Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím vás, chcem sa opýtať, či nemáte niekto skúsenosť s výrobou nového sklíčka na PRIMky? Mám totiž PRIM TV 21 Automat v dosť peknom stave a chcem ich aj aktívne nosiť... Keďže je to sklíčko plastové, neustále na ňom pri bežnom používaní pribúdajú nové škrabance...
Rozmýšľam preto, či neskúsim obehať optikov, či by nevedeli vyrobiť podľa tohto plastového sklíčka sklenené...

Neriešil to tu už niekto náhodou ???

Ďakujem za odpovede :)

Odesláno

Na sklu budeš ty škrábance mít rovněž. Plast rozleštíš v pohodě sám, sklo ne. Pokud je chceš mít bez škrábanců, musíš si na ně nechat udělat safír.

....kterej  bude stát majlant. Týden nato Ti upadnou v kuchyni na dlaždičky a safírový sklíčko rozcákneš na mnoho drobounkých kousíčků...

Odesláno

OK... a čím to mám teda leštiť?  ...je na to nejaky špeciálny prípravok priamo na hodinky?

Je např. Polywatch pasta nebo se to dá i Tempo pastou apod. ... každý má zkušenosti jiný, když si dáš trochu práci s hledáním, tak o leštění plastových sklíček tady určitě bude pár vláken.

• po 4 týdnech...
Odesláno

Dotaz lehce mimo ale nenašel jsem nic lepšího. Kde kupujete sklíčka na primky ?

Chtěl bych toho vzít víc, abych si je pomalu mohl restaurovat ,,, lis mám a už sem jich pár udělal z těch, co jsem je koupil s lisem (3ks) ale víc už nemám ...

Odesláno

Již jsem tuhle tabulku zde někam dával, ale když se ptáš, tak sklíčka plastová na hodinky nabízí například firma MAVEX Turnov - www.mavex.cz - mobil 603 218 894 - dle jejich katalogu.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno (upraveno)

U těch sklíček za 10,- Kč je zrada, že ty nejžádanější průměry pro Primky (číslo velikosti sklíčka je jeho průměr v desetinách milimetru) již nemají a nebudou a jsou jen ty za 80,- Kč.

Edit: Jo a ta cena 80,- Kč je z loňského katalogu a dneska to může být více.

Upraveno uživatelem Mipa
Odesláno

Je to tak, opravdu ty po 10 czk nemají žádné z těch, co bych na primky potřeboval. Náhodou typ na jiný obchod nemáte ? Prohledávám a nenacházím :(.

díky moc

Odesláno (upraveno)

V Parexu maj kulový.

V Mavexu ta cena je 90,- + DPH. Osobně ty skla od Sternkreuz doporučuji, jsou kvalitnější než byly ta skla z Tvaru Pardubice, holt jiná doba jiná cena, pamatuju ty skla z Tvaru za 2,30 kus.

Ta cena z Mavexu je dobrá, v německu to sklo stojí 2,80? + merwerk, + poštovné z němec + převod peněz do zahraničí. Němci dávaj malou slevu při odběru víc než 10 ks od velikosti, možná ti ji v Mavexu taky daj.

Ještě k tomu měření skel, měří se to v desetinách, ale je dobře k té naměřené hodnotě připočíst 1 nebo 2 desetiny, sklo pak líp sedí v ráfku.

Upraveno uživatelem tondako

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...