Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jo tak mě se líbí! Ale stěma babama člověk fakt nikdy neví ... to se nedá predikovat co se jim bude líbit. Sám to teď řeším, na začátku byly kamínky, včera to zas byly Lum Tec M54. To je velikost 44 mm, což mi na ženskou přijde fakt dost ...

To nevymyslíš!

post-34925-0-61285000-1426622431_thumb.jpg

• Odpovědi 44
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Mě se ty Junghans líbí, designově jsou opravdu TOP, ale kvůli plastového skla (které kvůli klenutí chápu a akceptoval bych to) a nevodotěsnosti by bylo asi nejlíp kdyby zůstaly na poličce... Takže jsem zase kde jsem byl, asi si opravdu udělám výlet do Prahy a na základě vašich rad vyberu něco Tissot/Certina/Citizen, Seika mě nezaujaly...

Upraveno uživatelem polcakcz
Odesláno

Právě nevodotěsnost a plastové sklo ty hodinky posunují cenou někam úplně jinam. Ta cenovka, která na nich je a co za to nabízejí je velmi mimo. Když už Quartz, tak bych čekal safír, min. 50m WR,  swiss made aspoň pro ten pocit. Největší výběr  Tissot, Certina, Citizen i Junghans určitě Koscom na Příkopech a nevynechal bych ani Bechyněho ROLEX v dolní části Václaváku, kde mají  TISSOT, Certina, Balmain. Jinak v Koscomu mají i Junghansy.

Návštěvník Mitak
Odesláno

Např. Omega Moonwatch taky nemá vodotěsnost a má plastové sklo (hesalit). Stojí mnohem víc a lidi to kupujou jak diví a ví proč. Tak o co jde :-)

Odesláno (upraveno)

Právě nevodotěsnost a plastové sklo ty hodinky posunují cenou někam úplně jinam. Ta cenovka, která na nich je a co za to nabízejí je velmi mimo. Když už Quartz, tak bych čekal safír, min. 50m WR, swiss made aspoň pro ten pocit. Největší výběr Tissot, Certina, Citizen i Junghans určitě Koscom na Příkopech a nevynechal bych ani Bechyněho ROLEX v dolní části Václaváku, kde mají TISSOT, Certina, Balmain. Jinak v Koscomu mají i Junghansy.

Mimo seš ty. Ty hodinky jsou designová ikona, s perfektním provedením. Posuzovat hodinky na poměru cena/výkon je nesmysl. To bysme tu všichni nosili Seika(nic proti, mám je rád). To že zrovna pro tebe je důležitá WR, safír a ohromuješ svět milimetrovým nápisem swiss made proč ne, ale nenuť to ostatním. A plastu se netřeba bát, mám ho třeba na Igenech, používám je téměř dva roky jako tool hodinky tam, kde se bojím o Omegy a je úplně v pořádku. Navíc výměna v případě napřiklad pádu hodinek na zem, je na rozdíl od safíru snadná záležitost. Upraveno uživatelem prischera
Odesláno

Nemám nic proti Seiko. No a co se týká Junghans, psal jsem ať se na ně jde podívat, ale ať srovná i s další širokou nabídkou. Ale 13.000 za vlhkotěsnou,  kuchyňskou, designovou ikonu v quartz mi přijde dost.  

Odesláno (upraveno)

Kluci umlátili jste mě argumentama. Jdu prodat bondovky, swiss potápky s etou a safírem si přece můžu koupit za patnáct. 

Edit: A manželčiny Junghansy hodím mezi hrnce, nikam jinam se nehoděj. Jak to že sem to neviděl rovnou? Díky!

Upraveno uživatelem prischera
Odesláno

No twl, vzdyt Junghans je vlastne takova mlada fashion znacka, jaktoze jsem na to neprisel drive...:-)

Odesláno

No twl, vzdyt Junghans je vlastne takova mlada fashion znacka, jaktoze jsem na to neprisel drive...:-)

Díky Frostie, už jsem se bál, že budu muset zpátky na ZŠ, protože nejsem schopen napsat srozumitelnou větu. Ale možná, některé věci nevysvětlíš, ani kdyby sis vzal kladivo...

Odesláno

Tak naposledy. Důvod proč vedu tuto offtopic diskuzi je, že si to Max Billy zaslouží. Ty hodinky se vám nemusí líbit, dokonce vám nikdo nebrání si v dané ceně pořídit úplně jiné, ale vadí mi odsouzení, které tu proběhlo a kterého v žádnem případě nejsou hodny. Platíte totiž mimo jiné za toto:

In 1956, Max Bill began a collaboration that would cement his name in the world of horology. Junghans, a German watch company founded in 1871, approached Bill to design a set of watches and clocks for the brand. Fascinated by time, Bill accepted the offer and released his first piece, a wall clock, in 1956. Combining clean lines, simple geometry, and a unique type, the Max Bill clock was a master class in form. Five years later, he released a series of wristwatches heavily influenced by that initial design, effectively creating a line of Bauhaus classics that to this day bear is name. - zdroj worn&wound

Tedy za design a kus historie (a samozřejmě výtečné zpracování). Pokud chcete mít podobné hodinky na ruce, troufnu si tvrdit, že v dané cenové kategorii, se vám bude hledat dost těžko. Najít svébytné a jasně rozpoznatelné hodinky v té záplavě tisotů certin a seika, není v ceně kolem deseti tisíc totiž vůbec snadné, výjimkou může být třeba švýcarský Mondaine. Snad už je zřejmé co jsem chtěl říct, já v této neplodné diskuzi končím. Doufám, že se mi podařilo rozbít negativní blok, který kolegové nade mnou vytvořili.

Návštěvník Mitak
Odesláno (upraveno)

Pitomec: Fakts' to někdy měl na ruce ? Ony ty hodinky při pohledu z boku na to vyboulené sklo najednou vypadají úplně jinak než na fotkách a pak jde jakákoliv racionálnost do pr.dele a nastupuje vášeň ;-)

Upraveno uživatelem Mitak
Odesláno (upraveno)

Quartzové modely dělají i slovutné značky, já si je sice nekoupím, ale u dámských hodinek je to poměrně obvyklé, holky tu mechaniku holt tolik nechtějí. U hodinek ti právě ten příběh okolo a design dávají důvod je koupit. Proč by si někdo jinak kupoval Omegy, Tagy, Breitlingy? Vždyť papírově plně srovnatelné (i s totožným strojkem) hodinky koupíš za zlomek ceny. Cena strojku je vždycky jen malou částí ceny hodinek. Pokud tomuhle nerozumíš, moc nechápu, že je ti na tomhle fóru dobře...

Upraveno uživatelem prischera
Odesláno

To je sice hezky popsáno a člověk by tomu i věřil, nebýt jedné podstatné vady na kráse - jedná se o quartz. Takže ona platba může být nanejvýš za design (strojek má hodnotu pár šupů), což bych já osobně nikdy takovou částku za toto nedal. Ale pochopitelně neodsuzuji nikoho jiného, když se tyto hodinky někomu líbí, tak ať si je klidně koupí.

Chápem. Je to verejné fórum a ťažko niekomu brániť vyjadriť svoj názor. Občas je to škoda.
Odesláno

Cena strojku je možná pro tebe jen malou částí hodinek, ale pro mě zcela jistě ne a nepochybně nebudu jediný.

Tak to koukáš pod kapotu v 90 procentech hodinek do kila na etu 2824 nebo 2892. Gratuluji

Odesláno

polcakcz: Vlhkotěsné znamená, že výrobce ti garantuje odolnost jen proti vzdušné vlhkosti, přímý styk s vodou (mytí rukou, sprchování, koupání) už by vlhkotěsné hodinky nemusely vydržet.

Odesláno

I tradiční značky mají své nepovedené kousky a zdaleka se nejedná jenom o hodinky...

Tak jsem si to tady pročetl a nechtěl jsem reagovat, opravdu nechtěl, ale na toto se nereagovat nedá.

PIT0MEC: Každý má nějaký vkus a priority za které je ochotný utratit své peníze to je určitě v pořádku. Také kdokoliv může mít jakýkoliv názor, máme svobodu slova a demokarcii (tedy alespoň dle ústavy), ale tvrdit o hodinkách, které se vyrábí už více 50 let a pořád se dobře prodávají, protože lidem se líbí a mají o ně zájem, že se jedná o ...nepovedené kousky..., no to už je jiný vesmír. Měls zůstat u toho, že se ti nelíbí a za ty prachy můžeš mít dvoje Seika, čtvery Casia nebo desatery číňany.

Odesláno

I tradiční značky mají své nepovedené kousky a zdaleka se nejedná jenom o hodinky...

A můžeš mi prosím tě objasnit, co je na těch dámských quartzových Junghansech nepovedeného? 

Předpokládám, že je máš podrobně nastudované, když vynášíš takové závěry. 

Odesláno

Se mi taky nelíbí, historie, nehistorie + plast, nevodotěsnost.  Quartz neřeším, pro ženy je to spíše přidaná hodnota.  Ale chápu že si to někdo koupí. Linie jsou čisté, zpracování kvalitní, ale rozhodně mi to nepřijde jako super design odvaz. Spíš jsou sterilní, vyjma barviček, což zase nemusí ladit s každým oblečením.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...