Bianchi Odesláno 30. července 2007 Nahlásit Odesláno 30. července 2007 Mám objednané hodinky značky Edox model Class-1 Date I, v edici partnera norského týmu " Spirit of Norway " chtěl bych vědět, jaký máte názor na kalibr ETA 2824, není příliš " obyčejný " ?
Onisan Odesláno 30. července 2007 Nahlásit Odesláno 30. července 2007 po čase tě to může začít mrzet... čím více se budeš v hodinkách "hrabat" tím víc ti 2824ka bude připadat moc profláknutá a obyčejná
Bianchi Odesláno 30. července 2007 Autor Nahlásit Odesláno 30. července 2007 Onion napsal: po čase tě to může začít mrzet... čím více se budeš v hodinkách "hrabat" tím víc ti 2824ka bude připadat moc profláknutá a obyčejná Dobře, zatím jste mě příliš nepotěšili, ještě jeden naivní dotaz je 2836 o mnoho lepší ?
Bianchi Odesláno 30. července 2007 Autor Nahlásit Odesláno 30. července 2007 Obrázky jsou pryč, tak znovu.
gas Odesláno 30. července 2007 Nahlásit Odesláno 30. července 2007 záleží na ceně, hodinky s tímto kalibrem a safírem můžeš koupit kolem cca 8 tis, záleží na značce úpravách strojku, je to na tobě, pokud se ti tak líbí, jsou to tvoje peníze
cali Odesláno 30. července 2007 Nahlásit Odesláno 30. července 2007 na 2824 podla mna nie je nic zleho ak doma za kazdu cenu netuzis mat nieco extra tak 2824 je asi najlepsi seriovo vyrabany stroj .... na zberatelov s nim asi dojem neurobis ale ak chces len dobre hodinky (je na tebe za aku cenu... ta je silne zavisla od znacky) tak si kupil myslim dobre. proste pomer cena vykon je tam stale hodne slusny ale uz sa to da nazyvat hodinkami dokonca aj tu na chronomagu navyse prestiz toho stroja by mala casom "stupnut" pretoze sa povrava ze s dodavkami tychto strojov pre vselijakych menej renomovanych "monterov ETY" (ako ich ja nazyvam) zacinaju byt problemy, proste ETA sa snazi nejako vysporiadat s tym ze dodava v podstate rovnake stroje do hodiniek za 5 aj 50K takze to riesi (celkom prekvapivo) v prospech tych 50K co sa samotneho stroja a hodiniek tyka tak ak na nich nebudes rubat drevo tak ta bez problemu preziju.
Rimsy Odesláno 30. července 2007 Nahlásit Odesláno 30. července 2007 Edox je dal neupravuje? Tez by me zajimalo, jestli je rozdil v presnosti treba u 2836.
Návštěvník tolja Odesláno 30. července 2007 Nahlásit Odesláno 30. července 2007 Bianchi napsal: Dobře, zatím jste mě příliš nepotěšili, ještě jeden naivní dotaz je 2836 o mnoho lepší ? Je lepší o ukazatel dne
Bianchi Odesláno 31. července 2007 Autor Nahlásit Odesláno 31. července 2007 Rimsy napsal: Edox je dal neupravuje? Tez by me zajimalo, jestli je rozdil v presnosti treba u 2836. EDOX je upravuje nebo to alespoň píše na svých stránkách, EDOX 80 Based on the ETA 2824, jen nevím co si mám pod tou úpravou představit.
mnovace Odesláno 31. července 2007 Nahlásit Odesláno 31. července 2007 No právě, je docela dost výrobců hodinek, co píší, že za základ pro jejich úpravu posloužil kalibr ... Ale v této cenové katgorii se jedná maximálně o výměnu šroubků za modřené, nápisy popř. vizuální úprava rotoru, broušení můstku. Pokud chceš opravdu úpravu tak musíš sáhnout do jiné kategorie. Například Mido, jejich stroje vycházejí z ety, ale jsou seřízeny na přesnost chronometru a také nejsou bůhví jak upravovány.
Bianchi Odesláno 31. července 2007 Autor Nahlásit Odesláno 31. července 2007 Abych řekl pravdu já na nějaké úpravě ani až tak nebazíruji, šlo mi jen o to, zda 2824 není nějaký střep, odpověď jsem dostal a chtěl bych vám za ni poděkovat, takže díky.
Bianchi Odesláno 31. července 2007 Autor Nahlásit Odesláno 31. července 2007 Další dotaz, jako druhé bych si chtěl pořídít ještě jedny hodinky EDOX CLASS 1 Spirit of Norway, tentokrát jako chronograf, jsou osazeny ETOU EDOX 011 BASED ON ETA/VALJOUX 7750 AUTOMATIC, to už by mělo být asi v pořádku, ne ? Tyhle EDOXY jsou však docela drahé a než na ně našetřím budou asi v čudu, takže je to spíš akademický dotaz na kalibr, promiňte začátečníkovi.
mnovace Odesláno 31. července 2007 Nahlásit Odesláno 31. července 2007 7750 jako je v certinách ... prostě stroj s chronografem a nápisem na rotoru, možná jsi to pochopil špatně nebo je jen otázka špatně položená asi by to mělo být položeno takto: Co říkáte na stroj eta 2824? Odpověď: Běžný stroj, který se už dělá dost dlouho, vcelku bezproblémový a najdeš ho v hodinkách od cca 10 do cca 50 tisíc. Co říkáte na stroj 7750? Odpověď: Stroj s chronografem a day/date ukazatelem, dodávaný v hodinkách od cca 20 000 do cca 100 000 Kč v hodinkách edox bez úpravy.
Bianchi Odesláno 31. července 2007 Autor Nahlásit Odesláno 31. července 2007 mnovace napsal: 7750 jako je v certinách ... prostě stroj s chronografem a nápisem na rotoru, možná jsi to pochopil špatně nebo je jen otázka špatně položená asi by to mělo být položeno takto: Co říkáte na stroj eta 2824? Odpověď: Běžný stroj, který se už dělá dost dlouho, vcelku bezproblémový a najdeš ho v hodinkách od cca 10 do cca 50 tisíc. Co říkáte na stroj 7750? Odpověď: Stroj s chronografem a day/date ukazatelem, dodávaný v hodinkách od cca 20 000 do cca 100 000 Kč v hodinkách edox bez úpravy. Fajn, díky.
cali Odesláno 31. července 2007 Nahlásit Odesláno 31. července 2007 schvalujem vyber, na dnesne pomery relativne nepreplacany sportovy chronograf.... zda sa mi to alebo su v titane? (pozor na to mozu sa ti vo finale zdat moc lahke) inak super hodinky .... asi nebudu za hubicku ale na druhu stranu hanbu ti rozhodne nikde nespravia.
Bianchi Odesláno 31. července 2007 Autor Nahlásit Odesláno 31. července 2007 Za hubičku opravdu nejsou, viz : http://www.timeway.ch/Edox/Edox-Class-1/Ed...678af8bb0309686 jak už jsem psal, nebude to hned ( bohužel ), nejdříve ty první z řady CLASS-1
Vit Odesláno 1. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 1. srpna 2007 mnovace napsal: 7750 jako je v certinách ... prostě stroj s chronografem a nápisem na rotoru, možná jsi to pochopil špatně nebo je jen otázka špatně položená asi by to mělo být položeno takto: Co říkáte na stroj eta 2824? Odpověď: Běžný stroj, který se už dělá dost dlouho, vcelku bezproblémový a najdeš ho v hodinkách od cca 10 do cca 50 tisíc. Co říkáte na stroj 7750? Odpověď: Stroj s chronografem a day/date ukazatelem, dodávaný v hodinkách od cca 20 000 do cca 100 000 Kč v hodinkách edox bez úpravy. Když už se tu rozjela diskuze o strojcích nedá mi to a zeptám se: dá se nějak srovnat kvalita strojků 2824 a 7750? Je opravdu 7750 lepší (přesnější, odolnější,....) nebo je prostě "jen" komplikovanější (fce chronografu) a proto je dražší?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se