Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Kolega, který nemá nick na Chronomagu, mne požádal o zprostředkování repasu hodinek, ke kterým má osobní vztah:

Chtěl bych nechat repasovat dědovy hodinky Seiko 6139 PEPSI. Má je z doby kdy dělal pilota a kolega, kterého učil pilotovat, mu je na dovezl ze Singapuru. Chtěl bych dědu překvapit a dát je, alespoň z velké části, do původního stavu. Děda, kterému je už 80 let, měl nedávno autonehodu, díky které se rozbilo a vypadlo sklíčko a ztratila ručička malého ciferníku.

Chtěl bych vyčistit strojek, vyměnit lunetu tachymetru, doplnit chybějící ručičku, sklíčko, zbrousit/vyleštit kovový plášť hodinek, případně i nový tah (kovový řemínek). Zasílám zatím jednu, mě dostupnou, fotku. Díky za rady, které povedou k řešení.

post-31582-0-80285600-1433336532_thumb.jpg

Odesláno

Chápu, že chce aby to bylo jako nové, ale povede to k tomu, že ztratí autenticitu a hlavně originalitu a to je opravdu škoda.

Původní díly se nekoupí pouze Aftermarket a to ty hodinky spíše znehodnotí. Dal bych sklo a ručičku a nechal je vyčistit a zbytek nechal, jak je.

Pokud je děda měl rád, tak je bude mít i nadále a to v takové podobě v jaké s ním žily dlouho dobu.

Jinak nevím odkud jsi, takže navštiv seznam ověřených hodinářů /vlákno/, a uvidíš, kde to bude nejblíž

Odesláno

já mám jiná seika s pepsi lunetou, stará 40 let a teď jsem s Tikalem objednal aftermarket lunetu, kterou budu prznit savem, aby vypada jako ta tvoje která má svůj příběh

Takže vyčistit, doplnit chybějící, ale nechat jak jsou

Odesláno

já mám jiná seika s pepsi lunetou, stará 40 let a teď jsem s Tikalem objednal aftermarket lunetu, kterou budu prznit savem, aby vypada jako ta tvoje která má svůj příběh

Takže vyčistit, doplnit chybějící, ale nechat jak jsou

Mohl by jsi dát link kde jsi lunetu objednal - aftermarket, případně foto tvé lunety před výměnou a té "ostařené" savem? díky

Odesláno

Lunetu objednává kamarád na eBay, foto dokumentaci przneni samozřejmě udělám

Bite my shiny metal ass with Tapa

• po 2 týdnech...
Odesláno

Honzo, tím smirkem to už je přes. Na tom stole, jak to tam leží a vypadá to jak po 10 ponorech v korálovém útesu, to bylo to pravé :D

Ještě to teď protáhni tím kartáčem, ať tam vystoupí šrámy a rýhy a pak to jemně projeď olejovým handrem :lol2:

Odesláno (upraveno)

Tahle tu železnou vatu neviděla, ale ta druhá je už téměř dokonalá

Odesláno Ťapinou

Upraveno uživatelem Tikal

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...