Jump to content

Recommended Posts

Posted

včera jsem si vyzvedl CD skupiny DEATH ,,spiritual healing,, a vrátil se o 17 let zpět... Když to poslouchám, tak nacházím plno věcí které jsem dřív přehlížel (možná pozůstatek minulé doby a kazťáky typu šumítek) cítím se jaksi mimo tělo a plně vstřebávám každý tón.

Chtěl bych se tě GALE zeptat, co by zkušeného metalového fanouška, které CD DEATH hodnotíš nejvíce a proč.

Díkas :thumbsup_anim:

Posted (edited)

A co takhle stara alba Cannibal Corpse? Mam je vsechny na kazetach a obcas to taky sjedu. Myslim CC jeste v puvodni sestave s Burnsem, pote co tam nastoupil Fisher uz to nebylo ono :lol:

A jeste zbyvaji tri kapely a mame tzv. klasickou deťáckou petku - Cannibal, Death, Vader, Morbid Angel a Deacide!!!

Boze to uz je let!!!!!!!!!!!! :axehead:

Edited by Frantik
Posted

Nejsem Gale, ale od Death bylo vzdy vysoko cenene Individual Thought Patterns. Moje nejoblibenejsi je asi posledni Sound Of Perseverance.

Posted
A co takhle stara alba Cannibal Corpse? Mam je vsechny na kazetach a obcas to taky sjedu. Myslim CC jeste v puvodni sestave s Burnsem, pote co tam nastoupil Fisher uz to nebylo ono :lol:

A jeste zbyvaji tri kapely a mame tzv. klasickou deťáckou petku - Cannibal, Death, Vader, Morbid Angel a Deacide!!!

Boze to uz je let!!!!!!!!!!!! :axehead:

Dnes jsem si vzal do auta něco z Polska: Vader - Black To The Blind. Vzpomněl jsem na starý časy a taky se pěkně u toho jede. :guitar:

Posted

Pro mě by je vzpomínkou pustit si i klasické a nejlepší album od Hallowenů Strážce sedmi klíčů... Ale i z jiného soudku bych hrozně rád zase poslechl skupiny jako PROTECTOR, ASSASSIN nebo starou Massacru...

TO RIMSY: díky, zkusím to poslechnou a asi zase objednám... nějak jsem se poslední dobou naučil ve velké míře poslouchat opět kvalitní metal, zkompletoval jsem si zbírku od Slayer a sleduju lidi na zastávkách jak valí oči když se místu známého tuc tuc ozve z auta pořádnej šlapák s nadupanou basou a sólem ostrým jak čili paprička :guitar:

Posted

Heleme se, heleme se... Toto vlákno jsem objevil až dnes :(

Pár alb, která mám z určitých důvodů raději, než jiná... Většinou staré věci... Nostalgiééé !!!

1. Rock

AC/DC (Highway to hell) - když mi bylo 14, byl jsem na táboře ve Francii (rok 1988, ještě tu byla totalita). Tam jsem tuhle kazetu koupil za 3 franky ve výprodeji. Netušil jsem, o co jde, ale líbil se mi obal. A tím jsem se dostal k tvrdší hudbě :)

2. Heavy / speed / power (stejně to má mnoho společného, tak to sloučím)

HELLOWEEN (Keeper I & II) - snad každý metalista tyhle alba uzamčel ve svém kazeťáku a posloucha a poslouchal a ...

CHROMING ROSE (Louis XIV.) - možná ještě lepší, než Helloween a Gamma Ray dohromady.

TARANTULA (Mobilis in Mobili) - Monitor to vydal jen na audiokazetě s mizerným zvukem, ale jako fanoušek Verneovek to nemohu nemilovat. Geniální texty!!!

REACTOR (Raether dead then dishonoured) - kdo neslyšel, nepochopí. Prostě bomba. A je tam i song Red Baron :)

SCANNER (Hypertrace) - pecka, kterou jsem si musel objednat až v Japonsku, abych měl CD s jedním bonusem navíc.

OMEN (Battle Cry) - aneb i v USA se hezky kalil kov.

JUDAS PRIEST (Painkiller) - nejlepší metalové album všech dob. Geniální song Hell Patrol.

MANOWAR !!! VŠE !!!

STORMWITCH !!! VŠE !!!

BLACK SABBATH s Ozzym... CIRITH UNGOL... BLIND GUARDIAN... TORANAGA...

3. Thrash

První dvě alba Metallica a Slayer - aneb až za hranice tvrdosti.

METAL CHURCH (Metal Church, The Dark)... Vlastně vše od nich je super.

SODOM (Better off dead, Agent Orange) - jedny z prvních textů, co jsem si překládal.

DESTRUCTION (Mad Butcher) - nejlepší obal té doby :)

KREATOR (Endless pain a Pleasure to kill) - první nášivky, co mi soudruh učitel strhl z jeansky :)

4. Death

DEATH - vlastně ten žánr vymysleli a dali mu i jméno. Co album, to kompaktní monolith dokonalosti.

Scream bloody gore, Leprosy, Spiritual Healing, Human... Možná bych zvolil jako nejlepší Human... Skvělá práce bubeníka.

Ale je samozřejmé, že první tři jsou absolutní klasika. Nejde vybrat to nejlepší.

LOUDBLAST (Sublime Dementia) - celkem průměrný death, leč ty obrázky v bookletu jsou skvělé :) Francouzské vydání jich mělo 10krát tolik :)

NOCTURNUS - vše. Geniální chorobné klávesy. Prostě paráda. Zpívající bubeník.

PESTILENCE (Consuming Impulse) - nejlepší deathový zpěvák všech dob. Megabrutální hlasivky.

5. Doom

PARADISE LOST (Shades of god). Ostatní alba už stála za starou belu. Song As I die je dokonalý.

6. Black

MASTER´S HAMMER - absolutní kult. Franta Štorm zpíval perfektně a psal dokonalé texty. A první koncert, na kterém jsem kdysi byl, byli Master´s Hammer, Kabát a Ferat. Kdybych měl zničit všech svých 1.500CD a nechat si jen jediné, nechám si Master´s Hammer - Ritual.

CRADLE OF FILTH - přinesli do blacku teatrální balast a klávesy, ale žeru jim to.

BATHORY, VENOM - kde by byl black bez nich?

Sorry za dlouhý text, nešlo to jinak. Stejně jsem ještě na dalších minimálně 666 klenotů zapomněl.

Posted
včera jsem si vyzvedl CD skupiny DEATH ,,spiritual healing,, a vrátil se o 17 let zpět... Když to poslouchám, tak nacházím plno věcí které jsem dřív přehlížel (možná pozůstatek minulé doby a kazťáky typu šumítek) cítím se jaksi mimo tělo a plně vstřebávám každý tón.

Chtěl bych se tě GALE zeptat, co by zkušeného metalového fanouška, které CD DEATH hodnotíš nejvíce a proč.

Díkas :thumbsup_anim:

Nevím. Všechnááá :thumbsup_anim:

Z těch starých asi Leprosy. Zvuk mi na něm seděl kapku více, než na Spiritual Healing.

A nechutný obal v té době krásně šokoval a korespondoval s názvem alba.

Midlochu... Kamaráde... Neznám já tě???

Starý Lískovec / Bohunice / Nový Lískovec... Karate... Metal... V té době jsem ty kluky znal (skoro) všechny... Zas tolik nás tam s těmito zájmy nebylo :notworthy:

Posted
Nevím. Všechnááá :thumbsup_anim:

Z těch starých asi Leprosy. Zvuk mi na něm seděl kapku více, než na Spiritual Healing.

A nechutný obal v té době krásně šokoval a korespondoval s názvem alba.

Midlochu... Kamaráde... Neznám já tě???

Starý Lískovec / Bohunice / Nový Lískovec... Karate... Metal... V té době jsem ty kluky znal (skoro) všechny... Zas tolik nás tam s těmito zájmy nebylo :notworthy:

Inu, je to docela možný, máme k sobě ,svými vytříbenými zájmy, blízko :thumbsup_anim: Možná bych se zkusil otočit na setkání chronomagistů v Brně a třeba by jsme v sobě poznali ty dva syčáky co po sobě házeli bahnem a šutrákama!

Posted

NigGu, to jsi mě potěšil, já jsem příznivec Rage, Blind Guardian, Gamma Ray, Manowar (už od páté třídy), Megadeth, Iron M., Rammstein. Chroming Rose - Louis XIV. je snad s Keeper I, II a III. od H. nejlepší speed album. :devil:

Posted
NigGu, to jsi mě potěšil, já jsem příznivec Rage, Blind Guardian, Gamma Ray, Manowar (už od páté třídy), Megadeth, Iron M., Rammstein. Chroming Rose - Louis XIV. je snad s Keeper I, II a III. od H. nejlepší speed album. :devil:

Super, že jmenuješ i Rage, na ty jsem zapomněl.

A mám doma i docela raritku - CDčko Avenger. To byl předchůdce Rage. Zpíval v nich Peter "Peavy" Wagner.

Jestli chceš, rád ti to nahraji ;)

http://www.metal-archives.com/band.php?id=1535

Posted
Inu, je to docela možný, máme k sobě ,svými vytříbenými zájmy, blízko :thumbsup_anim: Možná bych se zkusil otočit na setkání chronomagistů v Brně a třeba by jsme v sobě poznali ty dva syčáky co po sobě házeli bahnem a šutrákama!

Pokud se na srazu objevíš, budu rád.

A navíc... Třeba, až spatřím tvé Brajtle na vlastní oči, bude to pro mě impuls k nákupu.

Nějak se mi v poslední době začínají líbit či co... Buď je to tím vedrem (už blbnu) nebo už jsem konečně dospěl :D :D :D

Posted
Pokud se na srazu objevíš, budu rád.

A navíc... Třeba, až spatřím tvé Brajtle na vlastní oči, bude to pro mě impuls k nákupu.

Nějak se mi v poslední době začínají líbit či co... Buď je to tím vedrem (už blbnu) nebo už jsem konečně dospěl :D :D :D

:thumbsup_anim:

Posted

chtelo to byt na Master of Rock a tam by jste si uzily, ja jsme z toho jeste dneska unesenej

Posted (edited)
chtelo to byt na Master of Rock a tam by jste si uzily, ja jsme z toho jeste dneska unesenej

Na MoR jsem nebyl, bylo moc práce. Mrzí mě to, těšil jsem se na Rage a Children of Bodom.

Edited by NIGHTinGALE