Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak se omluvám , že jsem se chtěl zde pochlubit unikátním kusem hodin, které zde lidi možná ještě neviděli a takové hodiny ani neznají. Určitě jsem to nedělal z důvodu, abych si přihrál příspěvky.

Odesláno (upraveno)

Nechceš napsat jak jsi k nim přišel ? Mohlo by to být zajímavé čtení. Komentáře ber s rezervou.

Upraveno uživatelem docent
Odesláno (upraveno)

2 Hodinkymartin: Prispevky nevadi, maji smysl, ale v jednom z nich mas skrytou nabidku k prodeji, jinak kukacky pekny... Proto jsem tak reagoval...

2 docent: vopravdu si nedelej iluze ze tohle je forum pouze gentlemanu, jsou zde zastoupeny vsechny "socialni vrstvy", a to vcetne tech patologickych...

HOWGH!

Upraveno uživatelem LovecK
Odesláno

Nemám v úmyslu je prodávat a už vůbec ne v Čechách, protože si myslím, že ve zdejších vodách to nikdo nezaplatí, tak jak by se slušelo. Jsem  na foru nový, nicméně hodinkám  se věnuji již necelých 20 let. Bohužel tento kus , který prezentuji jsem neměl zatím ještě nikdy. Proto jsem se chtěl pochlubit a představit něco jiného než je zde na foru zvykem.  A hlavně získat informace ohledně tohoto chronometru. Body , abych mohl zde na foru prodávat nepotřebuji. S prodeji si umím poradit jinak a jinde.

Jinak zdravím vechny milovníky hezkých a vzácných hodin a slušný chronopacienty.

Odesláno

No škoda, že se nedozvíme nějaký příběh související s tímto skutečně zajímavým kouskem. Čekal jsem mnohem víc reakcí a komentářů k takovému kousku. Kdejaký plp co nosí fejky si tady zaslouží mnohem víc pozornosti. Nebo o korozi a investičním potenciálu. 

Odesláno

S tím plně souhlasím a je to smutné. Taky jsem myslel, že to osloví více lidí a najdou se zde odborníci, kteří mi k tomu povědí více. Jo,  to kdybych se zde pochlubil se značkou PRIM , Poljot nebo podobnou vzácností tak jak je zde zvykem , asi by reagovalo daleko více lidí.

Příběh jak jsem je získal je docela kuriozní a stálo mi to hodně sil přesvědčit zahraničního majitele k prodeji,  ale nebudu to dál zde řešit. Mohlo by se to obrátit proti mě.

Odesláno

Hodiny i konstrukce jejich uchycení (hezčí systém jsem zatím neviděl) se mi moc líbí.

Máš alespoň hrubou představu o tom, k čemu přesně sloužily, kdy a kde?

(např. hlavní zdroj přesného času, na stole v kajutě kapitána na velké zaoceánské lodi ...)

Nezkoušel jsi něco zjistit přímo v Longines?

Odesláno

S tím plně souhlasím a je to smutné. Taky jsem myslel, že to osloví více lidí a najdou se zde odborníci, kteří mi k tomu povědí více. Jo,  to kdybych se zde pochlubil se značkou PRIM , Poljot nebo podobnou vzácností tak jak je zde zvykem , asi by reagovalo daleko více lidí.

Příběh jak jsem je získal je docela kuriozní a stálo mi to hodně sil přesvědčit zahraničního majitele k prodeji,  ale nebudu to dál zde řešit. Mohlo by se to obrátit proti mě.

Kazde hodinky tady muzou mit svuj pribeh, i Primky a Poljoty. A nekdy prave ten pribeh rezonuje mnohem vic, nez samotny produkt. Ty si nam zadny nerekl, takze treba proto to nikoho neoslovuje. Na netu je o tech hodinach informaci docela dost, kdyby ses posnažil, urcite by to oslovilo vic lidi.

Návštěvník eloga
Odesláno

Moc pěkný exeplář, lodní chronometr Longines. Taková chronozáležitost, to už je skutečná vizitka sběratele, odborníka, fachmana a hodináře se vším všudy. Odvozuju to od přítele z Rakouska, který takovým člověkem je a narozdíl ode mne nemá ve sbírce jen Primky a Poljoty a sem tam nějaké Seiko. Pohybovat mezi takovými stroji v perfektním stavu, tak to je pro primkaře z  CZ úžasný pocit a vjem. Kamarád má ale ruské, značku si nepamatuju, ale tyto Longines to je prostě špica. Cena na ebay je tedy mimořádná, odpovídá výrobci, určení a stavu a tyto nebudou o mnoho dole. V každém případě úžas a obdiv, gratulace. Takový stroj bych viděl jako zlatý grál chronomagorů. Mám u kamaráda ve Vídni v renovačním stavu autohodiny Cortébert, ale postupuje to pomalu, k takové metě jako je tento lodní chronometr se nedostanu. Ale nevadí mi to, jsem spokojen občas i s těmi Primkamia starou Elogou po dědovi.

Pokud jde o nějaké detaily pořízení a příběh to už je čistě na majiteli, ale to bych si přečetl rád. 

**

Díky za ukázku.

Odesláno

Už jsem zjistil od kamaráda, který je velký profík a sběratel těchto hodin, že se jedná o výlohový chronometer. Ten kdo ve 20 a 30 letech min.století měl prestižní obchod a zastoupeni této značky mohl mít ve výloze tento chronometer. Používal se, ale i výběrových hodinářských dílnách , kde se podle něj seřizovaly hodiny a hodinky.

Odesláno z mého SM-T535 pomocí Tapatalk

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...