Jump to content

Recommended Posts

• Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

častý to suvenýr z nepálu ;) akorát že ty pro turisty jsou z měkké oceli..

dělají je i v praktických velikostech pro každodenní nošení :D

17.jpg

Guest Kamil
Posted

Já právě nechci z měkké oceli, chtěl bych ho vyzkoušet. Ten můj odkaz jsou pravé nože. Dokonce tam píší, že jsou ručně vyráběné, selektivně kalené, atd.

Posted

Vyzkoušet má smysl jen opravdu kvalitní provedení. Nůž je podmíněn materiálem a technologií provedení. Myslím, že pokud se sleví z "voňavého" původu, tak i u nás by to uměli udělat na velmi slušné úrovni. Ocel je zaručena. Ostatní materiály také.

http://www.jatagan.eu/tutorials/kukri.htm

Guest Kamil
Posted
Ty okna už máš zaplacený??? :sad01_anim:

Před chvílí jsem posílal peníze a trochu zbylo, asi se tam v pondělí zajedu podívat. :whistle:

Posted
Vyzkoušet má smysl jen opravdu kvalitní provedení. Nůž je podmíněn materiálem a technologií provedení. Myslím, že pokud se sleví z "voňavého" původu, tak i u nás by to uměli udělat na velmi slušné úrovni. Ocel je zaručena. Ostatní materiály také.

http://www.jatagan.eu/tutorials/kukri.htm

nelze než souhlasit... ono 1600 by na "pravou" kvalitní kudlu téhle velikosti nestačilo - ani na materiál..

Posted
Před chvílí jsem posílal peníze a trochu zbylo, asi se tam v pondělí zajedu podívat. :whistle:

Doufám, že napíšeš report z návštěvy. :thumbsup_anim:

Posted

A chceš to na parádu nebo s tím budeš něco řezat, nevím jestli se to dá použít i na něco jiného než na boj zblízka.

Ale design mají pěkný.

Guest Kamil
Posted
A chceš to na parádu nebo s tím budeš něco řezat, nevím jestli se to dá použít i na něco jiného než na boj zblízka.

Ale design mají pěkný.

Přečti si ten odkaz, dá se použít skoro na všechno. Alespoň to tam píší. :)

Posted

Kamil se připravuje na Brněnský sraz :) .......... ve vlákně Prodám budou nové modely .......... i s rukama :)

Posted
častý to suvenýr z nepálu ;) akorát že ty pro turisty jsou z měkké oceli..

dělají je i v praktických velikostech pro každodenní nošení :D

17.jpg

nevim jestli je ten pan tak malej, nebo ta kudla tak velka...tim bys otevrel i velrybu na jeden "tah"...

Posted
nelze než souhlasit... ono 1600 by na "pravou" kvalitní kudlu téhle velikosti nestačilo - ani na materiál..

Nesouhlasím, na materiál ostří použitelného nože délky 15-20cm by určitě stačilo v množství jeden kus cca 100,-Kč( i s rezervou)

Posted
Nesouhlasím, na materiál ostří použitelného nože délky 15-20cm by určitě stačilo v množství jeden kus cca 100,-Kč( i s rezervou)

nejsem příliš velký znalec, ale pár mých kamarádů nože vyrábí, občas jim kupuju nějaký materiál po světě, ale zatím po mě žádnou čepel v ceně 100 káčé nechtěli :D

Posted
nejsem příliš velký znalec, ale pár mých kamarádů nože vyrábí, občas jim kupuju nějaký materiál po světě, ale zatím po mě žádnou čepel v ceně 100 káčé nechtěli :D

Oni asi nedělají spotřební nože ne? A to tyhle bezesporu jsou. V původní destinaci se používají hlavně jako pracovní, a na ty těch 100,-Kč musí bohatě stačit. :)

Posted

V Streleckej revue asi pred rokom boli Khukri inzerované v rôznom prevedení a veľkosti, všetko ručne kované a v cene myslím od 5 do 10 tisíc korún. Pokúsim sa to pohľadať.

Guest Kamil
Posted

Přečetl, dík.

Já právě chci ten s nýtovanou rukojetí. Ten stojí dvojnásobek než recenzovaný a měl by být odolnější.

Co ty na to, jak se ti líbí?