Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Výměnou se ke mě dostaly tyhle Timexy a po záplavě digitálek Casio, které jsem měl tu čest vlastnit, je to vlastně docela příjemné osvěžení. Jsou celkem velké, na šířku mají 45 mm a řemen s kovovou sponou, který má u spony šířku 24 mm, v místě napojení na pouzdro má dokonce 34 mm. O pocení pod hodinkami v letních měsících tedy asi nebude nouze, ale díky vhodnému zakřivení a nízké hmotnosti 53 g sedí jako ulité a nemají tendenci se přetáčet. Poutko řemenu má aretační kolíček, takže se po řemeni neposunuje a to je dobře. Hodinky se nabízejí v různých, i hodně pestrých barevných kombinacích a též i s normálním displejem, tyto v military stylu jsou decentní a nenápadné. Negativní displej se zdá být logickou protiváhou standardního displeje, ale praktický význam IMHO nemá, čitelnost je za všech světelných podminek horší a nutí majitele častěji používat tlačítko podsvícení Indiglo. To ale Timex naštěstí umí a hodinky svítí pěkné. Funkce jsou standardní, proti běžným digitálkám ale potěší např. možnost volby formátu data, volby buzení jen v pracovni dny (pípají dostatečně hlasitě), nebo speciální funkce nočního osvětlení, která se po osmi hodinách od iniciace automaticky zruší (lze ji samozřejmě kdykoli vypnout ručně) a umožňuje zapnout podsvícení jakýmkoli tlačítkem. Horší čitelnost je trochu kompenzována opravdu hodne velkými číslicemi. WR jen jen 50M, sklíčko je plastové. Těch hran je na hodinkách poměrně dost, ale není to nakonec nic proti ničemu. Velký nápis Expedition na řemeni je OK. Kdybych si je kupoval, vzal bych je s normálním displejem, ale jinak docela pohoda.

post-987-0-93083600-1421524256_thumb.jpg

Odesláno

Gratuluji a přidávám svoje: 

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/17960-timex-expedition/page-4

Inverzního displeje se v žádném případě neboj, Timex to má zmáknuté a čitelnost je velmi dobrá.

50m WR- plavu s nimi naprosto běžně a bez následků.

Plastové pouzdro je lehoučké a i při své velikosti sedí pěkně. Jenom ty rohy se trochu olešťují. Ale to je tak jediná drobná skvrnka, kterou v této cenovce přehlížím.

Odesláno

Hodinky uplne v poho, jen ten neg.displej to je p.....na.

Odesláno

Pěkný Timexi. Ten negativní displei se mi zdá dobře čitelný, a to mám 5 dpi. Leta už digitálky nenosím, ale Timex mi na ruce jeden čas parádu dělali. To indiglo bylo super. Nevím, zda je máš original USA. Já je měl vyrobené na Filipínách. Vážně. Nosil jsem je pořád a všude asi 10 let. Nezničitelné,

Přeji Ti, ať Ti dlouho slouží. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...