Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  • Od poloviny 18. století nedošlo k žádné zásadní revoluci v základních principech fungování mechanických hodinek (mimo Spring Drive)
  • Již v roce 1764 John Harrison sestrojil námořní chronometr, který ukazoval čas s přesností +- 2sec/den?
Odesláno
Mozna je do dukaz o jejich dokonalosti, s niz se nespokojili pouze panove v Japonsku.

:thumbsup_anim::-) ale je to fakt ulet.....za 243 let se u mechanických hodinek z hlediska přesnosti v podstatě nic nezměnilo..WOW! Ani dnes nevyrábíme přenější hodinky. N adruhou stranu pokrok v této oblasti vidím v tom, že stejnou přesnost dnes dosahují daleko menší strojky.

Odesláno

co je to vlastne spring drive? a co je to termoregulacia u quatzu a ako funguje? tieto dva pojmy mi tu nikto nevie vysvetlit... :(

Odesláno
co je to vlastne spring drive? a co je to termoregulacia u quatzu a ako funguje? tieto dva pojmy mi tu nikto nevie vysvetlit... :(

Termoregulace zajišťuje, aby krystal, který je zdrojem přesného kmitočtu, měl stálou teplotu. Vlivem teploty se totiž kmitočet krystalového oscilátoru mění a to má vliv na přesnost. Tak se krystal uzavře společně s topným tělískem a tepelným čidlem a uměle se udržuje na vyšší, ale stále stejné teplotě, než je teplota okolí.

Odesláno
Termoregulace zajišťuje, aby krystal, který je zdrojem přesného kmitočtu, měl stálou teplotu. Vlivem teploty se totiž kmitočet krystalového oscilátoru mění a to má vliv na přesnost. Tak se krystal uzavře společně s topným tělískem a tepelným čidlem a uměle se udržuje na vyšší, ale stále stejné teplotě, než je teplota okolí.

To je krapet krkolomné ne? To neexistuje nějaká elegantní tepelná kompenzace? Teda japončíci mě zklamali :)

Odesláno

no ze by sa vyhrieval krystal to sa mi akosi nezda.. to by tie hodinky museli ist na autobateriu aby to utiahli alebo by bateria vydrzala velmi maaalo.. myslim ze stou termorugulaciou prisla ako prva eta v quartzkach a nie ja pan :)

Odesláno

Spring Drive ja kalibr ktery je take na pruzinu, ale je rizen krystalem. Mrkni na obrazky nize.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...