Lamiczka Odesláno 4. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2017 V 4. 4. 2017 v 19:01, jrov napsal: Já na začátku strávil asi 14dnů vymýšlením bungalovu 5+kk s átriem a dvou garáží, ale nakonec to nevycházelo s umístěním na pozemek. Takže jsme koupili typový projekt na dvě patra, nechali udělat jednu zásadní úpravu v přízemí, posunuli dvě příčky, komín a doprojektovali na papír dvou garáž. Po 4 měsících bydlení musím uznat, že ten "typový architekt" domyslel takřka vše k naší spokojenosti. Kdyby někdo stavěl na moravě tak jsme 11.5.2016 kopli do země a 4.12.2016 se stěhovali do kompletně hotového a zařízeného domu, včetně zpevněných ploch, plotu brány atd... jen trávník chyběl :-). zdivo porotherm Heluz, stropy litý beton, 2 patra a stanová střecha... jelo se ze začátku 7 dní v týdnu mimo technologické pauzy, ale nikdo o nedělích neprudil a kontrola nepřišla... a co se týče rozpočtu tak neznám snad nikoho kdo by dostavěl, udělal zahradu a vybavil svůj první dům do částky kterou si na začátku řekl :-) Tak to je dobrej fofr. Neprojevila se v baráku nějaká vlhkost přes zimu? Přecejen v betonu a omítkách muselo být vody dost... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jrov Odesláno 4. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2017 (upraveno) Mame v dome sucho jak na sahare, museli jsme dcerce koupit zvlhcovac ... od nastehovani 30-34% stabilne . Podlaha je ale "suchy" beton strojove vyhlazeny , je v nem minimum vody . Omitky sadrove s max tloustkou vyjimecne 1,5cm - vyzdili to podle pravitka i kuchynar cumel , ze mu sedi vsechny rohy na 90st. Na 12m delky jim ujelo 7mm uprostred a konce sedi. Jinak samozrejme ze barak obcas lupne a tahle zima byl fakt tady v Ostrave extrem kdy zamrzla zem snad 60cm. Par vlasecnic v malbe se na par mistech objevilo, ale to je klasika u novostaveb Edit: ta vlhkost je za zimni mesice , ted jsme nekde na 40 ... Upraveno 4. dubna 2017 uživatelem jrov Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 4. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2017 Já mám pořád obavu, že takhle rychle to nedáme ale možná i kvůli financím. Největší brzda jsem asi já, protože se neumím o věcech jako je bydlení takhle rychle rozhodovat, ale doufám, že do zimy dáme aspoň hrubou a příští rok Vánoce by mohly být reálný. Předpokládám, že typovku jsi bral od firmy co ti to pak i na klíč stavěla, nebo jste takto valili svépomocí? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jrov Odesláno 4. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2017 Typovka je euroline, typ 1439 . Me to stavela firma od znameho, ale vysoutezil jsem si ho regulerne pres slepe rozpocty s vice firmama a nebyl nejlevnejsi. Jenze jsem vedel ze to bude slapat, a tech par procent v cene domu uz nehralo roli. Je fakt ze jsem musel rozhodovat dost veci za pochodu , stavbu jsme rozdelili na casti ktere jsem koordinoval ja - ZTI, vytapeni , elektro a okna . Byl to ficak a dost napor. Z okoli vim ze bud to udelas s partou znamych a usetris na ukor casu a delky stavby. Rosekas to na atomy a delas to remeslnikama, kde se pak na sebe vymlouvaji a vsechno se tahne protoze tam mas na kazdou vec nekoho jineho a na papire to vypada ze usetris ale je to diskutabilni. Spousta veci je nedomylsenych, preskakuji ze zakazky na zakazku Zaplatis to na klic a neresis nic nez typ cerpadla , kachlicky a podlahy... Ja zkusil variantu kdy jsem ty drahe technologicke veci resil extra vyberkama a hledel na reference a cenu . Ovsem tech 6 mes. jsem se stavbyvedoucim byl kazdy den ve spojeni a sekali jsme jednotlive kroky na dny za sebe at nejsou prostoje... Kuchyn jsem mel navrzenou mesic po zacatku stavby a zabookovany termin na konec rijna, dvere jsem resil uz v cervenci ... s terminem na zamereni po omitkach ... je pak silene jak klidne cekas 2 mesice na dvere nebo kuchyn Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lloffass Odesláno 4. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2017 jrov: prosím, klidně do SZ, aby to Sibiř nepřepsal zase, ale můžu poprosit o info, kdo ti to stavěl? V brzké době se chystáme v Ostravě začít stavět a právě se snažím vybrat firmu. A mám z toho docela těžkou hlavu. Člověk slyšel už takové množství strašidelných historek o stavebních firmách, že už se mi ani nechce věřit, že existuje někdo, s kým to může proběhnout bez problémů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
franus Odesláno 8. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2017 Muj dotaz sice nepatri uplne ke stavbe domu, ale ma s zivotem v rodinnem dome neco spolecneho. Potreboval bych poradit nejakou rostlinu, nebo drevinu, ktera by slouzila jako izolace od sousedu. Predevsim aby zamezila vyhledu z jednoho pozemku na druhy. Potrebuji neco co az vyroste tak vytvori zivy, nepruhledny plot s vyskou cca 4metry (mozna i vice a to z duvodu svaziteho pozemku) a zaroven aby tato rostlina nezabirala moc mista do sirky, resp. hloubky a taky aby byl "nepruhledna" po cely rok. Jedinou zkusenost mam s tujemi, ale ty mi prijdou takove okoukané, nudne,... Takze pokud jste resili podobny problem, nebo mate nejakou alternatvivu, tak sem s tim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ax38 Odesláno 8. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2017 Habr.V zimě prořídne, ale úplně neopadne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 8. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2017 Zatím nejhezčí, co jsem na vlastní oči viděl a mám v plánu, je bobkovišeň. Hezká, zelená celoročně a výška by také seděla: https://www.ceskestavby.cz/clanky/jak-pestovat-bobkovisne-23035.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se