peetrys Odesláno 25. června 2015 Nahlásit Odesláno 25. června 2015 Zdravím pánové,jakou mají plus mínus cenu? Líbí se mi (Šturmanskie více), ale nechci uletět.děkuji Petr
kuncák7 Odesláno 25. června 2015 Nahlásit Odesláno 25. června 2015 Koukni se do uzavrenejch prodeju,za kolik tak chodej. Jinak,bez minulosti a kouknuti na vnitrnosti ti tady tezko nekdo fundovane vysekne cenu.
honza.hasic Odesláno 23. září 2015 Nahlásit Odesláno 23. září 2015 (upraveno) Podobné jsem dnes zakoupil od sběratele ve Svitavách za 2.200,- Ale asi se běžně prodávají i za víc. Bral jsem od něho asi 5-tery igeny, spartaky s nápisem psacím písmem (v.č. 2345 - zvláštní náhoda ?) a asi dalších 15 primek, Pak taky tydle Poljoty chronografy a Okeany takže docela "kupku". Ty moje šturmanskije mají broušené pouzdro, světlý ciferník, znak pouze vyvedený černou linkou bez barev. Strojek chodí jako zamlada - krásnej zvuk nulování přesné. Uvnitř čisto. Patrně ležáky z šuplíku - ani hrany nejsou načatý čudliky jako nový. Podle zažloutlosti sklíčka typuji stáří tak 30 let ale moc do nich nedělám tak nevím. Někdy přidám foto. Čau Honza Upraveno 23. září 2015 uživatelem honza.hasic 1
odjinud Odesláno 7. října 2015 Nahlásit Odesláno 7. října 2015 Origo ze SSSR tak 4-5000Kč i více, to jsou ale nošený hodinky.Co se týče nových, nevím jak to má vztah k původním, je cena +/- stejná - ovšem je to neorigo - ve smyslu, že původní byly vojenské fasované hodinky, což má taky svou hodnotu...
honza.hasic Odesláno 7. října 2015 Nahlásit Odesláno 7. října 2015 O.K. Koukal jsem na e-bay - šílenci tam tenhle model (prej r.v. 1971-1983) nabízejí v přepočtu více jak za 10 tisíc... to bych fakt nedal.
Návštěvník tolja Odesláno 7. října 2015 Nahlásit Odesláno 7. října 2015 jedno staré české úsloví praví "BEZPENĚZDOHOSPODYNELEZ", a hodinky jak známo jsou náročnej sport, jak na vědomosti, tak na finance za 4K se na aukru prodávaj relativně slušný poljoty z běžný prodejní sítě klenotů s latinkou na číselníku za šturmy je třeba připlatit
straspol Odesláno 7. října 2015 Nahlásit Odesláno 7. října 2015 No, brát pár šroubovaných aukcí ze zprofanovaných serverů- které se náhodou vyšplhají na čtyřku- honem honem za bernou minci je spíš taková taktika obchodníků a obchodníčků.. Pravda bude někde mezi.
Návštěvník tolja Odesláno 7. října 2015 Nahlásit Odesláno 7. října 2015 No, brát pár šroubovaných aukcí ze zprofanovaných serverů- které se náhodou vyšplhají na čtyřku- honem honem za bernou minci je spíš taková taktika obchodníků a obchodníčků.. Pravda bude někde mezi.Nestras!Zase slysis travu rust. Kdyz najdu v ukoncenych aukcich pet slusnych kusu mezi 4-5 tisici, tak s tim nic nenadelas ani ty, i kdyz chapu, ze temi recmi srážíš cenu svych, uz nakoupenych hodinek. Co nechapu, je to, proc to delas? Mimochodem pred par lety jsem prodal 100% poljoty 3133 na puvodnim plechaci za 4K, a letos celkem slusny taky za 4K. Hodinek je ke koupi cim dal tim mene, a to se musi projevit i na cenach. Stastne a konvolutni nakupy nejsou etalonem. Nepis prosim bludy. Vzhledem k poctu tvych prispevku by to nekdo mohl brat vazne. Ja jsem svuj prvni chronograf poljot 3133 koupil od hodinare za 150 czk coby nevyzvednutou opravu, ale nikdy bych timto nakupem nemohl argumentovat vuci pozadovane cene za hodinky.
straspol Odesláno 7. října 2015 Nahlásit Odesláno 7. října 2015 Nestras!Zase slysis travu rust. Kdyz najdu v ukoncenych aukcich pet slusnych kusu mezi 4-5 tisici, tak s tim nic nenadelas ani ty, i kdyz chapu, ze temi recmi srážíš cenu svych, uz nakoupenych hodinek. Co nechapu, je to, proc to delas? Mimochodem pred par lety jsem prodal 100% poljoty 3133 na puvodnim plechaci za 4K, a letos celkem slusny taky za 4K. Hodinek je ke koupi cim dal tim mene, a to se musi projevit i na cenach. Stastne a konvolutni nakupy nejsou etalonem. Nepis prosim bludy. Vzhledem k poctu tvych prispevku by to nekdo mohl brat vazne. Ja jsem svuj prvni chronograf poljot 3133 koupil od hodinare za 150 czk coby nevyzvednutou opravu, ale nikdy bych timto nakupem nemohl argumentovat vuci pozadovane cene za hodinky.No právě- na Aukru najdeš co hledáš. Když budeš hledat v ukončených aukcích, najdeš co potřebuješ. Ty potřebuješ mluvit o těch draho vydražených hodinkách, protože často prodáváš. Já zase mluvím o těch, co šly o poznání levněji, a poukazuju kromě toho na fakt, že není jen Aukro a Ebay, i když jsou na první pohled nejvíc vidět. Je to tím, že nekšeftuju a kupuju pro vlastní potěšení. Nešťastné a předražené nákupy totiž taky nejsou etalonem. Píšu vlastní zkušenosti, nikoli bludy. Pokud to někdo vezme tak vážně, jak to myslím, bude to jen dobře. Já nepotřebuju svoje hodinky napřesrok prodat za trojnásobek nákupní ceny.
odjinud Odesláno 8. října 2015 Nahlásit Odesláno 8. října 2015 Šturmy se tu nedávno zrovna za 4-5kkč prodaly, už nevím, ale byly hned pryč.Je pravda, že je to cena spíš za běžné 3133 poljoty... Osobně bych radši Komandyrskie chrono s 3133 od Vostoku, ale ty jsem u nás ještě neviděl...
Návštěvník tolja Odesláno 8. října 2015 Nahlásit Odesláno 8. října 2015 (upraveno) Šturmy se tu nedávno zrovna za 4-5kkč prodaly, už nevím, ale byly hned pryč.Je pravda, že je to cena spíš za běžné 3133 poljoty... Osobně bych radši Komandyrskie chrono s 3133 od Vostoku, ale ty jsem u nás ještě neviděl... tyhle myslíš? podle mě je to divnej kočkopes, poljot v pouzdře vostok amfibija a navíc na ciferníku lžou - sdělano v eseseser, mělo by tam být rusko je to sice asi nejlevnější cesta, jak se dostat k novýmu chronu 3133, ale vzhled a vlastně i provedení mě odpuzují, ani si je nedovedu představit ve výloze slušnějšího hodinářství, spíš na pultu stánku vedle papach a beranic pro turistyten řemen se mi docela líbíedit: není mi jasné, co chtěl výrobce povědět tou krabičkou od tesaře, odolnost hodinek, že nejsou na mazlení? sáhneš pro hodinky a vrazíš si třísku pod nehet Upraveno 8. října 2015 uživatelem tolja
Návštěvník tolja Odesláno 9. října 2015 Nahlásit Odesláno 9. října 2015 veru, nic moc jj, já myslím, teda pokud je řeč vo tomhle stroji, že nejlepší by bylo koupit nějaký vintážní heuerky ze 70.letje to pěkný, a pokud je nezrasuješ, tak je to i investice..
Tikal Odesláno 9. října 2015 Nahlásit Odesláno 9. října 2015 Trochu si to dovolím uvést do obrazu : Ty "drahé", neboli původní šturmani jsou v nerezu, bez otočného prstence a tudíž, bez levé korunky, také je v nich jiný strojek ne 3133, ale 31569. To jsou opravdu vojenské hodinky a těch je málo, což znamená zvýšený zájem, což znamená vyšší cenu. Existuje i varianta se strojkem 3133 v mosazném pochromovaném pouzdru vyráběná okolo roku 1991 a to model 1981260, ale to už bylo o něčem jiném. To co je na fotce je na 99% skládačka,neboť aftermarketových dílů na tyhle hodinky je tolik, že si poskládáš cokoli,ale s originálem to má společnou jenom formu. Celkem jednoduše to jde zjistit, tak, že si na hodinky posvítíš, a podíváš se, jestli lumi drží.... Další poznávací znamení je ražba na dýnku, to "repliky" nemají. Takže suma sumárum, koupit dneska opravdu původní 3133 je zázrak a poznat to je kumšt a koupit původní Šturmany, nebo nedej bože Oceány je něco jako sehnat jednorožce
Tikal Odesláno 9. října 2015 Nahlásit Odesláno 9. října 2015 (upraveno) ... a zde je fotka : Tomuhle modelu se říká Aviator a je z počátku 80tých let a troufnu si říci je vzácnější, než klasické 3133, každopádně jsem zjistil, že ho vlastně nemám.... jinak ty oceány jsou jen předělané 3133, chtěl jsem je na běžné nošení, ale sehnat pěkné původní, se mi zatím nepovedlo Upraveno 9. října 2015 uživatelem Tikal
straspol Odesláno 9. října 2015 Nahlásit Odesláno 9. října 2015 Mám to nějak podobně. Řeší se nějak drobné tiskové modifikace ciferníků toho základního stříbrného modelu?
Tikal Odesláno 9. října 2015 Nahlásit Odesláno 9. října 2015 (upraveno) Jo a ne, dokonce nejstarších pár kousků, má ciferník v bílé barvě a čísla na otočné lunetě červená, více se řeší značení strojku a to, jestli odpovídá danému ciferníku, ale to je už šílená věda, přičemž se prameny značně rozcházejí, představ si ten bordel v SSSR a hledj v tom nějaký řád a logiku...Pokud je mi známo, tak jsou asi dva fonty a vím, že se i nějak řešil font datumového věnce, ale to už jde zcela mimo mě, mě satčí mít ty základní druhy v původním stavu a modely po roce 90, mě už absolutně neberou. Jenom na vysvětlenou, nejsem rusofil, ale k těmhle hodinkám mám vztah, protože, tohle jsou první chrona, která jsem si koupil za vlastní peníze, ještě když jsem chodil na průmyslovku, bylo to černé provedení, ale bohužel jsem o ně už drahně po revoluci přišel, když jsem je dal na koupališti do boty a šel si zaplavat a nějaká zlodějská ku.va mi je šlohla. Upraveno 9. října 2015 uživatelem Tikal
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se