Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 77
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Daji se nekde sehnat original, nebo alespon ta replika ze stejne fabriky? Myslim krome ebay...

To NIGHTinGALE: Byla by sance ve volne chvilce napsat nejakou minirecenzi se zkusenostma? Uvest zakladni rozmery a pridat dve, tri fotky?

Je to zajimavej kousek, treba by zajemcu o tuhle laskavost bylo vic...

Kdyby to slo, tak moc diky.

Odesláno
Daji se nekde sehnat original, nebo alespon ta replika ze stejne fabriky? Myslim krome ebay...

To NIGHTinGALE: Byla by sance ve volne chvilce napsat nejakou minirecenzi se zkusenostma? Uvest zakladni rozmery a pridat dve, tri fotky?

Originaly jsem nikde nevidel, podle me, jich bylo vyrobeno dost malo. Ale ty repliky se daji na eBay najit.

Odesláno (upraveno)

Ale jak je videt, pouzivaly je i vojaci Vychodniho Nemecka.

Treba se u nekoho najdou i originaly.

kampfschwimmer1.jpg

Upraveno uživatelem afrikab
Odesláno

Minulý týden jsem viděl jedny v antiku kousek od nám. Míru v Praze. Stály asi 5000Kč, zkusím se tam dneska odpoledne podívat.

Odesláno

K dostání na ebay.de, prodejce Juri Levenberg, Mnichov. Mám od něj jedny Poljoty Aviatory, kupuju u něj pásky.

Tyhle monstra nabízí jako Poljot Amphibia v akci kup hned za 219?, v aukci někdy i od 1?. Ve stroji o váze 240 g, nabízenému jako kapesní hodinky s možností nosit na ruce, je Molnija Kaliber 3603, modré šroubky.

V trochu menším chronografu je Poljot 3133, má to průměr 50 mm a váží jen 170 g. U všech modelů uvádí 10 bar s odkazem, že je to údaj výrobce a je to bez záruky.

post-3826-1220364700.jpg post-3826-1220365663.jpg

Odesláno

Tak včera mi přišly z Petrohradu - opravdu kolosální, měl jsem už budíky které byly menší. Bohužel mají jednu chybku - nejdou, což je u hodinek vada dost podstatná :crying_anim02: . A to jsem si pečlivě pročetl návod v azbuce, abych ruskému stroji třeba nechtě neublížil...houby platný, výsledek je stejnej jako u mých prvních hodinek z hračkářství - korunkou můžu točit, ručičkama hejbat a to je všechno... :crying_anim:

Odesláno
Bohužel mají jednu chybku - nejdou, což je u hodinek vada dost podstatná :crying_anim02:

Proto kupuju v Německu, tam jsem bez problémů reklamoval i pásek za 9 ?.

Odesláno
Tak včera mi přišly z Petrohradu - opravdu kolosální, měl jsem už budíky které byly menší. Bohužel mají jednu chybku - nejdou, což je u hodinek vada dost podstatná :crying_anim02: . A to jsem si pečlivě pročetl návod v azbuce, abych ruskému stroji třeba nechtě neublížil...houby platný, výsledek je stejnej jako u mých prvních hodinek z hračkářství - korunkou můžu točit, ručičkama hejbat a to je všechno... :crying_anim:

Uff, to je pech....dej urcite vedet, jak si dopadl u hodinare. Fotku na ruce bys mohl spachat?

Odesláno

Ale taky mohly utrpět újmu při přepravě /mně se to jednou přihodilo/. Jak vypadá vlásek?

Odesláno

Taky bych tipoval vlásek. Problém je že se do nich nedá podívat, protože nemají dýnko, musí se kuchat předem - oddělat ručky, odšroubovat ciferník... a do toho se pouštět nebudu. Nemám tuchu kolik by si za takové okouknutí řekl hodinář, nehledě na to že poslední dobou jsem měl na hodináře smůlu. Asi je pošlu je zpátky do Petrohradu a uvidím. Ty německý nemají ten punc citlivé ruky ruského mužika rekvalifikovaného na hodináře :-)

• po 4 týdnech...
Odesláno
Taky bych tipoval vlásek. Problém je že se do nich nedá podívat, protože nemají dýnko, musí se kuchat předem - oddělat ručky, odšroubovat ciferník... a do toho se pouštět nebudu. Nemám tuchu kolik by si za takové okouknutí řekl hodinář, nehledě na to že poslední dobou jsem měl na hodináře smůlu. Asi je pošlu je zpátky do Petrohradu a uvidím. Ty německý nemají ten punc citlivé ruky ruského mužika rekvalifikovaného na hodináře :-)

Klotzmane jako jsi dopadl s diverskama? Já jen jestli raději nepokukovat po Invicta replice....

Odesláno
Klotzmane jako jsi dopadl s diverskama? Já jen jestli raději nepokukovat po Invicta replice....

V pátek to bude 4 týdny co jsem je odeslal na výměnu a podle prodejce mu ještě nepřišly :crying_anim: , takže se s nima pomalu loučím.

Nicméně ta Invicta se mi nelíbí, stejně jsou ty hodinky prakticky nenositelné (aspoň pro mě) a do sbírky se mi zdá lepší když už kopie, tak aspoň ruská. Až na tenhle případ jsem neměl s ruskými prodejci nikdy žádný problém.

Když už o tom mluvíme - nemá tady někdo nějaké zkušenosti s poštou, jak teď postupovat při pátrání po zásilce ?

Odesláno
V pátek to bude 4 týdny co jsem je odeslal na výměnu a podle prodejce mu ještě nepřišly :crying_anim: , takže se s nima pomalu loučím.

Nicméně ta Invicta se mi nelíbí, stejně jsou ty hodinky prakticky nenositelné (aspoň pro mě) a do sbírky se mi zdá lepší když už kopie, tak aspoň ruská. Až na tenhle případ jsem neměl s ruskými prodejci nikdy žádný problém.

Když už o tom mluvíme - nemá tady někdo nějaké zkušenosti s poštou, jak teď postupovat při pátrání po zásilce ?

Pokud jsi to poslal doporučeně, jdi s podacím lístkem na poštu, kde jsi to posílal a sepiš u nich protokol pátrání po zásilce. Za doporučený dopis máš nárok na náhradu tuším že 1200,- Kč. Obyčejný dopis nebo balíček je pass.

Odesláno

Uprimnou soustrast...to je proste pech. :crying_anim02:

• po 2 týdnech...
Odesláno

Pokud to někoho zajímá, tak vše se v dobré obrátilo. Hodinky nakonec do Petrohradu dorazily (nebo prodejce přiznal že dorazily - těžko říct, nechci mu křivdit, zjevily se zázrakem v okamžiku když jsem mu poslal kopii podacího lístku a zmínil se, že nechám pátrat po zásilce) a skutečně obratem mi z Finska poslal nové - cesta poštou 3 dny včetně víkendu - nevídané, z Pelhřimova to trvá týden. Takže tak.

Hodinky jdou, v noci svítí jak zjednaný, rezerva chodu 48 hodin. Ale jsou fakt XXXL, místní člen Onion by si z nich měl udělat pilotky, tahle velikost by ho uspokojila. Pouze mě zaujalo, že při poklepu na dýnko zní v některých místech dost plechově, což mě přivedlo na myšlenku, že ta celkem nevkusná "ražba" je na dýnku jen přiletovaná nebo tak něco. Možná jednou vezmu otvírák na konzervy a..... :D

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...