farářskej Odesláno 2. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2007 Já vím, že se to tu svýho času probíralo, ale nedokázal jsem to najít. Dělají ten tikací zvuk zoubky unašeče, nebo jsem si to blbě přeložil? "The teeth in the escape wheel are shaped in such a way that they engage the small legs (the pallets) of the pallet fork cause it rock back and forth. The escape wheel teeth impacting on first one pallet and then the other. Back and forth, is what causes the ticking sound."
dubraro Odesláno 2. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2007 Zvuk tikání vydává dopad zubu krokového kola na paletu.
l3stat Odesláno 3. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2007 a ještě vidává zvuk dopad jazýčku do vidličky kotvy
vana Odesláno 4. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2007 Nejhlasitější je dopad zubu krokového kola na paletu, ale je tam ještě pár dalších ťuků: dopad popudného kamene setrvačky na vidličku, pak zase nazpátek ťuknutí vidličky do popudného kamene na začátku popudu a ještě (u švýcarského kroku) dopad vidličky na dorazový kolík. Ale tyhle tři jsou v podstatě neslyšitelný.
alt Odesláno 5. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2007 ...dopad zubu krokového kola na paletu KOTVY...
Návštěvník maxigabrielg Odesláno 13. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 13. srpna 2007 ze preco tikaju? aby si pocul ze idu,nie?
Lord Odesláno 13. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 13. srpna 2007 kdyby netikali, tak si koupis digitalky a mas klid,ale ten tikot to je to proc je chces
Návštěvník maxigabrielg Odesláno 14. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2007 a niektore kusy tikaju tak krasne...ze by sa im malo Vykat!
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se