Anela Odesláno 6. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2015 Ahoj,říkal jsem si, že zkusím napsat článek o tom, jak vyrábím svůj nejoblíbenější řemen, doufám, že to alespoň někoho zaujme a třeba to bude i inspirací pro ty, kteří by si chtěli výrobu řemenu zkusit sami. Myslím, že tenhle model patří mezi jednodušší. A teď už k samotné výrobě (přeskočím fázi vymýšlení řemenu):Vezmu kůži a vyříznu potřebné kusy.V tomto případě se jedná o hnědou broušenou olejovanou chromtřísločiněnou hovězí kůži na horní stranu a hovězí přírodní třísločiněnou kůži na spodní stranu. Kůži je potřeba seříznout, aby řemen nebyl moc tlustý. Ručně pomocí seřezávacího nože. Když je kůže seříznutá, je na řadě první kolo lepení. A zase seřezávání, na straně přezky, aby tam řemen nebyl silnější než na straně u hodinek. A další kolo lepení, ukončení řemenu na straně přezky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anela Odesláno 6. března 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2015 Lícová strana kůže se musí obrousit, aby na ní drželo lepidlo. Na přenesení rozměrů řemenu používám šablony, ale vždy to ještě před řezem kontroluji. Samotné oříznutí přesného rozměru řemene je poměrně krátká operace, ale naprosto klíčová. Aby si kůže zachovala co nejdéle čistou hranu řezu, nemůžu desetiny milimetru obrušovat, tahle kůže se potom na hraně nedá zahladit. Řez musí být kolmý a přesný. Je potřeba zkontrolovat, jestli rozměry opravdu sedí a jsou v mezích tolerance pružnosti kůže, nebo musím začít znovu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anela Odesláno 6. března 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2015 Příprava vnitřních dílů a kůže na poutka je jednodušší a rychlejší. Kůži na poutka ztenčuji na minimální tloušťku několik desetin milimetru. Je překvapivé, kolik kůže z takového malého kousku člověk odřízne. Následuje lepení a broušení a lepení poutek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anela Odesláno 6. března 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2015 Teď už je možno slepit delší část řemenu a vzít míru na pevné poutko a zkontrolovat, že sedí. Další lepení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anela Odesláno 6. března 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2015 Nitě je dobré navoskovat, i když jsou polyesterové, pak se s nimi lépe pracuje. Začínám většinou druhým, volným, poutkem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anela Odesláno 6. března 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2015 Na hotové díly naznačím díry. Lze si vymyslet spoustu kombinací, já mám nejraději ?pětku? s trochu většími středovými dírami. Nejzábavnější část je šití, podle zvolené barevné kombinace. A na konec závěrečná kontrola, že vše sedí. A máme hotovo Tak ať se dílo taky podaří Honza Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bradkoun Odesláno 6. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2015 Krásná práce, zajímavé fotky. Tohle nikdo "na koleni" opravdu nedá. Jenom to seříznutí kůže na potřebnou tloušťku musíš mít dost v ruce.Díky za prohloubení mých nulových znalostí o výrobě řemenu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sedlin Odesláno 6. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2015 Paráda! Super vlákno! Díky moc! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
villain83 Odesláno 6. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2015 Super,diky Honzo! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
blackhead Odesláno 6. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2015 Honzo, cim se to lepi? Rozlepil se mi opasek, tak ze bych pouzil to same, dik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trojan Odesláno 6. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2015 Máš to moc pěkné Honzo, nedávno jsem na Racingu vyhořel :-) Blackhead: UHU Kontakt nebo Chemopren obuv. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dzos Odesláno 6. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2015 Parádní reportážní vlákno, gratuluji a děkuji, že jsi si dal ten čas to zdokumentovat ! Je vidět, že výroba řemenu není jednoduchá záležitost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
blackhead Odesláno 6. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2015 dik, doufam ze se cely nezapatlam.Máš to moc pěkné Honzo, nedávno jsem na Racingu vyhořel :-) Blackhead: UHU Kontakt nebo Chemopren obuv. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr77 Odesláno 6. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2015 Skvele zpracovana instruktaz, diky za to! Pokud delas prosivani celeho remene, tak to je taky rucni stehovani? Jinak to serezavani/stipani, to je fakt "vysoka skola"! Vysledek je teda paradni a pokud je to 20mm a je volny, rad jej s Tebou smenim za penize... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bembeg Odesláno 6. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2015 Klobouk dolu,to je pěkná práce!!Já bych skončil u toho seříznutí!Bez prstů ale!;-) Kolik cca času spolkne vyrobit takový řemen?Pokud to není tajemství? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 6. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2015 Nádhera, díky za rozšíření obzorů. časová náročnost by mě také zajímala. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kostra Odesláno 6. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2015 Krásné nahlédnutí pod pokličku výroby řemenů, díky za něj Honzo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anela Odesláno 6. března 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2015 díky kluci blackhead: chemopren na obuv je super, začal jsem ho používat právě na Trojanovo doporučení a musím říct, že je to držák. je ale potřeba mít obě plochy dobře očištěné, pak to drží fest. jinak tenhle řemen jsem vyráběl asi tři hodiny, v deset večer jsem si k tomu sednul a asi v jednu jsem šel spát... teoreticky to jde zvládnout rychleji, prakticky i mnohem, mnohem pomaleji... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KankX Odesláno 23. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2015 pekne, diky za bezva navod... az me z nej presla touha si remen sam vyrobit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mechac Odesláno 23. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2015 krasna prace, diky za ten prispevek. Sice se do toho nikdy nepustim, ale je velmi zajimave videt cely proces. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se