonce se dají přihlásit na stejnou imatrikulaci, jakou má letadlo. Takže v tomhle bych problém neviděl.Problém by byl u již zaregistrovaných hodinek, stejné, jako když koupíš např. letadlo z USA. Změna není až tak jednoduchá, jak by se zdálo, zařízení musí byt posláno výrobci, ale to už se asi pohybujeme v jiných vodách, než je toto hodinkové forum.Už proto mě ty hodinky tolik lákaji.
ava Odesláno 8. ledna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 8. ledna 2015 perfektní! Jestli 2nd gen, tak skoro nevěřím, že se budeš vracet bez nich Bohužel pouze vyzkoušení. Dle telefonátu mají hodinky pouze s textem na dýnku NOT FOR SALE. Bude to skoro rok od výstavy a přesto, že jsou různě zatracované, tak nejsou k sehnání.
ava Odesláno 8. ledna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 8. ledna 2015 http://www.azfinetime.com/campanola-eco-drive-minute-repeater-perpetual-bz0030-08w/Na tyhle podobné jsem díval, Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Je to Citizen, mám od nich 2x skyhawk, ale prostě jak to tady někdo nazval, není to takové to in a hlavně je vídávámm skoro denně u každého druhého pilota. Emergency, nebo ty omegy asi jen tak neuvidím.
cigi Odesláno 8. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2015 (upraveno) Tohle dneska nosí piloti ??? Český ??? Kam ?? Na bujarý večírky , nebo do kokpitu ??? Tvl, to bych valil z letadla ....... Tohle je fakt nejzajímavější poradna za poslední dobu. High-end quartzky mi osobně přijdou děsně atraktivní, protože to je takový ekvivalent turba v mechanice ( technicky brilantní a předimenzovaný, drahý, zbytečný, ulítlý, nápadný, často "objektivně" vzato i trochu ošklivý, minimálně tedy extravagantní) za peníze na který ještě z uctivé vzdálenosti, ale dohlídnu ...... jen porád nechápu to slůvko definitivní ...... Ty X33 jsou v této souvislosti přeci jen relativně konzervativní, takže si je jako dočasně definitivní umím představit. Upraveno 8. ledna 2015 uživatelem cigi
ava Odesláno 8. ledna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 8. ledna 2015 (upraveno) Asi jsem to špatně napsal, tohle byla citace k odkazu, myslel jsem tím Skyhawky od Citizenu. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 8. ledna 2015 uživatelem ava
Frantik Odesláno 8. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2015 To nosej ty vole piloti na drogách, ne? :-)
Trojan Odesláno 8. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2015 Asi jsem to špatně napsal, tohle byla citace k odkazu, myslel jsem tím Skyhawky od Citizenu.No tak u pilotek je hlavní čitelnost, ne? :-D Jinak za mě B Emergency. Málokteré hodinky mají takový machrovací potenciál, navíc známá značka (pokud Ti na tom záleží) a něco co se často nevídá... Ale podle fotky, na tvé ruce už to vypadalo na hranici nositelnosti...
ava Odesláno 8. ledna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 8. ledna 2015 Což o to, nosit bych je asi mohl, ale v žádném případě ne s košilí. Bohužel, mimo leto používám dlouhý rukáv. Představoval jsem si jejich velikost, ale když jsem je zkoušel, tak mě velikost zaskočila. Pohled zvrchu není tak hrozný, váha v pohodě (titan), ale je toho na té ruce nějak moc. Čitelnost......abych pravdu řekl, tak nejvíce používám při létání dvojí zobrazení času ( hlavně UTC, který se jako hlavní používá v letecké dopravě), možnost zobrazení v digi podobě, možnost nastavení třetího času (UTC, doma, destinace), stopky, časovač, budík ( prosím bez komentářů :-)) podsvětlení.
cigi Odesláno 8. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2015 (upraveno) ještě nějaký, co nosej piloti, prosím ............. Upraveno 8. ledna 2015 uživatelem cigi
ava Odesláno 8. ledna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 8. ledna 2015 ještě nějaký, co nosej piloti, prosím ............. kolik vas ještě bude
gougy Odesláno 8. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2015 kolik vas ještě bude Ale tak to musíš brát, jsme tu všichni zvědaví jak psi a každej není pilot (jenom skoro každej a v určitých vláknech)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se