vanderB. Odesláno 28. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2007 Do Glashutte jsem se dopravili auty s radiálními pneumatikami.... Ne, vážně, jelikož jsem jediný z rodiny, kdo se o hodinky zajímá, byl návrh navštívit G schválen s tím, že G zabere dopoledne a potom se pojede alespoň do Drážďan. Moje argumenty, že za dopoledne se dá stihnout tak jedno muzeum přijali všichni s nadšením (ve smyslu jenom jedno otravný muzeum hodinek). Po dlouhé rozvaze a fotkách z TZ z prohlídky GO, které tady někdo postnul, padla volba na fabriku Glashutte Original. Při příjezdu do samotné vesnice Glashutte vás sice přivítá cedule "Glashutte...wo die Zeit lebt" ale jinak skoro nic...podle toho jaké tam sídlí značky, mi to přijde málo turisticky lákající. Na náměstí se sice opravuje nějaký barák-budoucí muzeum, ale cedule aby pohledal... Samotná prohlídka (s dovolením jsem si půjčil pár fotek z TZ) 1)Před prohlídkou manufaktury vás stručně provedou historií značky kolem vitrín v atriu.... od prvních krůčků dál... Velká vlastenecká válka. Detail obřích B-Uhr, u kterých paní řikala, že pro armádu byla podmínka +-1 sec./DEN i při -20 stupních Celsia! 2)Z átria se poté vchází do výroby. Proskleným tunelem chodíte kolem strojů a lidí... v prvních místnostech se strojově vyrabí takové polotovary(obr. 1(zde můstek)), které se pak dál zpracovávají rukou(obr. 2). pak se měří, jak přesně to bylo vyrobeno...všiměte si těch odchylek... +-0,0X mm!!! paní a pan měřící... pak dochází k leštění součástí. Pan leštič měl něco jako náprstek, ale z gumy, kterým přitlačil součástku na zelenou podložku před sebou a potom s ní jezdil nahoru a dolů po celém povrchu podložky až zčernala(pod jeho rukou už je vidět tmavý odstín)...za zmínku stály též jeho parádni B-hodinky... u gravírovačů myslim zrovna nikdo nebyl, takže nic, akorát malá (díky mně špatná)ukázka jejich umu... ještě popis zrodu balancu a...tramtadadá...samotná montáž A to je vše! Doufám, že se vám moje virtuální prohlídka líbila! P.S.:Bohužel tu nejsou všechny fotky. To abyste měli ještě důvod tam jet, proto! Kecám, ale ne úplně, nejsem totiž dobrý fotoman + vše bylo za sklem + ne tak úplně skvělý foťák = ne všechny fotky. P.P.S.: Sorry za ty mega fotky, pár jsem jich zmenšil, ale kdybych měl dělat ještě ten zbytek, tak by to tu nebylo nikdy(jsem fuj línej)!
Baker Odesláno 28. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2007 Pekna reportaz, diky. Asi tam musim taky ...
kubson Odesláno 28. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2007 už jsem uvažoval co zorganizovat nějaký menší chronomag zájezd... někdy.. výhledově
Baker Odesláno 28. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2007 už jsem uvažoval co zorganizovat nějaký menší chronomag zájezd... někdy.. výhledově Vyborne
Jaem Odesláno 28. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2007 (upraveno) Proste super. VanderB - vdaka! Upraveno 28. srpna 2007 uživatelem Jaem
vanderB. Odesláno 28. srpna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 28. srpna 2007 Stálo by to za delší exkurzi...je totiž jen pár míst na Zemi s tak krásnými názvy náměstí ulic a tak... neobyčejná cedule a s tak krasnými fasádami...
Hanz21 Odesláno 29. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 29. srpna 2007 už jsem uvažoval co zorganizovat nějaký menší chronomag zájezd... někdy.. výhledově Velmi dobrý nápad. Tenhle víkend mě to taky napadlo, když jsem si přečetl celostránkový článek v MF dnes (ze dne 18. srpna, Liberecký kraj), kdy byl reportér také na podobné exkurzi v Glashütte.
Manik Odesláno 2. září 2007 Nahlásit Odesláno 2. září 2007 Bylo by zajímavé pořídit a potom se podělit o nějaké video z takového podobného výletu
rorda Odesláno 2. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2007 Narazil jsem na tuhle virtuální fotoexkurzi, fakt zajímavý, díky! Co udělat příští rok nějakou tu exkurzi nebo rovnou Basilej?!?
rorda Odesláno 2. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2007 Tady je ještě rozsáhlejší reportáž exkurze Timezonu, už to tady bylo v jinym tématu, ale sem to taky pasuje, kdyby se ještě někdo chtěl podívat na další ... http://www.timezone.com/library/extras/200705081096
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se