Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

... tak mě taky napadl rlx vir a už už jsem je pořídil, nicméně neprůhledná nadace jako vlastník, bez prokazatelné charitatvní činnosti, jak jsem se dozvěděl z tohoto článku, mě prozatím odradila.

Co si o tom myslíte?

(Já zatím zůstávám u Béček, pod kterými je podepsáno celkem pět konkrétních jmen za celou jejich historii :-)

Odesláno

Co si o tom myslím? 

Že pokud budeš takto dumat nad každým článkem, dost blbě se Ti bude  přemýšlet nad čímkoliv, co si koupíš. Včetně Breitlingu a nebo salámu Vysočina :cheers:

Odesláno

... tak mě taky napadl rlx vir a už už jsem je pořídil, nicméně neprůhledná nadace jako vlastník, bez prokazatelné charitatvní činnosti, jak jsem se dozvěděl z tohoto článku, mě prozatím odradila.

Co si o tom myslíte?

(Já zatím zůstávám u Béček, pod kterými je podepsáno celkem pět konkrétních jmen za celou jejich historii :-)

Spis si zjisti poradne, co dela ta nadace. Kolik hodinarskych skol napr. podporuje a jakou vyhodou je neobchodovatelnost akcii a mozne zakoupeni spekulanty, apod.

Mimochodem original Breitling uz davno zkrachoval, dalo by se říct :-)

Odesláno

Diky za nazory, hledal jsem neco vic o ty nadaci a nasel jen tenhle blbej clanecek. Je nekde neco vic o charite kterou by mela (kazda) nadace vykazovat, jaky skoly podporuje, kdyztak nejaky odkaz. Diky. Breitling je proste jen Breitling neni to nadace, normalni firma se jmenem vlastnika.

A Vysocinu nekupuju, beru maso od znamyho reznika.

Odesláno (upraveno)

Co mate proti salamu Vysocina? :)) Hodicka Vysocina 1967 je tezce v poho. :)

Upraveno uživatelem tano
Odesláno

ta 'nadace' existuje uz od roku 1945. jsou tam nejake dary, ale de facto je to skryta vlastnicka struktura. a na otazku proc muzeme spekulovat a vymyslet ruzne teorie. ja bych si tipnul na to, aby nekoho nenapadlo prodat svuj podil komukoliv mimo rodinu...

http://fr.wikipedia.org/wiki/Fondation_Hans_Wilsdorf

http://ge.ch/hrcintapp/externalCompanyReport.action?companyOfrcId13=CH-660-0033945-4&ofrcLanguage=2=CP

Le but premier de la fondation est d'assurer la pérennité du groupe Rolex. Puis, il est d´? allouer des dons ? diverses ?uvres de bienfaisance et ? des patronages énumérés dans l'acte de fondation ainsi qu'? l'École d'Horlogerie de Gen?ve, ? l'École des Arts Décoratifs de Gen?ve, section arts industriels, ? la Faculté des sciences économiques et sociales de l'Université de Gen?ve, au Laboratoire suisse de recherche horlog?re ? Neuchâtel et, enfin, fournir aux neveux et ni?ces du fondateur et ? leurs descendants des allocations pour leur entretien, l'éducation et l'entretien de leurs enfants.

Odesláno

... já bych zase tipoval, že pan Wilsdorf byl chytrej pan obchodník a když přetěhoval firmu z Londýna do Švajcu kvůliva doňovejm úlevám, tak ta nadace byla zasejc ze stejnýho důvodu, a je dodnes.

Odesláno (upraveno)

... já bych zase tipoval, že pan Wilsdorf byl chytrej pan obchodník a když přetěhoval firmu z Londýna do Švajcu kvůliva doňovejm úlevám, tak ta nadace byla zasejc ze stejnýho důvodu, a je dodnes.

historicky asi ano, ale ted uz tomu s nejvetsi pravdepodobnosti nebude -- velke firmy maji v CH (a v kantonu zeneva obzvlaste) hoooooooooodne velkou flexibilitu pri diskuzi o dani z prijmu pravnickych osob (ktera je standardne ~24%) a bavime se o nizkych jednotkach procent, co ty firmy nakonec plati, takze nadace nenadace, realny rozdil v prijmech po zdaneni je prakticky zanedbatelny

Upraveno uživatelem IzTaPa
Odesláno

Já nějak nerozumím tomu, kdo by z nízkých daní profitoval, když Rolex patří nadaci, za kterou už nikdo není. Dle stanov nadace Rolex nesmí vydávat nové akcie a nesmí se obchodovat na burze, část zisku musí použít na charitu. Cílem Hanse Wilsdorfa bylo zajistit firmě trvalou nezávislost. Jediná hrozba by byl bankrot, který ale firmě zatím nehrozí.

Odesláno (upraveno)

... no jo, je to naivní chtít jednoduše popsat a pochopit fungování takovejhle firem, to je jasný ...

Hodinky dělaj parádní, vo tom žádná :-) ... zalejzám zpět do sekcí kam patřim...

Upraveno uživatelem Krrtek
Odesláno

Nevím to úplně přesně a do podrobností, ale  svého času bylo tuším právě Švýcarsko pro Rakousko vzorem pro model nadace jakožto daňový a další ( odolnost vůči spekulantům, nemožnost prodat podíl zvlášť, já nevím, co to ještě)  trik pro rodinný majetek ( například, když přechází z otce na dědice, je to prý v lepších rodinách s majetkem v těch miliardách EuR běžná praxe), tehdy po této možnosti velmi volal například starý pan Wlaschek ( BILLA). To, že se pak tuším jeho dědicové rozhodli jít do akciovky, souvisí s chutí opatřit si zdroje pro expanzi na východ na burze.

Předpokládám tedy, že to může být u Wilsdorfů podobné. Takže pro mne spíš známka pokračující výlučně konzervativní rodinné správy majetku, ale není to prosím jisté. Z nízkých daní by pochopitelně profitovali minimálně Wilsdorfovi, že. Upozorňuju, že pokud vím, je tento postup neprůstřelně legální, veřejně otevřený a všemi uznávaný a považovaný za naprosto průhledný  fér a košér. Žádná česká vekslačinka, bokovka, odklon nebo podobně :D

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...