Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ale tak já vím, že je to podle vkusu každého soudruha... A taky bych byl radši, kdyby stály tak polovičku i s těma dvěma řemínkama, které k tomu dává. A mohl bys nasměrovat na lepší volby?

Odesláno

Zrovna tento model mi taky moc nepasuje ale jak psal kolega je to na vkusu každého soudruha. Já bych se podíval na ebay a hlavně sledoval zdejší inzerci pilotky od poljotu jsou tu každou chvilku a za dobré love. Jinak když by jsi netrval na ručním natahování tak bych šel asi do nějakého japonce.

Odesláno (upraveno)

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat zdejších znalců, co jsou tyto hodinky zač. Tzn. jak jsou staré a o jaký model se jedná popřípadě jakou mají hodnotu. Jsou to hodinky po dědovi, tak jsem trochu zvědavý. Nechci je prodat, tak prosím nepiště komentáře typu, že mají nulovou hodnotu a že je neprodám ani za kačku, o peníze mi nejde. Děkuji.

ehisq2w7x7it7yh47xtx_thumb.jpg

c7ol7fvjps3zi1mljydx_thumb.jpg

Upraveno uživatelem nest0r
Odesláno

To jsem také zjistil. Jinak další věc je, že je na řemínku napsané Kovotex Trenčín, chápu to tak, že se hodinky vyráběly v česko-slovensku nebo aspoň řemínek. Doufám, že se ozve ještě někdo, třeba z té doby, co si podobné hodinky pamatuje.

Odesláno

To jsem také zjistil. Jinak další věc je, že je na řemínku napsané Kovotex Trenčín, chápu to tak, že se hodinky vyráběly v česko-slovensku nebo aspoň řemínek. Doufám, že se ozve ještě někdo, třeba z té doby, co si podobné hodinky pamatuje.

Chlape... snaž se také trošku. Vždyť pár odkazů pod sebou jsou Poljot s budíčkem. Tam máš vše.... Pokud je na nich navíc MADE IN USSR, tak rozhodně nebyly vyrobené v Československu. Naopak řemínek ano.

Odesláno

Koukej do sekce bazar, kde se každou chvíli naskytne něco z japonské provinience (seiko, orient). Pokud teda mermomocí nechceš si je natahovat korunkou...

Pokud chceš, tak co třeba ruské Vostoky Komandirskyie? Ty se nové prodávají v Praze za 800,-

Tamty Poljoty vypadají poměrně tuctově, kvalita nebude asi nic extra, a navíc nějak nevím, kdo by dneska kupoval nové ruské hodinky (my sbíráme ty sovětské :-) )

Ale tak já vím, že je to podle vkusu každého soudruha... A taky bych byl radši, kdyby stály tak polovičku i s těma dvěma řemínkama, které k tomu dává. A mohl bys nasměrovat na lepší volby?

• po měsíci...
Odesláno

Pokud pomineme Vostok z Čistopole, což je snad poslední ruský výrobce sériových hodinek s in-house strojkem, pak již vlastně žádný další výrobce se sériovou výrobou není. Výroba na lince s kalibrem Poljot 3133 a jeho variacemi skončila údajně k 31.12.2011. O osudu této původně švýcarské výrobní linky není nic známo. Tedy ty nové hodinky v několika webových obchodech pochází buď ze starých zásob hotových hodinek nebo jsou montovány ze skladových dílů, které někdo nějak získal po ukončení výroby. Kupříkladu firma Moscow Classic. Ta si možná vyrábí pouzdra a ciferníky, ale strojky jsou původní Poljoty a Molnije (tento známý kalibr z kapesních hodinek skončil podobně jako Poljot, ale ještě o několik let dříve) nebo automaty z Čistopole. Ty Vostok dodává i firmě Vostok Europe, což ale není ruská firma. 

Pokud se jedná ještě o původní staré skladové zásoby hotových hodinek určených k prodeji, pak takové hodinky po promazání a seřízení mohou být kvalitní a přesné a nevidím důvod se jim vysloveně vyhýbat. Ovšem je potřeba počítat s tím, že co kus, to originál. Ale to u ruských či sovětských hodinek platilo asi vždy.

Odesláno

zdravím,

omlouvám se za OT - poradíte mi kde v Praze mi prověří pravost Poljot / Šturmanskie? Nejsem si jist zda to dělá Gammy, Dušák asi ne, s prodejcem bych ale rád šel najisto.

Odesláno

Dušák by asi hodně čuměl :-))

A jaký to jsou? Ty starý "gagarinky" nebo ty s chornografem "remkovky"?

A co tam chceš ověřit? Jestli to není předělávka z civilních? To rozhodně žádný obchod nezvládne, jsou to min. 30 let starý hodinky a navíc se sem vojenský nikdy nedovážely. Leda nějaký znalec / sběratel.

Takže ideálně foto, vč. fota strojku a dát sem.

Odesláno

Takže ideálně foto, vč. fota strojku a dát sem.

nemám povoleno používat "tento" obrázek na tomto fóru...?

Odesláno

Byla to firma http://www.russianarmyshop.eu/ ale vypadá to, že už je to pasé, web nejde.

Manuály Komandyrskie měly za 800, automaty amfibie za 1200,- a měly i kamenný obchod v Praze (ten byl v Bílé labuti, ale tam už dlouho není...)

podle mého největší výběr ale za podstatně vyšší ceny má p. Illés , ale vygooglit se dají třeba na bazos.sk, nebo po bazerech

Odesláno

Na těch hodinká, co jsi postoval, není co zkoumat.

1. novodobá variace na Sturmanskie, pochopitelně ne ale ty vojenské.

2. klasický Poljot s černým cifrem

Oboje poměrně běžný - nic z toho se podle mně nepadělalo.

Odesláno

díky za rozptýlení obav, především jsem choval podezření k těm limitkám z 999, 42 mm

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...