Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Já jsem dostal Monstra s parodií na českej návod, ve kterym se o tomhle nastavování nezmiňujou. Kdybych to nevyčetl tady na foru, tak bych to taky nevěděl a už to zk..vil.

Si psal tuším někde, že si je kupoval na ihodinarstvi.cz. Já od nich dostal originální knížku s návodem (na jiné hodinky teda, pravda asi před šesti lety). Sorry za OT.
  • Odpovědi 52
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Jo kupoval jsem je na ihodinářství. Originální knížku s návodem, hodící se pro půl produkce Seika. A k tomu jsem dostal českej návod ve formátu A4. Datum je tam popsanej jak se ovládá, ale upozornění kdy to nedělat tam není. Docela zásadní věc pro začátečníka.

Odesláno

Rád bych vás poprosil o radu. Před týdem jsem od manželky dostal hodinky Swiss Military SM34004.01 (http://www.swissmilitarytime.ch/collection/quartz-watches/showmodel/sm34004.01).

opožděná gratulace k bezvadným hodinkám (skvělá volba ze strany manželky, gratulace i k ní)

A hodně štěstí s opravou (snad v rámci záruky, ono to vypadá že příčina je jasná-chybná manipulace, ale třeba to bude pokažené jinak :D )

Hlavně ať je co nejdříve můžeš nosit :cheers:

Odesláno

Děkuji, gratulaci předám manželce. :) Byl jsem s nimi jinak naprosto spokojen (stejně jako se ženou).

Příčina je sice jasná, ale už se na ně připravuji. Prodávat přístroje bez českého manuálu není ok, zvlášť pokud jde o něco tak zásadního. A naprostá neznalost personálu taky není moc ok. Snad reklamaci uznají, jestli ne, tak je tu pořád ČOI. Snad k tomu nedojde, nechtěl bych se hádat.

Odesláno

tak v prvom rade by som to asi reklamoval kvázi úplne bez vedomosti toho,že sa to nemá robiť. Až potom ak by zhadzovali vinu na teba a nesprávne zaobchádzanie tak by som vytiahol to, že v si v podstate ani nedostal poriadny návod kde by bola táto informácia uvedená.

Odesláno

tak v prvom rade by som to asi reklamoval kvázi úplne bez vedomosti toho,že sa to nemá robiť. Až potom ak by zhadzovali vinu na teba a nesprávne zaobchádzanie tak by som vytiahol to, že v si v podstate ani nedostal poriadny návod kde by bola táto informácia uvedená.

Souhlas, ještě nejsme v USA a v návodu k novému Superbu asi taky nebude moc kapitol, že se při mytí nesmí vjíždět do jezera, protože hrozí poškození vozu... ;)

Odesláno

Kdyz jsem je predaval do opravy, tak jsem o tom jeste ani nevedel. Tim se zacnu ohanet jen kdyz se budou cukat.

Ale jak rikam, nejen ze misto navodu jsem dostal jen letacek k jinym hodinkam v anglictine, kde se o tom ani nepsalo, ale jeste mi tam rekli, ze je mam narizovat o pulnoci. A to jsem se na narizovani data ptal.

Vjizdeni do jezera, stejne jako treba ponoreni hodinek do vrouciho olova je vec znama a logicky odvoditelna. Ovsem nenastavovani data v ruznych casovych usecich je pro nekoho, kdo nikdy nemel hodinky vec neznama.

Odesláno

Kedysi dávno som to tiež nevedel (asi som tiež pretáčal dátum v nesprávnom čase) a opravili mi to na Festinách baterkových v rámci záruky...

Odesláno

Tak snad to dopadne takhle i v mem pripade.

Mam z toho i tak trochu strach, servis si delaji sami v Roztokach. A vzhledem k jejich dosavadni profesionalite budu rad, ze pujdou.

Odesláno

Zdravím, musím se taky vyjádřit. Byla jsem v hodinářství, kde měli nastavené všechny hodinky na 10.10 (22.10), prý to tak musí mít všechny (asi aby to líp vypadalo). No a paní prodavačka vůbec nevěděla, že se s tím nesmí moc točit, že to teda ještě neslyšela. A proto mě napadá, co když s těmi tvými hodinkami už předtím někdo točíl a pokazil to? Třeba prodavačka? Když jsou tak chytré a nic neví? Už jen to, že musí mít všechny stejný čas je hrozné, kolikrát musela otočit dokola, aby se trefila na přesně 10.10? Pak se nedivme, že nejdou...

Odesláno

Zdravím, musím se taky vyjádřit. Byla jsem v hodinářství, kde měli nastavené všechny hodinky na 10.10 (22.10), prý to tak musí mít všechny (asi aby to líp vypadalo). No a paní prodavačka vůbec nevěděla, že se s tím nesmí moc točit, že to teda ještě neslyšela. A proto mě napadá, co když s těmi tvými hodinkami už předtím někdo točíl a pokazil to? Třeba prodavačka? Když jsou tak chytré a nic neví? Už jen to, že musí mít všechny stejný čas je hrozné, kolikrát musela otočit dokola, aby se trefila na přesně 10.10? Pak se nedivme, že nejdou...

nastavení času a nastavení data = jiná poloha korunky.

A ano 10:09:36 je obvyklá poloha ruček hodinek při prezentaci - "smějí se" a neblokují většinu nápisů na ciferníku. 

Odesláno

Jo, ale když při prodeji bude chtít nastavit datum a jiné komplikace? Vždyť bude točit po té desáté (22) hodině? Protože ona neví, jestli je na hodinkách 10 nebo 22. Co když už započala ta fáze toho přetáčení? Jinak to nechápu.

Odesláno (upraveno)

Jo, ale když při prodeji bude chtít nastavit datum a jiné komplikace? Vždyť bude točit po té desáté (22) hodině? Protože ona neví, jestli je na hodinkách 10 nebo 22. Co když už započala ta fáze toho přetáčení? Jinak to nechápu.

to by se chyba neprojevila až při přetáčení data z 29.2. na 1.3.jako v tomto případě.

Navíc tak nějak doufám, že alespoň elementární základy v prodejnách mají ;)

Upraveno uživatelem gougy
Odesláno (upraveno)

Když si představím, jak jsem tam kroutil s tou korunkou abych jí mohl ukázat, že se to zasekává. :(  Doufám, že jsem je ještě nedorazil. :worried_anim:

@gougy: Doufáš marně.

Upraveno uživatelem DZimmy
Návštěvník Mitak
Odesláno

Neřeš to, v záruce ti prostě vymění strojek, kdo by se s tím drbal.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...