Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Mohl by mi nekdo doporucit osvedcenou (nejlepe vlastnimi zkusenostmi) personalni agenturu v Praze? Premyslim uz dopredu a od rijna chci nastoupit nekam do pomeru, pri skole. Na vlastni pest jsem hledal, ale ty nabidky prace se furt opakuji :worried_anim:

Diky za kazdou hodnotnou radu...

Odesláno
  PavelSe napsal:
Nevím, co přesně hledáš, ale jako agentury s určitou úrovní se mi ukázaly Hays, Robert Half a Synergie ...

Rad bych nejakou administrativu ( k te mam od Mezinarodnich vztahu nejblize ) u stredne velke, az velke firmy. Nejde mi tolik o finance, spis nekde zakotvit a nabirat zkusenosti. Hlavni bude skloubit to se skolou, tzn. ze muzu az po 15h + cely patek :( Na PA od Tebe se mrknu, zatim znam jen Grafton.

Návštěvník YPO
Odesláno (upraveno)

v podstatě je jedno do jaké agentury vlezeš ........ důležité je nenarazit na mladé jelito,které tam sedí za 10t hrubého a Tvůj další pracovní osud mu je u prd** ......... s Graftonem dobré zkušenosti nemám asi bych preferoval R.Halfa + Hays tam se aspoň tváří,že o tebe mají zájem a jejich nabídky nebývají špatné

Upraveno uživatelem YPO
Odesláno

Jednoznacne Robert Half, mam od nich treri mesic praci, a je to narez :)

Super jednani, komunikujou hodne rychle, luxusne se staraj, i po nastupu do prace mi parkrat volali, jak se mi libi, ...

Jsou kousek od Narodni smerem k Vltave na pravy strane ty ulice, nejak se mi zrovna nevybavuje...

www.rhi.cz

Odesláno

Co se profesionality týče Robert Half - skutečně profesionálnější přístup nenajdeš. Já oslovil před 2 lety prakticky všechny, ale upřímně výsledek nic moc. Nakonec jsem volil mezi třemi místy, které jsem si našel sám. Dneska paradoxně dělám na místě, které jsme našel na Úřadu práce. A to se jedná o pozici v tom managementu zavedené akciovky. Samozřejmě ta pozice tam byla jen proto, že se to má na ÚP hlásit, ale jak je vidět i to se počítá. Takže já sázím na vlastní aktivitu ! Mimochodem od té doby čelím každý měsíc nájezdům Head-Hunterů, kteří mě lámou do nově vznikajících firem. Nevím odkud berou kontakty, možná z webu nebo načerno od některé z těch personálek...

Odesláno

RH vypada opravdu dobre, uz jsem jim poslal sve CV, potvrdili prijeti. Uvidim s cim na me prijdou :)

Zkusim ale jeste jednu vec, oslovit par firem na blint. To by mohlo taky prinest nejaky uspech.

Odesláno

Vzhledem k tomu, že "férové" personální agentury si od uchazečů nevybírají žádné poplatky, nevidím důvod svůj životopis párkrát nenamnožit a neposlat ho do všech.

Moje první místo jsem našel právě tímhle způsobem, byla to agentura Alea psychologie, Michalská 12; ale myslím, že už neexistují.

Jsou agentury, co se zaměřují na velmi úzký segment trhu (např. AXIOS výhradně kolem počítačů) a jsou takové, které mají velmi široký záběr.

Z paměti si kromě již jmenovaných vzpomenu na Adecco (kousek od Tesca na Národní, vedle České pojišťovny), Mannmark a Mannpower (tyhle dvě si pletu, jedna má kancelář kousek od Karlova náměstí), Start (ta je spíš na brigády a málo placená místa), Kariéra sro (u metra Želivského - tuhle prý údajně vlastní scientologové, snaží se "utáhnout" uchazeče aby se zúčastnil jejich placených kurzů).

Nejúčinnější bývá ale odpovědět přímo na inzerát (stejně to jde nakonec přes nějakou ze zmíněných agentur), dobrým zdrojem je čtvrteční Mladá fronta (tam jsem našel moje současné zaměstnání, nebylo přes agenturu), na internetu jsou to servery s různou obměnou slova práce (sprace, eprace, prace) a slova job (jobshop, jobmaster, jobpilot). Těžko se v tom orientuje, inzeráty jsou dost často du- a více- plicitní :-), stejně tak servery patří mnohem menšímu počtu majitelů, než by se mohlo zdát.

Z "reklamních" tiskovin mi přijde nejlepší Metropolitní Expres, ale jen ty "plošné" inzeráty, textové nemá smysl číst, to jsou buď na prodejce nebo k bezpečnostní agentuře.

Co se administrativy týče, celkem dobrým startovacím můstkem můžou být banky, teď to vypadá že mají nějak nedostatek pracovníků, hodně dává inzeráty ČSOB a Spořitelna. Stejně tak je možné vybrat si jakoukoliv "oblíbenou" velkou společnost a napsat na personální oddělení. Jak se říká, náhoda je blbec :-) Pokud máš "přes ulici" nějakou velkou kancelářskou budovu, není nic jednoduššího, než si opsat jména firem a pár jich oslovit :-)

Odesláno

Patriku diky za vycerpavajici info. Nelenil jsem a rano obeslal par velkych bankovnich ustavu a odpovedel na nekolik inzeratu na jobs.cz. Je to tak hodka, co mi volala Junior recruitment consultant z PA Mercury Group, ze by pro me mela pozici Vecerniho asistenta u pravnicke firmy. V utery jdu na pohovor, tak se uvidi. Kdyz budu jeste v Praze, stavim se osobne v KB, kterou mam pres ulici a poptam se na tehle konkretni pobocce - to by byl genialni napad, kdyz by to vyslo ;)

Odesláno

Prave jsem se vratil z pohovoru, kde jsem si docela dobre pokecal s tou juniorkou (mohlo ji byt tak 23). Rozebirali jsme muj zivotopis, ale ac jsem cekal, ze se vic zameri na zkusenosti s administrativou, prekvapive ji zaujala prace v novinach a foceni. Tak jsem zvedavy - do tydne da vedet, jestli me poslou na tu pozici vecerni secyny :)

• po 3 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Tak co, jak to dopadlo? Já jsem jen tak "zkusmo" odpověděl na jeden inzerát, který jsem si přečetl cestou do práce v Metropolitním Expresu. "Nadhodil" jsem celkem slušný (možná až na hranici drzosti :jawdrop: ) plat, no a oni mi na to "kývli". No, co se dá dělat, s hodinkama tak holt nebudu mít už nic společného :crying_anim02: . Už jen měsíc. Změna je život....

Je fakt, že v Praze jsou platy nesmyslně vyšroubované, když vezmu v úvahu, že průměrný plat muže v Praze je 32 000 Kč, tak si říkám, jak dlouho to může vydržet. No ale nebudu přece plavat proti proudu, že :thumbsup_anim: "Až to praskne", budu raději "ten nahoře", než "ten dole".

Když už jsme u toho, neměl by někdo zájem převzít mojí práci? Ne, nedělám si srandu, je to míněno jako vážná úvaha. Šlo by o práci v servise. Je to mimořádně náročné na pečlivost, jde o evidenci náhradních dílů, objednávky v zahraničí, fakturace, kalkulace. Chtělo by to aspoň jeden jazyk z AJ/NJ/FJ - na úrovni vedení rozhovoru a psaní dopisů. Kladný vztah k hodinkám je velkou předností :gora:

Kdyžtak můžete poslat životopis na IBMPC@seznam.cz

doplněno: tak jsem si to po sobě přečetl, a zjistil jsem, že jsem nenapsal kde - to víte my "pragocentristi" :-) tak nějak občas zapomeneme na to, že i jinde než v Praze mají elektřinu, počítače, a údajně i internet :clap:

představa o platu by také nebyla marnou součástí životopisu

Upraveno uživatelem Patrik
Odesláno

Na toto vlakno jsem nezapomnel, jen bohuzel zadny vyvoj v moji veci. Z PA se ozvali po tydnu se zpravou, ze zminovana firma pozici obsadila z vlastnich zdroju. Banky maji sveho personalu dostatek. Stale tedy rozesilam CV vsemi moznymi (i nemoznymi) smery v nadeji. Presto mi bylo nabidnuto znamou, abych na cele zari, dokud mi nezacne skola v Praze, sel zde v Kutne Hore vypomahat do jedne reklamni agentury (Expanduji k bratrum na Slovensko a je to potreba pro to pripravit pudu, sepsat databazi klientu, atd.). Samozrejme jsem do toho sel. Ale jak jsem napsal vyse, dlouhodoba brigada v Praze je zatim v nedohlednu.

Patriku gratuluji ke kariernimu rustu (predpokladam, ze na nizsi pozici nenastupujes :) ). Jak pises, zmena je zivot. Pokud ale mas praci soucasne jako konicka - mluvim o hodinkach, je to dvojnasobna radost ;)

Odesláno

Díky, taky Ti přeji hodně štěstí.

Ohledně práce a koníčka, spíš bych řekl, že to je obráceně, práce se mi stává koníčkem. Nejdřív jsem dělal v pojišťovně a odtud jsem si přinesl mého koníčka - finance (dělám i moderátora diskuse na jednom finančním serveru), pak jsem nastoupil sem a rázem se mým koníčkem staly i hodinky. Prostě jsem byl "nakažen" a asi mě to už nepustí. Nevím, jestli si někdy koupím nějalé "lepší" (rozuměj nad 100 000 Kč) hodinky, ale s "novým" platem to vypadá hodně pravděpodobně :smile_anim:

Stejně je to zvláštní, dřív jsem za "drahé" považoval i hodinky za 5000 Kč, dneska co je pod 20 000 Kč jsou "levné", 20 - 80 tis. jsou "normální" a teprve nad tuto cenu začínají ty "drahé". :-)

No a nyní jdou zase absolutně "mimo obor". Doufám, že moc míst už nevystřídám, tolik času na koníčky zase nemám :-)

• po 4 týdnech...
Odesláno

Heureka, aneb cekani se vyplatilo. Moje CV zaujalo firmu Eficia, ktera zabezpecuje objednavky a aktivace pro noveho operatora U:fon. Byl jsem u nich na pohovoru, kde jsem si osahal, co me bude cekat. Hned me vzali. Budu to mit brigadne na 30h/tydne s tim, ze je na me, kdy si je odpracuji. Pozice Backoffice Administrator (prepis objednavek do systemu a aktivace cisel). Neboli nemohlo to byt lepsi. V pondeli mam nastup a uz se moc tesim :thumbsup_anim:

Odesláno
  Jakubisko napsal:
Heureka, aneb cekani se vyplatilo. Moje CV zaujalo firmu Eficia, ktera zabezpecuje objednavky a aktivace pro noveho operatora U:fon. Byl jsem u nich na pohovoru, kde jsem si osahal, co me bude cekat. Hned me vzali. Budu to mit brigadne na 30h/tydne s tim, ze je na me, kdy si je odpracuji. Pozice Backoffice Administrator (prepis objednavek do systemu a aktivace cisel). Neboli nemohlo to byt lepsi. V pondeli mam nastup a uz se moc tesim :thumbsup_anim:

Gratuluju

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...