Přejít na obsah

Elegantní dámské hodinky okolo 10tis

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny zdejší nadšence!

Obracím se na vás s prosbou o radu s výběrem hodinek pro přítelkyni k promoci rozpočet je ideálně 10tisíc, 11000 by zas tak nebolelo, ale opravdu ne víc než 12000 (a i tak by musela být moc hodná)  :P

Hodinky by byli ke každodennímu nošení, ale vzhledem k jejímu budoucímu povolání by měly být elegantní (žádné srdíčka a jiné kýče). Představoval bych si manuální nátah/automaty, řemen ideálně NE kovový...

Můj rozhled v téhle oblasti je zatím poměrně omezený, hodně se mi líbí tyto Hamiltony: http://www.chrono24.cz/hamilton/khaki-field-officer-auto--id2786718.htm?query=h7036598&dosearch=true&searchexplain=1&dosearch=true&urlSubpath=/search/index.htm

ale neznám nikoho se zkušeností s nákupem přes chrono24, navíc cena se mi zdá poměrně podezřelá a kdyby mě nějaký upocený slimpák přes internet okradl o 10 000, to bych se asi těch promocí ani nedožil...  :taz:

Vím, že ve světě kvalitních hodinek je můj rozpočet hodně limitovaný, proto předem děkuji za vaše rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 44
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Frostie: Včera jsem ještě dělal průzkum, uživatelé tohoto fóra se o tomto prodejci baví a reakce jsou přinejmenším rozporuplné http://forum.tz-uk.com/showthread.php?257547-Orologeria-Bodoni-Torino-any-dealings ... Navíc, jestli jsem to dobře pochopil, není Trusted seller "titul" který si prodejce zaplatí a v praxi neznamená nic?

Pit0mec: Upřednostnil bych spíše hodinky evropských/amerických značek, ale na ty seika se kouknu :)

gougy: Automaty/manuály bych bral já, takže si pokud mě přesvědčíte že je to pro ženu špatná volba (a přihodíte nějaké tipy po kterých značkách se v téhle kategorii dívat :) ), klidně si to nechám vymluvit...

Upraveno uživatelem polcakcz
Odkaz ke komentáři

Tissot v kvarzu nebo Certina. S manuálem by mě žena hnala... A rozhodně se jí musí líbit, žádný překvapení!

+1 za hezké dámské namísto military ;)

ke značkám dodám Bulova řady Precisionist  (to je sice vyráběné na Východě, ale značka americká s českými kořeny, plynulým chodem vteřinovky a slušným zpracováním za velmi rozumnou cenu)

Upraveno uživatelem gougy
Odkaz ke komentáři

Za me v danem rozpoctu bez zavahani (pokud maji byt jako jedine a do prace) Junghans Max Bill, sice baterka, ale u "vstupních" hodinek bych se quartzu nebála :)

Dělají různé varianty, výběr řemenu nebo meshe... Čistý, elegantní kousek, který je poměrně univerzální.

35845.png35843.png39186.png35846.png39184.png

Odkaz ke komentáři

Jsem ráda, že tě zaujaly, pro mě to jsou v dané kategorii vzhledově jedny z top modelů. Jasně, není to safír a na poškrábání to náchylnější bude, ale prasknutí bych se nebála. Ale tooly to nejsou a nebudou, no :)

Odkaz ke komentáři

Za 10.000Kč určitě SWISS MADE klidně v Quartz a safírové sklo. V Praze bych šel k Bechyňům a do Koscomu  prostě něco vybral. Držel bych se střední třídy SWATCH GROUP CERTINA, HAMILTON, TISSOT, Balmain, CK (ne  má minerální sklo) a MIDO mám pocit, že oficiální dovoz nemá.

Odkaz ke komentáři

Pitomec: to víš ty a já, Jenže pokud je to dárek, tak by měl nějak vypadat.  Plastový sklo, nebo minerál, to asi ne. A SWISS Made přeci jen dělá i z dámských quartzovek něco luxusního a pokud mají safír tak ta ženská pozná, že dostala něco výjimečného i za nějakou dobu. I když tebou postovaná Seika jsou moc pěkná, mou manželku by japonské hodinky nenadchly.  A v ČR jsem je nenašel.   

Odkaz ke komentáři

Mne osobne je jedno, jestli je tam swiss made, nebo made in germany anebo japan made. Ono spis zalezi na konkretnim kousku, ne? Co z toho, ze to jsou svycary za 5, kdyz vedle toho jsou japonci, nebo nemci za 20.

Odkaz ke komentáři

Ano, platí to, že ženy nakupují očima. Buď se líbí nebo ne. Potom ještě u některých rozhoduje značka. A většina se nechce obtěžovat seřizováním a nastavováním. PS: "Moc se mi líbily, tak jsem si je koupila, jen nevím proč tam jsou ty tři další kolečka" - nedávná hláška kamarádky, která si koupila chronografy ve Švýcarsku za cca 40.000 Kč.    

Odkaz ke komentáři

polcakcz: Co se týká ochrany proti poškrábání u dámských Junghans Max Billů, běžný plast nevydrží to co tvrzený minerál nebo safír, ale Junghans na svoje plastová skla přidává ještě ochrannou vrstvu materiálu Sicralan, je to takový tenký film na vrchní vrstvě plastu, zvyšuje odolnost proti poškrábání a skutečně funguje. Samozřejmě ani tak sklíčko není natolik odolné jako minerál nebo safírm, ale odolnost je výrazně lepší než u běžného plastu.

A proč mají Max Billy plastová skla a ne safírová? Protože jsou klenutá, díky tomu hodinky působí elegantnějším dojmem, ale také v místě spoje s pouzdrem hodinek je sklíčko tak tenké, že minerální nebo safírová skla by i při menším nárazu v tomto spoji praskala, kdežto plast je pružný a tak nárazům odolává mnohem lépe.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Přece jen se k tomuto tématu po čase vracím (protože už je to 10 dní nepoužívám edit mého posledního příspěvku, i když bych asi měl, pardon).

Chtěl bych se ještě zeptat jak je to s vodotěsností těch Max Billů? V obchodě je uvedeno že jsou vlhkotěsné - co si pod tím mám představit? Pro mě vlhkotěsnost znamená, že nevadí když na ně kape při dešti, ale jakmile by se hodinky na chvíli vystavily proudu tekoucí vody např. z kohoutku, je s nima konec...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...