Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

zdravím,

čtyřicítka na krku tak si říkám jestli není čas přidat do krabičky další hodinky.

CHtěl bych se vás zeptat na názor nebo eventuální zkušenosti s výše uvedými hodinkami.

Průměr / výška / váha: 44 mm / 14,2 mm / 107 g Materiál Pouzdra: Nerezová ocel Materiál Sklíčka: Safír Barva ciferníku: Bílá Strojek: Mechanický - ruční nátah Typ strojku: Unitas 6498 Pouzdro: Nerezová ocel - broušená Luneta: Leštěná Ručky: Modřené Sklíčko: Safírové konvexní, vnitřní antireflex Rozteč nožiček: 22 mm Průhled dýnkem: Ano

moc děkuji

post-4424-0-42085000-1423083411.jpg

Odesláno

Bral bych je hned, ale bohužel pro mou ruku jsou velké... Majitelé se jistě o zkušenosti rádi podělí.

Odesláno

Jsem je jednu dobu hrozně moc chtěl, ale pak to neklaplo. S velikostí jsem problém neměl, ale tvar pouzdra mi nějak neseděl na ruce. Prostě to nebylo ono. Rozhodně doporučuju před koupením vyzkoušet.  

Návštěvník Mitak
Odesláno

Mám arabic verzi a jsou BOŽÍ !! Nebo chceš snad vědět něco konkrétního ? :-)

Odesláno

než tam (Kubson - jak jinak:-) ) vyrazím na vyzkoušení tak právě to jaká je celková spokojenost - takový ten vnitřní pocit, Mitaku jak máš velké zápěstí - ohledně velikosti hodinek? Nikde jsem se tam nedočetl jaká je spona - jestli překlápěčka nebo trnovka. No a také si trošku říkám že na mechanické Švýcarské hodinky je cena relativně nízká (na mě je to strop) tak aby to nebyl průšvih.

Moc díky všem za postřehy a rady

Návštěvník Mitak
Odesláno

Zápěstí mám cca 18 nebo 18,5. Koupil jsem si je primárně kvůli strojku jako svoje "první" po době quartz temna. Chtěl jsem B-Uhr, ale nechtělo se mi daleko do Prahy je jet vyzkoušet kvůli velikosti a tyto měli skladem a taky se mi líbily a nemusel jsem řešit velikost, která je jen jedna. Pouzdro mají stejné jako B-Uhr od Steinů a teď už vím, že velikost je na mě tak akorát a 47 mm by už bylo moc.

Asi první tři týdny jsem měřil přesnost přes Twixt a nějakou náhodou jsem se dostal na průměrných 0,2s denně. Ale byla to fakt náhoda. Byly výkyvy, že některé dny skoro nula, některé dny +/-16 sekund. Ale stejně nemají hacking sekundovky, takže v praxi je to tak, že jednou za týden zkoriguju minutovku tak o jednu minutu a neřeším to.

Spona je motýlová a aby se zackvakla fakt dobře a neotevřela se, je potřeba nejen stlačit zvrchu, ale i zmáčknout "tlačítka" spony z obou stran. Mám je dva měsíce a buď to není ješte vychozené nebo to tak bude na furt. Nejdřív mi to trochu vadilo, ale už mám grif, takže je to dostatečně rychlé. Ale určitě existují i lepší spony a obecně mi motýlkovka z principu přijde horší než překlápěčka.

Nicméně celkový dojem je na jedničku a za ty prachy jsou prostě skvělé. Jsou krásné, dobře zpracované, dostatečně velké, nápadné, přitom decentní a jako bonus si můžeš vymyslet historku, že tvůj pradědeček byl námořní důstojník ;-)

Odesláno

tak zápěstí mám také něco přes 18, přesnost tak nějak neřeším - sekunda sem sekunda tam :-) do toho ještě ten praděda - no vypadá to že se tam na ně vyrazím kouknout na živo. Zatím mám samé "baterky" takže  pokukuju po mechanikách.

Návštěvník Mitak
Odesláno

Stowy jsou menší (41/12 mm), stejně tak jako Archimede Deck Watch (42/11 mm), chtěl jsem 44 mm a navíc mají Steinhart hezčí korunku, vhodnou pro manuální nátah. Jinak jsou to designově prakticky stejné hodinky.

Možná by tady mohl hrát nějaký aspekt původnosti výroby od Stowa, ale vzhledem k tomu, že defakto žádné takovéto hodinky nikdy neexistovaly, protože původní Marine byly kapesní hodinky, tak je to IMHO jedno.

No a cenové hledisko je jasné:

Steinhart 13000 Kč

Archimede 17000 Kč

Stowa 33000 Kč

Přičemž mají všechny stejný kalibr, Steinhart i Stowa jsou zdobené už v ceně, u Archimede za příplatek.

Odesláno (upraveno)

Za mna mozem Steiny iba doporucit. Sice som Marine nemal, ale pilotky maju totozne puzdro a boli super. Mariny Roman som videl na zivo jednemu chlapikovi a su to nadherne hodinky. Mal ich obute na tomto remeni: http://3.bp.blogspot.com/__vQ8vPf3UK8/TUX6g83v4RI/AAAAAAAAAOc/xkuHoXdFC3g/s320/SteinhartMarineChronoR4L.jpg

Upraveno uživatelem Roman-ZA
  • po měsíci...
Návštěvník Mitak
Odesláno

Teď jsem na toto vlákno odkazoval a znovu ho četl a musím říct, že spona se vychodila, zacvakává se líp - rychleji a hlavně pohodlněji.

Odesláno

Ahoj Olivere333, tak už sis tu "lásku" pořídil?

Taky jsem se do nich zakoukal a nejspíš si je pořídím - tak pak napiš, jaká je spokojenost.

Kde je budeš kupovat? 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...