Přejít na obsah

Makro objektiv pro Canon

kubson

Doporučené příspěvky

100mm kanón je mimo to co chci do tohoto objektivu vrazit

A co zkusit makro mezikroužek Canon Extention Tube EF-25 II. Jde nasadit na většinu objektivů.

Stojí to nějakých 3400 Kč. Akorát že se zhorší světelnost objektivu o dva stupně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hm já ho našel za 4500, tak to už raději přitlačím na další objektiv..

edit tak už i za těch 3500 ale i tak mi to přijde dost

Co mas za objektiv? Jestli setovy EF-S 18-55, tak si kup mezikrouzek od Canonu poloviční velikost 12, stoji asi 1600 Kč

a udělá ti na tomhle objetivu zvětšení 0.81 vuci originalu. Standardne je to pouze zvetseni 0.28. A zhorseni svetlenosti o jeden krok.

Odkaz ke komentáři

Kubsone, zkus se podivat na http://forum.grafika.cz/forum_agr.php?40 a tam hledat makro objektiv. Sveho casu jsem tam byl denne a dotazu podobnych Tvemu tam bylo spousty. Urcite tam neco objevis.

S tou zhorsenou svetelnosti to zase neberte tak strasne. Pri makru se spis budete potykat s jinym problemem - mala hloubka ostrosti ;)

Upraveno uživatelem Jakubisko
Odkaz ke komentáři

vím že jsou fóra o focení a foťácích, ale nerad bych dopadl jak s chronomagem :D

Tak jsem se dival posvete, relativne levne by se dal sehnat od Canonu Macro 60/2.8. Pak napriklad ta Tokina 100/2.8 ci Sigma 105/2.8. Vsechno samozrejme pouzite. Ale nebal bych se toho.

Odkaz ke komentáři

Pokud chceš opravdu fotit makro, tak zapomeň na zoom. Nejlepší poměr výkon cena má Tamron 90/2.8 cca 12000,- na www.oehling.cz nebo za 11000,- na www.megafoto.cz. má poměr zobrazení 1:1. Pokud chces nic moc makro, to znamená 1:2 tak potom Tamron 28-75/2.8 nebo Sigmu 70-300. Nebo další řešení, předsádka Kenko 4D, používám já, cca. za pětikilo u Škody.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...