Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník tolja
Odesláno
Co je nejdůležitější kritérium pro tebe? Je potřeba trochu napovědět, proč jedny nebo druhé :)

Ač jsem velkým příznivcem ruských hodinek, tak bych volil Seiko. Nevím jestli zrovna tento model ( teda vím, určitě ne ), ale když si zkusím srovnat kvalitu zpracování, renomé značky, a ohlasy spokojených, resp. méně spokojených uživatelů, vychází Seiko, v mém případě Samurai - někdy v budoucnu. U Vostok Europe mám pocit, že záleží na štěstí, na jaký kousek narazíš. Vzhledově jsou asi na první pohled atraktivnější Vostoky.

Odesláno
Ač jsem velkým příznivcem ruských hodinek, tak bych volil Seiko. Nevím jestli zrovna tento model ( teda vím, určitě ne ), ale když si zkusím srovnat kvalitu zpracování, renomé značky, a ohlasy spokojených, resp. méně spokojených uživatelů, vychází Seiko, v mém případě Samurai - někdy v budoucnu. U Vostok Europe mám pocit, že záleží na štěstí, na jaký kousek narazíš. Vzhledově jsou asi na první pohled atraktivnější Vostoky.

já bych přihřál polívčičku protistraně - ikdyby náhodou se u Vostoků objevilo bebínko, lze v řádech deseti-max stokoruny ho napravit. Ovšem, udělal bych to u obyčejného hodináře ze staré školy, ne u autoriz. servisu. Já jsem si to tedy tak vyzkoušel. Nějak jsem nebyl dojmu, že obecně autorizované servisy hodinek se přiblížily autoservisům - t.j. neopravuje se, jen se vymění a když to zlobí dál, tak je záklazník debil a může si za to sám, páč to zase rozbil... :gun_bandana:

Závěr - šel bych do V-E. Jsou jiné, jsou masivní, vnější kvalitu zpracování pokládám za stejnou jako u Seiko (porovnal jsem).

Odesláno
Mojim kriteriem je automat do 5000,- ,monstra se mi nelíbí

Mám VE K3 Submarine i Seiko 5 a převážně nosím VE, ty vydrží snad vše. Osobně se přikláním k Vostokům

Odesláno

ocelové seiko samurai - osobně si myslím, že oproti "pětkám" jsou o level jinde - atlasy alias gadgety nejsou diversky, i když mají 200m vodotěsnost, je to takový trochu paskvil, neříkám že nejsou pěkné ;)

Návštěvník tolja
Odesláno

Ukaž mi někoho, komu se monstra líbí :lol2: :war: a teď vážně. Stejně si budeš muset nakonec vybrat sám, protože co člověk, to názor. No a v téhle kategorii zas o tolik nejde. Prostě nemůžeš šlápnout vedle (když zvolíš Samuraie ;) )

Odesláno

Koupil jsem nedávno od neznámého dobrodince :P prakticky nové Seiko White Samurai a bez problémů jsem se do 5000,- dostal. Takže hledej, a kup pořádnej kusanec hezkého nerezu. Vostok je pravda větší exotika, jenže ....

Odesláno
Poraď te které vybrat ,Vostok Europe EXPEDITION nebo Seiko 5 Sports Atlas, nedokážu se rozhodnou, diky

Já bych se nebál obojího, mám pár Second-hand Seiko 5 i Vostoků a shrnul bych to pocitově asi tahle:

Vostok:

* zajímavý neotřelý design i když u některých modelů až kýčovitý - ale mě se líbí

* levný a dostupný servis

* spolehlivost subjektivně horší, ale GO stroje ( vyčistění, seřízení, býměna ložiska a rotoru samonátahu ) za 550,- je víc než přijatelná

* Ruská hodinky rozhodně budí pozornost

Seiko:

* velmi spolehlivé kalibry

* výběr střízlivých i hodně ulítlých designů

* známější značka pro okolí

Já bych zvolil Vostok - je to srdeční záležitost..., volit musíš sám...

Odesláno

Mám dvoje Seiko 5 a jsem s nimi velmi spokojen, teda nadšen. Ale kdybych měl děngi navíc, tak bych bral ty Vostoky, Expedition je vydařený kousek. Naživo jsem viděl jen Arktiky.

Odesláno

Vesměs tu slyšíš názory, že v podstatě nemůžeš šlápnout vedle a taky bych s tím asi souhlasil. Vyber si prostě podle gusta. O spolehlivosti a "nezničitelnosti" Seiko asi netřeba diskutovat. Osobně jsou mi bližší VE, zrovna Ekspedicije mám a co do spolehlivosti, vodotěsnosti, odolnosti a já nevím čeho dalšího nemám nejmenších výhrad. Ale já jsem na matičku Rus trochu ulítlej, tak jsem možná i trochu nekritickej:-)

• po 2 týdnech...
Odesláno

Tak byt na tvem miste radsi bych volil Seika nez Vostoky a kdyz Seika tak Samuraie v nerezu od Seiko 5 Atlas se to s cenou od sebe moc nelisi a s kvalitou rozhodne vedle neslapnes , ale je to jen na tobe pro ktere se rozhodnes .

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...