Přejít na obsah

Zenith Watches

kulix

Doporučené příspěvky

Navrhuji asi toto - mrkni se na www stránkách Omegy a Zenithu na kolekce, porovnej konkrétno a pak napiš co jsi zjistil - bez obecných plácání a apriorních soudů. Hodně zdaru!

OK, udelal jsem to (ty stranky oboje znam skoro nazpamet, takze jen na jistotu) - zenith tam ma krome asi 8 modelu s tourbillonem nekolik mnoho modelu s vlastnimi kalibry. Omega - jeden model s turbinou a zbytek je modifikovana ETA. Takze co to budem srovnavat? Jo, omegu mam rad, podle me ma trochu navrch treba i nad Rolexem, ale Zenith je proste o tridu vys.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 61
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

OK, udelal jsem to (ty stranky oboje znam skoro nazpamet, takze jen na jistotu) - zenith tam ma krome asi 8 modelu s tourbillonem nekolik mnoho modelu s vlastnimi kalibry. Omega - jeden model s turbinou a zbytek je modifikovana ETA. Takze co to budem srovnavat? Jo, omegu mam rad, podle me ma trochu navrch treba i nad Rolexem, ale Zenith je proste o tridu vys.

Souhlas. Ta poslední věta je úplně přesná.

Odkaz ke komentáři

No nedá mi to a musím reagovat. Furt nahrazuješ fakta tvrzeními! Vysvětli mi prosím tě , proč a v čem je ten Zenith lepší?

Nevyrábí 8 modelů s tourbillonem, ale model jeden v několika meteriálových variacích. Omega vyrábí totéž, ale tourbillon je centrální a začala ho vyrábět jako první na světě. Vlastní kalibry vyrábí od letošního roku a do hodinek dodává samozřejmě taky. Do lepších chronografů dává kalibr Fréderic Piquet naprosto stejného principu a konstrukce jako El Primero a plně s ním srovnatelný.

A to čemu ty říkáš modifikovaná ETA? No tak to nemá s původní ETou už moc společného. Jedno kolo v soukolí navíc, několik přidaných ložiskových kamenů, úplně jiná konstrukce setrvačky s převratným vyvážením a hlavně koaxiální krok.

To si prostě polož vedle sebe a srovnávej; neschovávej se za to, cos viděl někde nakreslené na nějaké Watch Pyramidě.

Odkaz ke komentáři

No nedá mi to a musím reagovat. Furt nahrazuješ fakta tvrzeními! Vysvětli mi prosím tě , proč a v čem je ten Zenith lepší?

Nevyrábí 8 modelů s tourbillonem, ale model jeden v několika meteriálových variacích. Omega vyrábí totéž, ale tourbillon je centrální a začala ho vyrábět jako první na světě. Vlastní kalibry vyrábí od letošního roku a do hodinek dodává samozřejmě taky. Do lepších chronografů dává kalibr Fréderic Piquet naprosto stejného principu a konstrukce jako El Primero a plně s ním srovnatelný.

A to čemu ty říkáš modifikovaná ETA? No tak to nemá s původní ETou už moc společného. Jedno kolo v soukolí navíc, několik přidaných ložiskových kamenů, úplně jiná konstrukce setrvačky s převratným vyvážením a hlavně koaxiální krok.

To si prostě polož vedle sebe a srovnávej; neschovávej se za to, cos viděl někde nakreslené na nějaké Watch Pyramidě.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Snow

Nějak Tě to vzalo, že jsi zprávu poslal dvakrát, prostě se smiř s tím, že někteří členové fóra včetně mě nepovažují OMEGU za rovnoceného soupeře pro Zenith, je to asi v subjektivních, ale možná i objektivních pocitech, na rozlousknutí této polemiky bychom potřebovali skutečného odborníka, za kterého se vůbec nepovažuji, Tvoje příspěvky působí fundovaně, ale nás nepřesvědčíš.

Odkaz ke komentáři

No jistě, co člověk to názor a já ho nikomu neberu. Pokusil jsem se snést argumenty pro ten svůj.

(Zdvojení příspěvku nebylo rozčilením, ale problémys compem. jsem rád, že je to jenom dvakrát - bál jsem se, že to bude dvacetkrát :thumbsup_anim: )

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Snow
No jistě, co člověk to názor a já ho nikomu neberu. Pokusil jsem se snést argumenty pro ten svůj.

(Zdvojení příspěvku nebylo rozčilením, ale problémy s compem. jsem rád, že je to jenom dvakrát - bál jsem se, že to bude dvacetkrát :thumbsup_anim: )

To by jsme si mysleli, že jsi skalní příznivec OMEG :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři

Při vší úctě mi přijde, že představovat tu jeden z pilířů mechanický hodinařiny jako docela neznámý jméno je scestný. Zenith do extraligy patřil, patří a patřit bude - a to je stejná pravda jak ta, že je září.

A navíc to bude platit i v říjnu

Odkaz ke komentáři

Trošku rypnem aj ja-ma Omega kaliber s frekvenciou 36 600 ? :)

A uznavam-Omega je skoro ako kaliber Elite,ktory sa však dava len do zakladnych a väčšiny damskych modelov ;)

Tak to si rýpnu taky:

Má Zenith chronograf s frekvnecí 360 000 osc./h jako TAG Heuer u Carrrera 360?

A malá poznámka:

Kalibr Elite nedávají do základních, ale do všech nechronografických pánských modelů.

Odkaz ke komentáři

Tak to si rýpnu taky:

Má Zenith chronograf s frekvnecí 360 000 osc./h jako TAG Heuer u Carrrera 360?

A malá poznámka:

Kalibr Elite nedávají do základních, ale do všech nechronografických pánských modelů.

Hmm,a jedna sa o bežne vyrabany model ?

Z nudze cnosť-napisať jedinu raritu,ktorou TAG ukaže,že dokaže vyrobiť niečo lepšie,navyše je to koncept :thumbsup_anim:

A prečo stale čitam,že El Primero je chronograf ? Ved je to len zaklad,ktory umožňuje pridanie chronografu,mesačnej fazy,večneho kalendara,alebo tourbillonu.

Upraveno uživatelem xlaque
Odkaz ke komentáři

A prečo stale čitam,že El Primero je chronograf ? Ved je to len zaklad,ktory umožňuje pridanie chronografu,mesačnej fazy,večneho kalendara,alebo tourbillonu.

Možná proto, že to je chronograf :). El Primero, v překladu "první" nárokující si pozici prvního automatického chronografu v náramkových hodinkách (i když s tím prvenstvím to není až tak jasný :)). To, že se k chronografovému strojku přidá nějaká komplikace, na věci nic nemění.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
Minuly tyždeň som videl v živote,že aj Habera ma Zenith,myslim Class alebo Chronomaster Open El Primero.

Habera je ten,kvôli ktoremu neuspešní kandidati slovenskej Superstar myslia na samovraždu ;)

Njn, posramocene ego vzdycky boli, ale pokud jsou tak slabe povahy a nemaji ani trosku soudnosti, tak - co se da delat? :D

Odkaz ke komentáři

• Po roku...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...