iviw Odesláno 3. června 2015 Nahlásit Odesláno 3. června 2015 Kolega, který nemá nick na Chronomagu, mne požádal o zprostředkování repasu hodinek, ke kterým má osobní vztah:Chtěl bych nechat repasovat dědovy hodinky Seiko 6139 PEPSI. Má je z doby kdy dělal pilota a kolega, kterého učil pilotovat, mu je na dovezl ze Singapuru. Chtěl bych dědu překvapit a dát je, alespoň z velké části, do původního stavu. Děda, kterému je už 80 let, měl nedávno autonehodu, díky které se rozbilo a vypadlo sklíčko a ztratila ručička malého ciferníku.Chtěl bych vyčistit strojek, vyměnit lunetu tachymetru, doplnit chybějící ručičku, sklíčko, zbrousit/vyleštit kovový plášť hodinek, případně i nový tah (kovový řemínek). Zasílám zatím jednu, mě dostupnou, fotku. Díky za rady, které povedou k řešení.
Tikal Odesláno 3. června 2015 Nahlásit Odesláno 3. června 2015 Chápu, že chce aby to bylo jako nové, ale povede to k tomu, že ztratí autenticitu a hlavně originalitu a to je opravdu škoda.Původní díly se nekoupí pouze Aftermarket a to ty hodinky spíše znehodnotí. Dal bych sklo a ručičku a nechal je vyčistit a zbytek nechal, jak je.Pokud je děda měl rád, tak je bude mít i nadále a to v takové podobě v jaké s ním žily dlouho dobu. Jinak nevím odkud jsi, takže navštiv seznam ověřených hodinářů /vlákno/, a uvidíš, kde to bude nejblíž
Moty Odesláno 3. června 2015 Nahlásit Odesláno 3. června 2015 já mám jiná seika s pepsi lunetou, stará 40 let a teď jsem s Tikalem objednal aftermarket lunetu, kterou budu prznit savem, aby vypada jako ta tvoje která má svůj příběh Takže vyčistit, doplnit chybějící, ale nechat jak jsou
Akam Odesláno 3. června 2015 Nahlásit Odesláno 3. června 2015 amen.. :-D jinak na seiko poléčení je tady člen tondako
iviw Odesláno 3. června 2015 Autor Nahlásit Odesláno 3. června 2015 Díky za názory, kolega je z Prahy, ale pošta funguje po celé ČR
iviw Odesláno 10. června 2015 Autor Nahlásit Odesláno 10. června 2015 já mám jiná seika s pepsi lunetou, stará 40 let a teď jsem s Tikalem objednal aftermarket lunetu, kterou budu prznit savem, aby vypada jako ta tvoje která má svůj příběh Takže vyčistit, doplnit chybějící, ale nechat jak jsou Mohl by jsi dát link kde jsi lunetu objednal - aftermarket, případně foto tvé lunety před výměnou a té "ostařené" savem? díky
Moty Odesláno 10. června 2015 Nahlásit Odesláno 10. června 2015 Lunetu objednává kamarád na eBay, foto dokumentaci przneni samozřejmě udělám Bite my shiny metal ass with Tapa
ondra.palas Odesláno 10. června 2015 Nahlásit Odesláno 10. června 2015 " foto dokumentaci przneni " To bude hodně oblíbený a navštěvovaný vlákno.
Tikal Odesláno 10. června 2015 Nahlásit Odesláno 10. června 2015 No, jestli se nám to bastlení povede... Odesláno Ťapinou
Moty Odesláno 23. června 2015 Nahlásit Odesláno 23. června 2015 Tak něco fotek z bastleni:-)) Bite my shiny metal ass with Tapa
JaRooN Odesláno 23. června 2015 Nahlásit Odesláno 23. června 2015 Honzo, tím smirkem to už je přes. Na tom stole, jak to tam leží a vypadá to jak po 10 ponorech v korálovém útesu, to bylo to pravé Ještě to teď protáhni tím kartáčem, ať tam vystoupí šrámy a rýhy a pak to jemně projeď olejovým handrem
Tikal Odesláno 23. června 2015 Nahlásit Odesláno 23. června 2015 (upraveno) Tahle tu železnou vatu neviděla, ale ta druhá je už téměř dokonalá Odesláno Ťapinou Upraveno 23. června 2015 uživatelem Tikal
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se