Kazaam Odesláno 1. února 2015 Nahlásit Odesláno 1. února 2015 Ahoj, Chci vás poprosit o pomoc s výběrem citizenů. Mohu si vybrat jedny hodinky této značky za lepší cenu. Rád bych něco na sport a nošení jen tak. WR určitě 20 bar a nejlíp s datumovkou a budíkem, ten bych ale i oželel. Pohon eco-drive potěší. Zaujaly mě AS4020-44B, ale nevím, co je subdial na devítce, zda nastavení budíku, gmt nebo jen 24h zobrazení normálního času, co nesmáším a beru ho za zbytečné. Další pak JY0110-55E... Díky za rady a typy
StanoBare Odesláno 1. února 2015 Nahlásit Odesláno 1. února 2015 AS4020-44B - je to 24h, Pri nastavovaní času (lokálneho a druhého časovéh pásma) sa automaticky zmení aj čas na 24h subciferníku. Rovnako sa to deje aj pri nastavovaní alarmu. Mal som iný model z rady AS Promaster, funkcie prakticky totožné mimo logára, tak verím, že to bude v nastavovaní rovnaké. V reále "zmätok" indexov vs čitateľnosť nie je vôbec zlá, naopak, milo ma to prekvapilo. JY0110-55E - divočina aj v reále, strácal som sa v ňom. Ak by si oželel aj to logáro, potom by som - ako po niekoľký krát - odporúčal model na spôsob AS 4040-55E.
Bushman Odesláno 2. února 2015 Nahlásit Odesláno 2. února 2015 Měl jsem 4050 (to je na první pohled jako 4020), na tom displeji se dá docela vyznat, není takový chaos, jako to vypadá na fotce. Ale když jsem si je teď šel koupit podruhé, nakonec jsem sáhl vedle po 2020 - bez chrona. Cena je stejná, ale přeci jen mě ten méně zaplněný číselník oslovil více. Jinak chybu asi neuděláš s žádnýma, jde jen o to, co se ti líbí. Jako bonus dostaneš quartz strojek s perfektním lícováním sekundové ručičky na indexy - to ne u všech hodinek je samozřejmost.
Kazaam Odesláno 2. února 2015 Autor Nahlásit Odesláno 2. února 2015 Díky kluci, osobně se přikláním nejvíc aktuálně k 4040, jelikož ten subdial se stejným časem mě fakt irituje, jelikož mi přijde jako zbytečný, bez funkce a jen jako zaplnění volného místa.
Rufanius Odesláno 3. února 2015 Nahlásit Odesláno 3. února 2015 Přihodím ještě jedny co mě se osobně líbí BJ 7076-00E Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
StanoBare Odesláno 3. února 2015 Nahlásit Odesláno 3. února 2015 (upraveno) Díky kluci, osobně se přikláním nejvíc aktuálně k 4040, jelikož ten subdial se stejným časem mě fakt irituje, jelikož mi přijde jako zbytečný, bez funkce a jen jako zaplnění volného místa.Až tak zbytočný nie je. Keď som častejšie cestoval, využíval som to. Je to prehľadnejšie pre am/pm vnímanie. Edit: a hlavne pri nastavení budíka = zvoní ti napríklad len o 9:00 večer a nie 9:00 ráno. Ako by si v tomto prípade bez 24h subciferníka zistil nastavenie am/pm budíka? Upraveno 3. února 2015 uživatelem StanoBare
Kazaam Odesláno 4. února 2015 Autor Nahlásit Odesláno 4. února 2015 Aha, tak to je potom výhoda, pokud mohu tímto způsobem nastavit budík jen na večerní hodinu....mám to tedy chápat tak, že pokaždé, když potom zapnu budíka, tak ho mám nastavený na večerní čas nebo musím pokaždé nastavovat znovu?
StanoBare Odesláno 4. února 2015 Nahlásit Odesláno 4. února 2015 Presne tak, stačí ti alarm len aktivovať. Už si nepamätám presne, akou kombináciou tlačidiel, ale sekundovka ti ukáže na ON resp. OFF. Ak chceš nastaviť budík na nový čas, musíš sa prepnúť do režimu ALM = Alarm, subciferník na pozícii 6. Automaticky sa ti mení pozícia hodinovej a minútovej ručičky na hlavnom ciferníku + ručička na 24h subciferníku na aktuálne nastavený čas budíka. Potom ten čas môžeš prenastaviť na iný. Je možné, že indikácia budíka On/OFF pomocou sekundovky sa tiež deje len v režime ALM. Už je to nejaký rok, čo ich nemám, preto píšem len tak z hlavy čo si pamätám. Myslím, že člen siwi má ešte model AS 4030 (safír, titán), čo je funkciami to isté ako AS 4040. Môžem mu napísať, nech nám to tu doplní. Pomôže ti to vo výbere.
siwi Odesláno 4. února 2015 Nahlásit Odesláno 4. února 2015 Volal mě někdo? Ano. Hodinky Citizen AS4030 patřily k mým nejoblíbenějším. Mimo jiné právě pro to, že jejich funkce byly opravdu dobře promyšlené a nebyly jen na okrasu, nýbrž se daly opravdu v každodenní praxi využívat. K tomu subciferníku na 9: Je to přesně tak, jak píše Stando. Ten subciferník s indikací 24 hodinového režimu je opravdu klíčový pro určení, jestli je dopoledne nebo odpoledne. To je potřebnější, než se může zdát, zejména v situacích:Při manuálním seřizování času poznáš, kdy se ti překlopí datum. Používáš-li druhý čas pro určení, kolik je hodiny v tvé oblíbené destinaci, pak z něj taky poznáš, jaká část dne tam právě jeBudík. Zapípá ti skutečně jen jednou za 24 hodin, ne každých 12.Na těchto hodinkách mě právě zaujalo to, že jsou sice analogové, ale mají funkce digitálek. To je patrné např. právě u toho budíku. Ten se nastaví tak, že nejprve korunkou zvolíš režim ALM. Ručky se ti začnou automaticky přesouvat na naposledy nastavený čas buzení. Ze subdialu na 9 poznáš, jestli nastavených 7:00 je ráno nebo 19:00 večer. Zároveň se vteřinovka přesune na jeden z indikátorů na ciferníku, určených pro budík. ON - budík zapnutý, zapípá co 24 hodin. OFF - budík vypnutý, nezapípá nikdy. Zapínání a vypínání alarmu se provádí stiskem jednoho z bočních tlačítek. Zmáčkneš jednou, vteřinovka se přesune třeba na ON, zmáčkneš podruhé, vteřinovka se vrátí zpět na OFF. Pokud je budík zapnutý a zapípá, můžeš ho vypnout stiskem - myslím - kteréhokoliv ze dvou bočních tlačítek. Pro další buzení následující den ho ale nemusíš znovu aktivovat, prostě za 24 hodin zapípá zas. Je to zkrátka jako u digitálek.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se