Přejít na obsah

Seagull - military watch podruhé

p3k

Doporučené příspěvky

Seagull - zelený číňan

aneb

D813.581 podruhé

Po vybalení balíku jsem se propracoval k papírové krabičce, ve které byla ještě menší papírová krabička a v ní na polštářku uložené hodinky.  

Hned z první bylo jasné, že se zelená na cifru povedla. Je pěkně tmavá, v šeru jde až do černa, Číslice na ciferníku jsou plastické, barva je béžová a hodí se k barvě cifru. Nevím ale, jestli zelená ladí s barvou čínských tanků, i když na dýnku je jeden vyleptán. Nad tankem je hvězda, ve které není srp ani kladivo, ale znak, který neznám.. Ručky jsou celkem masivní, zejména hodinovka na mne působí jako zapomenutá sněžnice. Vteřinovka je na špici obarvena doruda. Bohužel pracovník u linky, asi z únavy, při máčení vteřinovku omylem uchopil za nesprávnou stranu, a tak pěticípá hvězda na druhé straně zůstala béžová. Předpokládám, že za to dostal dvacet let nucených prací.  

post-20625-0-13403600-1427306595_thumb.jpg

Jelikož se jedná o vývozní model, liší se i popis hodinek na cifru. Na netu se dají vyhledat i ty s origo čínskými znaky s červenou hvězdou.  Ty moje mají anglické nápisy  SEA-GULL  (umístěn nahoře pod znakem Mazdy) dole pak AUTOMATIC CHINESE MILITARY WATCH SINCE 1964. a úplně dole malým pro jistotu ještě jednou china made.

Pouzdro je ocelové, zboku vlevo na štítku je něco důležitého čínsky, vpravo na pozici 3 je korunka, které má jak příjemné opracování, tak i dobrou ochranu pouzdrem. Sklíčko by mělo být safírové a je ploché, bez AR. Originál řemen je látkový, kanvas,  s koženým podšitím. Působí bytelně, má vystýlku, a je rovněž zelený. Celkem se povedl, ladí s hodinkami a pohodlně se nosí. 

post-20625-0-36419400-1427306604_thumb.jpgpost-20625-0-27686500-1427306623_thumb.jpgpost-20625-0-31048500-1427306662_thumb.jpg

Hodinky se jeví, že jdou přesně, mám je krátce, občas se ozve setrvačka úderem, asi aby tankista neusnul. Toto je asi jediný nešvar, který ale hodinky lehce setřou celkovým dojmem. Ověřeno mezi běžnými imperialisty.

post-20625-0-69633100-1427306678_thumb.jpg

Pokud se majitel oprostí od některých symbolů, zjistí, že se jedná o poměrně vydařené a zajímavé hodinky. To vše umocněno tím, že jsou svébytné, nic nefejkují a jsou vyrobeny tradičním výrobcem hodinek.  

Průměr pouzdra 43 mm

Strojek ? in-house Seagull ST 2553

Nátah ? ruční/automatický

Šířka řemen ? 24 mm

Sklíčko ? plochý safír bez AR

Ciferník s plastickými indexy ,

luminiscenční indexy a ručky

WR 50 tedy nic moc, ale pot z oroseného vojína by mohly zvládnout

Upraveno uživatelem p3k
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po měsíci...

Docela pěkný hodinky, který ale IMHO číňák zabil tím štítkem z boku. Líbí se mi indexy, ale ty ostatní nápisy by mohly zmizet. Zelená je příjemně neotřelá.

To nenabarvení hvězdy na vteřinovce mi přijde jako odvážný skutek, protože vlastně z Ruské hvězdy udělal Americkou. Třeba je to tajný vzkaz...

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...
  • po měsících...

Tak sem koukal na cinana a hvezdicky jsou i na cinskych fotkach bez rude barvy (ruzne fotky od vice prodejcu). Pisou teda, ze sklicko je mineral - tvrzene, nekteri prodejci Hardlex :-). A fakt vypadaji hezky, ale cena se mi nezamlouva :-(.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...